Senior adviseur planning & control

Wat je gaat doen

Samen met jouw collega’s van het team Planning & Control ben jij verantwoordelijk voor het in control houden van de rechtbank Noord-Nederland. Hoe je dit doet? Je levert informatie aan en geeft advies aan het management van onze rechtbank. Je analyseert en adviseert m.b.t. je eigen organisatieonderdelen over de diverse planning en control producten, zoals het jaarplan, voortgangsrapportages en de jaarverantwoording. Je denkt mee over de inrichting van werkprocessen. Daarnaast speel je in op de informatiebehoefte en maak jij verbinding tussen vraag en antwoord voor de verdere ontwikkeling van managementinformatie. Je voert periodieke gesprekken met het management van verschillende clusters en levert daarbij de door jou te ontwikkelde analyses en adviezen aan. Je werkt hierbij nauw samen met de andere adviseurs, zowel binnen jouw team als de collega’s van de Bedrijfsvoering en het primaire proces.

Kort samengevat? Je levert een bijdrage aan het planning & control cyclus op het gebied van personeels- en productiegegevens, kwaliteit en financiële gegevens. Hiermee maak je de resultaten en effecten van werkprocessen zichtbaar. Jouw doel? Het management ondersteunen door heldere informatie te verstrekken, knelpunten in beeld te brengen en mogelijke scenario’s voor een adequate aanpak aan te reiken. Kortom: een functie die van belang is voor de sturing van de organisatie. Werken bij de rechtbank Noord-Nederland betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. 

Wie zijn we?

Rechtbank Noord-Nederland
De rechtbank verzorgt vanuit de locaties in Assen, Groningen en Leeuwarden de rechtspraak in de drie Noordelijke provincies. Met ruim 800 medewerkers behandelen wij jaarlijks ongeveer 190.000 zaken. Bij ons werken rechters, gerechtsjuristen, administratief medewerkers in de verschillende rechtsgebieden: Bestuursrecht, Curatele, bewind en mentorschap, Familie & Jeugd, Insolventies, Handel & Kanton en Strafrecht. Daarnaast adviseert en ondersteunt onze bedrijfsvoering het gerechtsbestuur en het primaire proces op het gebied van managementondersteuning, beveiliging, communicatie, financiële-, facilitaire- en personele zaken. Samen werken we aan een rechtvaardige samenleving, ieder vanuit eigen kracht.

Het team
Team Planning & Control bestaat uit tien medewerkers en een teamleider. Het team werkt hierbij samen met de controller. Door de nauwe samenwerking is jouw werk nooit hetzelfde! Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je door iemand uit het team Communicatie wordt benaderd om informatie te achterhalen voor een persvraag of om ondersteunende informatie te leveren voor een informatie- of banenmarkt. Team Planning & Control ontwikkelt zich steeds meer als businesspartner van het primaire proces, die voorspellende analyses maakt en proactief adviseert over de inzet van mensen en middelen.

Wat bieden wij

Om te beginnen een leuke, informele werksfeer in een team waarin een sterke verbondenheid is tussen de collega’s. We weten elkaar te vinden, staan voor elkaar klaar, hebben plezier en leveren samen een professionele en klantgerichte bijdrage aan het werken bij de rechtspraak. We vinden het belangrijk dat jij de mogelijkheid krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen, daarom bieden we jou graag allerlei cursussen, workshops en trainingen aan. Zo blijf je groeien samen met de ontwikkeling van de Rechtspraak en jouw functie!

 Onze arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk goed geregeld volgens de CAO Rijk. Wat belangrijke punten op een rij:

 • Een bruto salaris in schaal 10 (minimaal € 2.957,19 en maximaal € 4.707,58 op basis van 36 uur);
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% van je jaarsalaris. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Met dit IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw wensen. Zo kun je je budget laten uitbetalen, in vrije dagen omzetten of gebruiken voor fiscaalvriendelijke doelen;
 • Een goede pensioenopbouw volgens het ABP;
 • Een goede verlofregeling en flexibele werktijden zorgen voor een plezierige balans tussen werk en privé, bijvoorbeeld door een deel thuis en op kantoor te werken;
 • Je werkt in principe vanuit onze locatie in Groningen, maar mocht het zo voorkomen, dan ben je op alle drie de locaties inzetbaar. Die flexibiliteit mag je overigens ook van ons verwachten;
 • Goede faciliteiten om thuis te kunnen werken, zoals een laptop en een smartphone. Er zijn talloze vergoedingen voor het inrichten van je thuiswerkplek;
 • Wij denken graag aan onze samenleving, daarom stimuleren we het reizen met het openbaar vervoer. Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis naar en van je werk reist;
 • Je krijgt eerst een jaarcontract voor 32-36 uur. Daarna wordt er gekeken of er een wederzijdse klik is. Is die er? Dan wordt het jaarcontract omgezet naar een vast contract;
 • Gezellige uitjes, zoals die van het team, de afdeling of die van onze actieve personeelsvereniging.

Wat we van jou vragen

Werk jij graag met cijfers, ga je zorgvuldig te werk en maak je gemakkelijk contact? Als senior adviseur P&C ben je assertief, sta je stevig in je schoenen, krijg je energie van het stellen en behalen van resultaten, kun jij het grote geheel blijven zien en toch oog houden voor de details. Om de functie goed te kunnen uitvoeren, vragen we het volgende van je:

 • Je beschikt over een afgeronde HBO bedrijfseconomie of bedrijfskunde of een vergelijkbaar werk- en denkniveau. Je hebt daarbij relevante werkervaring opgedaan.
 • Je beschikt over uitstekende kennis van Excel.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar maakt graag verbinding door de samenwerking met collega’s op te zoeken.
 • Je kunt gemakkelijk schakelen tussen de verschillende doelgroepen en stemt de boodschap af op de doelgroep.
 • Jij ziet kansen en kunt het initiatief nemen in het (laten) oppakken van acties.
 • Je hebt goede en heldere communicatieve vaardigheden en durft kritische vragen te stellen.

Voor alle medewerkers van de rechtbank Noord-Nederland geldt dat zij zo nodig bereid zijn tot het volgen van een cursus Fries.

Interesse gewekt?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging in jouw vakgebied en wil jij meewerken aan een rechtvaardige samenleving? Dan is deze baan bij de Rechtspraak iets voor jou. Solliciteer via de button ‘solliciteren’ op de site van de rechtspraak. Dit kan tot en met woensdag 19 oktober 2022. Sollicitaties die via de mailbox binnenkomen worden niet meegenomen,

Werknemers met een verplichte VWNW-status en medische herplaatsingskandidaten hebben voorrang. Na toepassing van de VWNW-voorrangsregels hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid de voorkeur.

Extra informatie
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Nanda de Jong, teamleider op tel.nr. 06 29 299 0 34.

Het functieprofiel kun je opvragen via sollicitaties.rb.nnl@rechtspraak.nl  

Heb je vragen over de procedure, bel dan met Dominique Lammers, adviseur werving & selectie op tel.nr. 06 21 71 55 25.

Sollicitatiegesprek
De sollicitatiegesprekken zijn op donderdag 27 oktober 2022. Je voert dan twee gesprekken op één dag.

De eerste selectie doen wij op basis van brief, CV, ervaring en opleiding. Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en sociale netwerken, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Het betekent ook werken bij één van de Top 50 Favoriete Werkgevers 2020 en 2021 Een (letterlijk) unieke werkgever waar iedereen zich thuis voelt.