Data Engineer

Functie omschrijving

Data wordt steeds belangrijker! In deze baan draag je bij aan de ontwikkeling van dataproducten en -diensten binnen het Enterprise Datawarehouse (data) platform van RVO. Je zorgt ervoor dat de gebruikersorganisatie optimaal gebruik kan maken van data- en informatieproducten voor IV-vraagstukken en voor datascience. Je draagt bij aan het aanscherpen en optimaliseren van de ontwikkelomgeving en de daarbij behorende werkprocessen. Daarnaast coördineer je engineeringsvraagstukken en ben je medeverantwoordelijk voor de borging van de hoge kwaliteitsstandaarden van de afdeling data.

Wat ga je doen?

 • Je inventariseert de wensen en eisen van de opdrachtgever, op basis van ontwikkelingen in het toepassingsgebied van applicaties.
 • Je ontwikkelt datasets en rapportages over verschillende domeinen heen.
 • Je ontwikkelt, optimaliseert, standaardiseert en documenteert dataprocessen en werkwijzen.
 • Je begeleidt collega data engineers.
 • Je ondersteunt collega’s binnen EDM en Analytics, en SSBI’ers in de lijn.
 • Je werkt mee in projecten met een agile-werkwijze.

Jouw team
Het team Enterprise Datamanagement (EDM) zorgt voor het ontsluiten, bewerken en centraal beschikbaar maken van alle data van RVO – voor alle directies van RVO én voor derden. Dit doen we in het Enterprise Datawarehouse (EDWH). Bij EDM werken data beheerders, data engineers, data modelleurs en data specialisten, die er met elkaar voor zorgen dat bovenstaande wordt gerealiseerd.
Het team is divers en gedreven, en iedereen staat ervoor open om van elkaar te leren. Op dit moment werken we bovendien hard aan het meer agile werken binnen het team.

Iets voor jou?
Neem jij dit interessante takenpakket op je? Dan werk je mee aan het ontstaan van goede oplossingen – samen met en voor alle directies en programma’s binnen RVO en haar externe partners. Doordat je betrokken bent bij allerlei programma’s die bijdragen aan de maatschappelijke opgave van RVO, draag jij door jouw werk bovendien bij aan een duurzame en sterke samenleving.

Geïnteresseerd? Wij gaan graag met jou in gesprek!

Functie-eisen

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met data-ontsluitingsmethodieken, zoals datawarehousing via SAS.
 • Je hebt ervaring met data- en ICT-infrastructuur, ontwerpmethodieken en testen.
 • Je hebt ervaring met SAS.
 • Je kunt standaarden neerzetten en binnen het team implementeren.
 • Je hebt kennis van en ervaring met datamanagement en data governance.

Daarnaast kun je duidelijk en helder communiceren in het Nederlands. Ben je sociaal vaardig en heb je een brede datakennis. Jij hebt kennis van bestaande en nieuwe technieken en mogelijkheden binnen het data domein. Daarnaast weet jij snel nieuwe informatie en vaardigheden te verwerven. Waardoor je in staat bent om flexibel te reageren op veranderingen en je nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaat.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen en competenties, maar denk je toch dat je goed bij deze functie past? We horen graag van je!

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Utrecht/Zwolle/Den Haag zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn. Voor deze functie is de verwachting gemiddeld 1 tot 2 dagen per week. In de beginperiode misschien iets vaker.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met proeftijd).

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 11 december.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 6000 mensen zich in voor een duurzame, economisch sterke samenleving, binnen en buiten Nederland. Dit doen wij vanuit verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving.
En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland en de rest van de wereld een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

KAI/Afdeling Data/EDM

RVO werkt in al haar processen en activiteiten met data – ten behoeve van de belangen van klanten, opdrachtgevers (o.a. ministeries) en de eigen organisatie. De afdeling Data vervult hierbij kaderstellende, adviserende en uitvoerende taken, voor heel RVO. Door data te ontsluiten, te verbinden en te analyseren ontstaat informatie die van belang is voor onze klanten en opdrachtgevers, en voor RVO zelf. Zo creëren we meerwaarde met data en dragen we bij aan een sterk en duurzaam Nederland. De afdeling Data is op 1 september 2020 gestart als een nieuwe afdeling binnen RVO. De afdeling bestaat uit twee teams Analytics, twee teams Enterprise Data Management en de CDO-Office.


Reageer op deze vacature