Belastingdienst

Processpecialist

Functie omschrijving

"Als processpecialist werk ik mee aan de nieuwste ontwikkelingen binnen het inningslandschap. Als spil tussen ICT en medewerkers. Om gezamenlijk een goed werkend eindresultaat te bereiken!”. Muriël Fuzzally-Struijk, processpecialist bij de Belastingdienst.

In 2017 zijn de organisatieonderdelen Centrale Administratie (CA) en Semi-Massale Processen (SMP) gefuseerd tot de directie Centrale Administratieve Processen (CAP). Voor de invordering heeft deze fusie geresulteerd in het Cluster Inning, bestaande uit het Landelijk Incasso Centrum (LIC) en de Unit Productie Inning (UPI). Het primaire proces van het Cluster Inning wordt op diverse manieren ondersteund door een aantal teams. Eén van die teams is Procesbeheersing. Procesbeheersing bestaat uit verschillende sub teams, waar de processpecialisten onderdeel van uit maken.

In jouw rol van processpecialist inning draag jij hieraan bij door op operationeel niveau de reguliere procesgang te bewaken. Én in het geval van procesverstoringen deze zo snel mogelijk te herstellen: jij bent degene die verantwoordelijk is voor de coördinatie van het herstel tijdens zo’n verstoring en je zorgt voor uitvoering van de oplossing. Daarna doe je verslag van het verloop en de oplossing ervan in een storingsrapportage.

Als processpecialist draag je ook bij aan de implementatie van (nieuwe) geautomatiseerde informatiesystemen die het inningsproces verbeteren en optimaliseren, wat de bv Nederland ten goede komt. Je stelt requirements op voor die systemen en je hebt zitting aan userstory tafels en refinement sessies om de gewenste functionaliteiten te specificeren. Ook stel je acceptatiecriteria op voor de gebruikers-acceptatietesten en je voert deze ook uit. En als er sprake is van veranderingen in (werk)processen ben jij degene die anderen (in jouw team) daarover informeert en hen daarin begeleidt.

Je participeert in overleggen waarin de inningsprocessen onderwerp van gesprek zijn. Je werkt nauw samen met teammanagers en collega-specialisten én binnen die samenwerking zijn jouw expertise en inhoudelijke kennis van de inningsprocessen onontbeerlijk om (organisatie)doelstellingen te kunnen behalen.

Word jij onze nieuwe collega? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met Sandra Beij, Manager Procesinrichting, -ontwikkeling en -beheersing, via 06 15 66 85 97.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-diploma in een voor de functie relevante richting.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van de productieprocessen van de Belastingdienst rondom inning.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van en affiniteit met de informatiesystemen die de Belastingdienst gebruikt bij inningsprocessen.

Jouw competenties?

  • oordeelsvorming
  • klantgerichtheid
  • samenwerken
  • plannen en organiseren
  • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Door jouw uitstekende communicatieve mondelinge en schriftelijke vaardigheden én jouw overtuigingskracht, krijg jij alle neuzen dezelfde kant op. Je kunt goed samenwerken en weet zaken nauwkeurig op elkaar af te stemmen. Je bent analytisch sterk en kunt snel doordringen tot de kern van de zaak. Je weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden en adviseert vervolgens helder en duidelijk op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten én op verschillend niveau. Als netwerker ben je gericht op de relatie, maar je hebt en houdt altijd oog voor het resultaat. Je bent maatschappelijk betrokken en volgt de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied nauwgezet en je wilt ook jezelf voortdurend blijven ontwikkelen. Dat doe je vanuit persoonlijke overtuiging én omdat dit noodzakelijk is om je functie uit te kunnen voeren. In verband met Covid-19 werken we nu nog veel uit huis. Communicatie tussen je collega’s verloopt veel via videobellen (Webex).

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

Voor interne sollicitanten is deze vacature vijf werkdagen eerder zichtbaar dan voor externe sollicitanten. Na de sluitingsdatum worden alle sollicitanten in één keer beoordeeld, wat betekent dat de interne sollicitant dus niet beschikt over een voorrangspositie, tenzij er sprake is van gelijke geschiktheid.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op 14 juli 2021 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Directie Centrale Administratieve Processen

De Directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. CAP is ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen (regiefunctie voor massale verwerking en beheersing). En om dit goed in te kunnen vullen, is CAP verantwoordelijk voor de integrale productieplanning en productiebeheersing.


Reageer op deze vacature