Senior communicatieadviseur, cluster bedrijfsvoering

Wat je gaat doen

Ben jij een ervaren, proactieve en daadkrachtige senior communicatieadviseur? Eentje die gevraagd en ongevraagd advies geeft? Lijkt het jou een uitdaging om ons strategisch intern communicatiebeleid verder te ontwikkelen en bestuur en managers te adviseren over interne communicatievraagstukken? Dan zoeken we jou.

Je houdt je bezig met verschillende (bestuurlijke) onderwerpen en actualiteiten, denk hierbij aan de positionering en de communicatiemiddelen van het bestuur. Ook lever je vanuit jouw expertise een bijdrage aan communicatie van projecten. In januari starten we met een programma op het gebied van organisatieontwikkeling; ook daaraan lever jij een bijdrage.

Je signaleert in- en externe ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op het communicatiebeleid en vertaalt deze naar verbetervoorstellen. Ook draai je je hand er niet voor om de pen op te pakken en zelf, of met behulp van je collega’s, diverse communicatieproducten te realiseren.

Cluster bedrijfsvoering

Het cluster bedrijfsvoering voert werkzaamheden uit die ondersteunend en adviserend zijn aan het bestuur en het primaire proces. Het cluster bestaat uit de teams planning & control, communicatie, personeel & organisatie, functioneel beheer, secretariaat, facilitair beheer, archief, veiligheid en het informatiecentrum.

Team communicatie

Het team communicatie bestaat op dit moment uit twee adviseurs en drie medewerkers verdeeld over een aantal aandachtsgebieden: pers- en publieksvoorlichting, in- en externe communicatie. Naast deze vacature werven we op dit moment ook een medior communicatieadviseur/persvoorlichter.

Het team houdt zich o.a. bezig met advisering over communicatievraagstukken, communicatie rond projecten, crisiscommunicatie, pers- en publieksvoorlichting, externe communicatie, arbeidsmarktcommunicatie, het schrijven van teksten en realiseren van video’s en drukwerk, het beheer van intranet en de externe website en de ondersteuning bij publieksactiviteiten.

Wat we je bieden

Je gaat werken in een enthousiast team dat volop in ontwikkeling is. Wij bieden ruimte voor eigen initiatief en zelfstandigheid. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van de interne communicatie. Dat doe je binnen een organisatie die werkt aan een rechtvaardige samenleving.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de CAO Rijk. Hieronder de belangrijke punten op een rij:

 • Een salaris in schaal 10 (minimaal € 2.737,59 en maximaal € 4.400,17 op basis van 36 uur);
 • een individueel keuzebudget (IKB-budget) van 16,37% van je jaarsalaris. Met dit IKB kun je keuzes maken die passen bij je eigen wensen. Zo kun je je budget laten uitbetalen of gebruiken voor fiscaalvriendelijke doelen, zoals een fiets of studie of het opnemen van extra uren;
 • een goede verlofregeling en flexibele werktijden zorgen voor een plezierige balans tussen werk en privé;
 • pensioenopbouw volgens het ABP;
 • er zijn voldoende mogelijkheden voor het volgen van opleidingen, trainingen en cursussen, zowel in company als buiten de deur en zowel individueel als met het team;
 • volledige vergoeding van het reizen met het openbaar vervoer voor het woon/werkverkeer.
 • In verband met corona werken we op dit moment zoveel mogelijk thuis. Om je werk goed te kunnen doen, faciliteren we je met een goede laptop, mobiele telefoon en thuiswerkplek.

Wat we van jou vragen

Voor deze functie zijn we op zoek naar senior communicatieadviseur. Je bent een strategisch denker, je overziet de grote lijnen en steekt ook graag de handen uit de mouwen. Je bent organisatiesensitief, kunt goed samenwerken, en bent proactief. Je bent flexibel en ook inzetbaar op de andere aandachtsgebieden van het team.

 • wo werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde wo-opleiding communicatie of journalistiek;
 • meerdere jaren ervaring op het gebied van interne communicatie en bestuursadvisering;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
 • je werkt zowel in Groningen, Assen als Leeuwarden;
 • minimaal passieve beheersing van de Friese taal of bereid zijn tot het volgen van een cursus Fries verstaan en lezen;
 • Kom je bij ons werken? Dan vragen we ook altijd om een Verklaring Omtrent Gedrag.

Interesse?

Solliciteer via de button ‘solliciteren’ op de site van de Rechtspraak tot 3 december 2020. Dit geldt ook voor interne kandidaten. Sollicitaties die via de mailbox binnenkomen, worden niet meegenomen.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.                       

Het gaat hier om een parttime vacature van 32 uur. Als je wordt aangenomen krijg je eerst een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid volgt een vaste arbeidsovereenkomst.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Serge Zom, senior communicatieadviseur, op tel.nr. 06-11375169. Het bijbehorende functieprofiel is op te vragen via sollicitaties.rb.nnl@rechtspraak.nl

Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Dominique Lammers, adviseur werving & selectie, op tel.nr. 06-21715525.

De sollicitatiegesprekken zijn op 16 december aanstaande. Het gaat hier om 2 gesprekken op 1 dag. Wij volgen vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken.

We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen