Belastingdienst

Manager MKB Groningen

Functie omschrijving

“Als manager zorg ik met goede begeleiding, het bieden van opleidingen en coaching en het creëren van een goede werksfeer dat collega’s hun taken met plezier en op betrokken wijze uitvoeren. Zo geven we samen inhoud aan een goed controleproces, kwalitatief én kwantitatief. Een boeiende uitdaging!” Ben Jansema, manager bij de directie midden- en kleinbedrijf van de Belastingdienst.

De Belastingdienst vernieuwt en dat gebeurt stap voor stap. We werken aan de modernisering van de interactie met burgers en bedrijven, een soepele uitvoering, goed toezicht en een efficiënte inning. Doordat we het echt gemakkelijker maken en mensen op maat ondersteunen, houden we voldoende menskracht over om degenen die bewust ontduiken aan te pakken. Zo versterken we het vertrouwen in een moderne Belastingdienst en maken we waar wat er in onze missie staat: bijdragen aan een financieel gezond Nederland. Jij gaat aan de slag bij de locatie Groningen van de directie midden- en kleinbedrijf (mkb), waar we belastingen en premies heffen en innen bij ondernemers. We vinden dat het betalen van belasting zo makkelijk mogelijk moet zijn.

In jouw rol als manager mkb bij de Belastingdienst ben je verantwoordelijk voor de coaching, begeleiding en aansturing van de medewerkers van een veldtoets-team. Hierin werken controlemedewerkers met diverse achtergronden (mbo, hbo, universiteit) samen in het toezichtproces. Je komt te werken in een omgeving die aan verandering(en) onderhevig is, waarin processen en werkzaamheden regelmatig wijzigen en waarin we toch de doelstellingen willen en kunnen behalen. Hoe je daaraan bijdraagt? Je creëert een veilige omgeving waar jouw medewerkers zich kunnen ontwikkelen en ze beschikken over de noodzakelijke kennis om hun werkzaamheden uit te voeren. Ook bewaak je de deadlines en stuur je op de output. Dit alles doe je in een omgeving waarin je voortdurend de samenwerking en afstemming zoekt met jouw collega-teamleiders.

Met jouw kwaliteiten weet je precies hoe je je team moet aansturen, hoe je het beste uit jouw mensen kunt halen en hoe je ze inspireert en enthousiasmeert. Tegelijkertijd kunnen jouw collega’s altijd bij jou terecht voor een deskundig advies. En kun je vakinhoudelijk met ze sparren over complexe vraagstukken. Samen gaan jullie voor een optimaal resultaat en willen jullie een bijdrage leveren aan de Belastingdienst van de toekomst.

Zullen we zakendoen en word je de opvolger van Ben? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Ben Jansema, manager bij de directie mkb, via 06 - 18 60 38 24.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-master in een accountancy-, fiscale, bestuurskundige of
 • andere relevante richting.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met leidinggeven aan medewerkers van
 • verschillende (opleidings)niveaus.
 • Je hebt ervaring met het coördineren van meerdere complexe en
 • multidisciplinaire projecten en processen (tegelijkertijd).
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met fiscaliteit en het
 • toezichtproces.
 • Je bent in staat om draagvlak te creëren voor veranderingen, zowel in- als
 • extern.

Jouw competenties?

 • organisatiesensitiviteit
 • resultaatgerichtheid
 • aansturen groep
 • ontwikkelen medewerkers
 • netwerken

Herken jij jezelf ook hierin?
Je hebt dienstverlening hoog in het vaandel en omarmt onze strategie en doelstellingen. Hierbij ben jij je bewust van de politiek-bestuurlijke omgeving waarin je opereert en op de hoogte van de ontwikkelingen binnen je vakgebied. Ook streef je altijd naar het beste resultaat, ben je enthousiast en betrokken bij je werk en beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Tegelijkertijd zorg je voor verbinding en creëer je vertrouwen. Verder kun je hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden, processen snel doorgronden en veranderingen effectief implementeren. Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend: je stuurt helder en duidelijk, op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Verder beschik je over tactisch en bestuurlijk inzicht, wat tot uiting komt in jouw organisatie sensitieve manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4281,- tot €6419,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op 18 mei 2021 vinden de selectiegesprekken plaats. Gezien de huidige omstandigheden vinden de selectiegesprekken digitaal via webex plaats.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Directie Midden- en Kleinbedrijf

De Directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van het Midden- en kleinbedrijf en onderscheidt entiteiten in het middenbedrijf (ongeveer 0,4 miljoen) én in het kleinbedrijf (ongeveer 1,8 miljoen kleine bedrijven, starters en ZZP’ ers).
De klantbehandeling kenmerkt zich door informatiegericht toezicht en een integrale en subjectgerichte aanpak. MKB streeft optimalisering van belastingopbrengsten na door de inzet van diverse handhaving- en toezichtmiddelen ter versterking van de compliance, met aandacht voor slimme en nieuwe IT- toepassingen. MKB is ook verantwoordelijk voor het vorm en inhoud geven aan de integrale overheidssamenwerking. Én MKB houdt zich bezig met deurwaarderij en waarde-onderzoek.


Reageer op deze vacature