Belastingdienst

ERP Inkoop consultant

Functie omschrijving

“Samen met een enthousiast team software-oplossingen maken waarmee de collega’s van de Belastingdienst hun werk nóg beter kunnen doen. Dat is elke dag weer uitdagend. En het mooiste is dat ik daadwerkelijk resultaat zie van mijn werk.” Mark Oosterhoff, SAP-consultant.

Het IT-landschap van de Belastingdienst is complex en divers. Met ruim 3.500 IT-collega’s werken wij dagelijks aan meer dan 1.600 applicaties, 30 miljoen regelcodes, 38.000 werkplekken en 7,3 petabytes aan data. Voor onze logistieke processen gebruiken we onder andere SAP CRM, SD en PP. Om hier nog beter invulling aan te kunnen geven, gaan we naar een S/4HANA-landschap. Als ERP-professional speel je een belangrijke rol binnen deze grootschalige transitie. De eerste fase van de migratie vindt in 2021 plaats, wanneer we de database naar HANA brengen.

In jouw rol als ERP consultant inkoop weet je vanuit jouw expertise van inkoopprocessen de vertaalslag te maken van de business naar de IT. We hebben meer dan 13.000 leveranciers die ongeveer 75.000 inkooporders per jaar plaatsen, en we verwerken rond de 400.000 facturen. Er staat jou dus een mooie uitdaging te wachten! Jouw werkzaamheden zijn uiteenlopend en divers. Zowel het operationeel bestelproces als tactisch contractmanagent wordt vergaand geautomatiseerd. Zo denk je mee over de aanschaf van een inkoopmanagementsysteem en werk je aan de implementatie ervan. Ook zorg je bijvoorbeeld voor de aansluiting van een inkoopportaal op SAP of richt je factuurafhandeling binnen SAP in.

Als ERP consultant inkoop maak je deel uit van een (T-shaped) scrum-team van zeven collega’s. Samen werken jullie aan het oplossen van . De sfeer is collegiaal en informeel en we helpen elkaar als dat nodig is. In je rol heb je veel vrijheid en is er volop ruimte voor eigen ideeën en initiatief. Je werkt samen met de architect de IT oplossing uit, configureert de onderdelen SRM en CRM in SAP, en je begeleidt developers bij het ontwikkelen van programmatuur en workflows. Ook werk je mee aan testen, en aan het trainen van de eindgebruikers.

Jouw belangrijkste stakeholder? Dat is het centrum voor facilitaire dienstverlening (CFD). CFD is de interne dienstverlener op het gebied van facilitaire zaken, huisvesting en inkoop, en beheert meer dan honderd gebouwen. Door jouw IT oplossingen help je CFD met het bereiken van haar missie: de medewerkers van de Belastingdienst servicen op het gebied van facilitaire dienstverlening, huisvesting, inkoop en informatiehuishouding, zodat dezen zich maximaal kunnen richten op hun werk voor burgers en bedrijven.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Mark Oosterhoff? Of wil je liever eerst meer weten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Diederik Groeneweg, teamleider, via 06 - 21 39 88 74.

Functie-eisen

  • Je hebt hbo-niveau.
  • Je hebt uitstekende en bewezen kennis van inkoopprocessen binnen een omvangrijke organisatie.
  • Je hebt het liefst SAP-ervaring en -kennis, maar ervaring met het inkoopaspect van een ander ERP-pakket is ook fijn. Wij bieden je in ieder geval de mogelijkheid om je in SAP SRM en CRM te certificeren.
  • Het is een pre als je gewend bent om te werken in een SAFe- en agile-omgeving.

Jouw competenties?

  • samenwerken
  • analyseren
  • zelfontwikkeling
  • klantgerichtheid
  • flexibiliteit

Herken jij jezelf ook hierin?

Je weet jouw communicatiestijl aan te passen aan je omgeving. Schakelen tussen opdrachten en projecten is voor jou geen probleem en je gaat uitdagingen graag aan. Je houdt er daarnaast van om problemen tot op de bodem uit te zoeken en je gaat graag voor oplossingen en verbeteringen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3279,- tot €5039,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de interne kandidaat geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.


Reageer op deze vacature