Coördinator Sectorteam Chemie
Functie omschrijving
Wil jij een bijdrage leveren aan de innovatiekracht van Nederland? Dat kan! Nederland is er trots op een wereldwijde koploper te zijn op het gebied van innovatie, duurzaamheid en digitalisering.
Heb je ervaring als coördinator en ken je de sterktes van de chemische sector in Nederland? Ben jij een internationaal gerichte netwerker, een sterke acquisiteur? Volg je graag de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van biobased en circulaire economie ? Kun je de ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en beleidsvorming volgen en vertalen naar de praktijk?
Als Coördinator Sectorteam Chemie binnen het Chemie team lever je een actieve bijdrage aan het naar Nederland halen van (kennisintensieve) investeringen van buitenlandse bedrijven in deze sector. Deze bedrijven gaan Nederland helpen bij de energie- en klimaattransitie.
De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) richt zich er samen met het Invest in Holland netwerk op buitenlandse bedrijven aan te trekken. Deze bedrijven versterken onze internationale ecosystemen en dragen zo bij aan de uitdagingen voor de toekomst. Ons land biedt een uitstekend vestigingsklimaat voor bedrijvigheid gericht op het opschalen van oplossingen met impact voor de Europese en mondiale markt.
Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van jaarplannen, uitvoering hiervan en terugkoppeling aan het NFIA management team. Je wijst projectmanagers toe aan projecten in jouw sector en bent eindverantwoordelijk voor het sectorspecifieke budget. Je signaleert vestigingsklimaat issues in jouw sector en deelt deze met relevante stakeholders.
Het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk is cruciaal. Denk hierbij aan contacten met sleutelbedrijven, sectororganisaties, Topsector, ministeries, regelgevers, clusters, ambassades, kennisinstellingen, sector gerelateerde consultants, dienstverleners, etc.
Je werkt samen én zelfstandig. Initiatief wordt gewaardeerd en je krijgt veel ruimte om jezelf te ontplooien.
In samenwerking met collega’s in het buitenland en sectorcollega’s binnen het Invest in Holland netwerk, bepaal je welke bedrijven en projecten de beste match zijn binnen onze ecosystemen.
Samen met onze marketing & communicatie en business intelligence teams ga je aan de slag met proactieve acquisitie inspanningen. Bijvoorbeeld door het bedrijf actief te benaderen met een pitch waarom dit specifieke bedrijf zo goed in het Nederlandse ecosysteem past en wat daarvan de voordelen voor dit bedrijf zijn.
Je kent de Nederlandse chemische sector en kan bedrijven verbinden aan de voor hen juiste counterparts. Voor plastic recycling projecten, weet je bijvoorbeeld wie de relevante toeleveranciers zouden zijn en waar de afnemers voor de output zitten. Maar ook voor biobased projecten kan je het buitenlandse bedrijf in kwestie helpen om de supply chain van leverancier en partners tot afnemers in kaart te brengen.
Met het team en de partners onderhoud je de contacten met strategische investeerders in Nederland. Met jouw kennis van de sector ben je de inhoudelijke vraagbaak voor de collega’s op het NFIA hoofdkantoor in Den Haag en de kantoren in het buitenland i.s.m. de Invest in Holland partners in Nederland. Daarnaast ben je een sparringpartner binnen je sectorteam en voor andere sectorspecialisten.
De vereiste kennis en vaardigheden liggen op het snijvlak van kennis over de sector met coördinatie skills waarbij de voorkeur uitgaat naar het laatste.
Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op www.investinholland.com.
Functie-eisen
- WO werk- en denkniveau, een technisch-wetenschappelijke opleiding op het gebied van chemie of commerciële ervaring in de sector.
- Een aantoonbare (brede) kennis en ervaring op het terrein van chemie en een uitgebreid netwerk in deze sector, zowel binnen het (internationale) bedrijfsleven als de overheid.
- Uitstekende Nederlandse en Engelse spreek- en schrijfvaardigheid.
- Je bent diplomatiek en hebt gevoel voor het vertegenwoordigen van als het omgaan met (top)mensen uit overheid en bedrijfsleven.
- Bereidheid om te reizen binnen Nederland en zo nodig naar het buitenland.
Competenties:
- Analyseren, iemand die duidelijke prioriteiten stelt en weet te vertalen naar doelgerichte acties, die je overtuigend kan communiceren naar het zelfstandige team met professionals.
- Samenwerken en motiveren - een goede sparringpartner en coördinator voor je team.
- Creativiteit en resultaat- en oplossingsgericht.
- Bestuurs- en omgevingssensitief.
- Flexibel en stressbestendig.
Wat bieden wij?
- Veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief.
- Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring schaal 12.
- Een voltijd functie in Den Haag.
Arbeidsvoorwaarden
Salaris: €4214,- tot €6227,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Bijzonderheden
RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Voor deze functie zal je aanwezigheid op de RVO-vestiging in Den Haag naar verwachting gemiddeld minimaal 2 dagen per week gewenst zijn.
Het betreft een:
- Voor externe kandidaten: arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.
- Voor kandidaten met een aanstelling binnen de Rijksoverheid: arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.
Kansen voor Nederland, kansen voor jou!
Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 6000 mensen zich in voor een duurzame, economisch sterke samenleving, binnen en buiten Nederland. Dit doen wij vanuit verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!
Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving. Communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.
Wie ondernemend Nederland en de rest van de wereld een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.
IP/Investeringen/Projecten en Vestigingsklimaat
De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) ondersteunt buitenlandse bedrijven bij het opzetten of uitbreiden van hun internationale activiteiten in Nederland. Naast het hoofdkantoor in Den Haag heeft de NFIA eigen kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Turkije, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Israël, Dubai, India, Singapore, Maleisië, Australië, China, Taiwan, Zuid-Korea en Japan. Daarnaast werkt de NFIA samen met Nederlandse ambassades, consulaten-generaal en andere organisaties die de Nederlandse overheid in het buitenland vertegenwoordigen, en met een uitgebreid netwerk van binnenlandse partners onder het Invest in Holland label. Op het hoofdkantoor in Den Haag werken ongeveer 50 mensen, op de buitenkantoren in totaal ongeveer 80.
De NFIA heeft als organisatie vier kernactiviteiten:
- Het aantrekken van nieuwe buitenlandse investeringen samen met een netwerk van buitenkantoren over de hele wereld;
- Zorgen voor vervolginvesteringen van aangetrokken bedrijven in Nederland, en deze bedrijven behouden bij een heroverweging van de strategie;
- Signaleren en doorgeven van knelpunten in het Nederlandse investeringsklimaat aan landelijke en regionale overheden;
- Coördinatie van het Invest in Holland-netwerk.
De NFIA en het Invest in Holland netwerk richten zich sinds 2020 proactief op het aantrekken van bedrijven die de verduurzaming versnellen, voor nieuwe digitale toepassingen zorgen of toekomstige innovaties mogelijk maken.