Webcare specialist

Functie omschrijving

Jij begrijpt dat ondernemers soms met vragen zitten waar ze zelf niet uitkomen. Kan ik subsidie krijgen op een warmtepomp? En waar moet ik aan denken als ik in het buitenland wil investeren? Als webcare specialist bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag beantwoord jij deze ondernemersvragen. Zo help je ondernemend Nederland op weg door het web van regelingen.

Ondernemers helpen via social media
Als webcare specialist beantwoord je de meest uiteenlopende vragen van ondernemers. Dit doe je bij vragen die zij direct aan ons stellen via social media. Maar ook zoek je zelf de vragen op. Zie je op Facebook een ondernemer worstelen met een nieuwe regeling? Dan reageer jij vanuit RVO en help je de ondernemer vooruit.

Gelukkig hoef je niet de hele dag het web af te struinen. Je maakt gebruik van de social media tool Coosto, waardoor je alle inkomende, uitgaande en geplande berichten in een overzicht hebt. Je vertelt de ondernemers ook over de mogelijkheden die RVO biedt op het gebied van Duurzaam-, Agrarisch-, Innovatief- en Internationaal ondernemen. De antwoorden op hun vragen vind je met behulp van RVO.nl, de interne kennisbank en externe bronnen. Kun je iets niet vinden? Dan kun je leunen op de duizenden experts die RVO rijk is.

Verder help je ons met het:

  • meedenken over manieren om ondernemend Nederland nóg beter van dienst te zijn;
  • opstellen van rapportages naar aanleiding van monitoringsverzoeken;
  • informeren van de communicatieadviseurs en woordvoerders over wat er speelt op de socials';
  • bijhouden van online gesprekken van ondernemers. Je mengt je in online discussies en haalt eventuele onwaarheden weg.

Functie-eisen

Jij verplaatst je in de ondernemer en weet dan ook goed waar hun behoeftes liggen. Je begrijpt dat ze het soms niet snappen met de grote informatiestroom die op hen afkomt. Jij helpt ze dan ook graag op weg. Dankzij jouw vindingrijke instelling vind jij altijd weer de informatie die je nodig hebt. Het onlinegesprek met ondernemers is niet altijd leuk: soms krijg je een bericht van iemand die boos is. Gelukkig kan jij wel tegen een stootje en ben je weerbaar. Jij denkt altijd één stap vooruit. Nieuwe manieren verzinnen om ondernemers nóg beter te bereiken? Laat dat maar aan jou over. Natuurlijk werk je graag samen met je collega’s en vraag je om hulp als dat nodig is.

Verder breng jij met je mee:

  • hbo-werk- en -denkniveau;
  • goede vaardigheden op het gebied van LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Daarbij heb je goede ideeën hoe we deze kanalen nóg beter kunnen gebruiken
  • ervaring met Webcare binnen een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • de bereidheid om in geval van spoed of een crisis buiten kantoortijden online te zijn;
  • talent voor schrijven en een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3045,- tot €4848,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of ergens anders). Jouw aanwezigheid wordt op de RVO-vestiging in Den Haag verwacht. We verwachten dat dit voor deze functie 1 dag per week is op dinsdag.

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Het betreft een: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast.

optioneel:
Wij kunnen je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd bieden. Afhankelijk van functioneren én ontwikkelingen in opdrachten kan een vast contract in beeld komen.

Sollicitaties worden pas behandeld na sluiting van de vacature.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 6000 mensen zich in voor een duurzame, economisch sterke samenleving, binnen en buiten Nederland. Dit doen wij vanuit verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving. Communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland en de rest van de wereld een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

KAI/Communicatie en Analyse I/Klantcommunicatie Concern

We zijn een veelzijdig team, met een unieke positie binnen RVO. Met onze interne en externe communicatie maken we impact op alle 6.300 RVO-medewerkers, de samenleving en de ondernemers.
Als je op dinsdag op de vijfde verdieping in Den Haag loopt, hoor je waarschijnlijk snel genoeg waar we zitten. We zijn een jong en informeel team: hardwerkend, enthousiast en altijd nieuwsgierig. Onze sneaker-game is ongeëvenaard en we zijn vaak in voor een praatje.


Reageer op deze vacature