Belastingdienst

Teamleider Kwaliteit- en Risicobeheersing en Managementondersteuning

Functie omschrijving

‘’Binnen de Belastingdienst zetten wij meer en meer burger en bedrijf centraal. Nu de Belastingdienst volop in de picture staat is onze afdeling nog gemotiveerder om hiervoor de bedrijfsprocessen goed te laten verlopen. Door in ons werk kritisch te zijn op het functioneren van deze processen leveren we een positieve bijdrage aan de afhandeling van zaken en ervaringen van burgers en bedrijven die met ons te maken krijgen.'' Folkert, manager afdeling Regie en Kwaliteit i.o. bij de Belastingdienst.

Het soepel ontvangen, verwerken en verzenden van (fiscale) gegevens aan miljoenen burgers en bedrijven dat is de klus die we klaren bij de directie Centrale Administratieve Processen (CAP), cluster Inning. Gelukkig helpt het team Kwaliteit- en Risicobeheersing ons daarbij. Hoe? Met producten en diensten rondom interne beheersing van bedrijfsprocessen. Ook het team Managementondersteuning, cluster Inning draagt bij aan ons werk binnen de directie CAP. Als teamleider zorg je ervoor dat beide teams op rolletjes lopen.

Als teamleider Managementondersteuning en Kwaliteit- en Risicobeheersing stuur je zo’n 25 professionals aan. Het werkterrein varieert van administratieve organisatie, interne en kwaliteitscontrole, opleiden en ontwikkelen tot klachtenafhandeling, werkinstructies, autorisatie- en rollenbeheer en managementondersteuning. Je stuurt op een gezonde in-, door- en uitstroom én coacht je teamleden hierin. Je stuurt op persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Zo weten jouw teams de doelstellingen te behalen.

In jouw rol werk je dagelijks aan het verbeteren van de interne beheersing van het cluster Inning. Je geeft het managementteam advies en werkt nauw samen met andere teamleiders van de afdeling Regie en Kwaliteit. Je draagt actief bij aan de verdere vormgeving en professionalisering in een veranderende werkomgeving. Zo werken we samen aan de beste Belastingdienst voor Nederland en bouwen we aan vertrouwen.

Word jij de nieuwe collega van Folkert? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Mathijn van Zon, afdelingshoofd, via 06 -11 71 15 32.

Functie-eisen

  • Je hebt bij voorkeur een wo-diploma in een relevante richting, zoals bedrijfskunde.
  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met zichtbaar leiding geven aan medewerkers met verschillende (opleidings)niveaus.
  • Je kunt een team of organisatieonderdeel coachen en koersvast leiden in een veranderende organisatie.
  • Je hebt ervaring met het inrichten en beheren van de interne organisatie, waaronder de AO/IC , control en het risicomanagement.

Jouw competenties?

  • omgevingsbewustzijn
  • organisatiesensitiviteit
  • aansturen medewerkers
  • netwerken
  • reflecteren

Herken jij jezelf ook hierin?

Je bent een energieke persoonlijkheid die het prettig vindt om samen met de teams doelen te bereiken. Gevarieerd werk, nieuwe ervaringen en creatieve oplossingen: daarvan krijg jij energie. Analytisch sterk als je bent doorgrond je snel complexe problemen en neem je vlot informatie op. Je hebt een gezonde dosis zelfvertrouwen en bent betrokken. Je vindt balans tussen het nemen en loslaten van verantwoordelijkheid. Vanuit je klantgerichte houding stuur je op het behalen van concrete resultaten. Je neemt de medewerkers mee in jouw wens om continu te verbeteren. Hierbij komen je vastberadenheid, overtuigingskracht en positieve instelling goed van pas.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3842,- tot €5710,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

Voor interne sollicitanten is deze vacature vijf werkdagen eerder zichtbaar dan voor externe sollicitanten. Na de sluitingsdatum worden alle sollicitanten in één keer beoordeeld, wat betekent dat de interne sollicitant dus niet beschikt over een voorrangspositie, tenzij er sprake is van gelijke geschiktheid.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
De selectiegesprekken vinden plaats binnen de looptijd van de vacature. Wij hebben ervoor gekozen elk cv direct te beoordelen en bij gebleken geschiktheid wordt er een afspraak ingepland voor een selectiegesprek. Wacht dus niet te lang met reageren! Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure. Een assesment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:https://over-ons.belastingdienst.nl/

Directie Centrale Administratieve Processen

De Directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. CAP is ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen (regiefunctie voor massale verwerking en beheersing). En om dit goed in te kunnen vullen, is CAP verantwoordelijk voor de integrale productieplanning en productiebeheersing.


Reageer op deze vacature