Fiscalist (senior) juridisch medewerker

Fiscalist (senior) juridisch medewerker - Werken bij de Rechtspraak

Wie zoeken we?

De rechtbank Noord-Nederland, cluster bestuursrecht, zoekt fiscalisten (HBO en WO). Zowel starters als kandidaten met relevante werkervaring worden uitgenodigd om te solliciteren.

Wat ga je doen?

Als juridisch medewerker behandel je samen met de rechter belastingzaken met een gemiddelde complexiteit. Je bereidt de zaken voor, beoordeelt de juridisch inhoudelijke aspecten en schrijft instructies voor de afdoening. Tijdens de zitting treed je op als griffier. Na afloop van de zitting overleg je met de rechter over de uitkomst van de zaken en schrijf je de conceptuitspraken.

Als senior juridisch medewerker houd je je bezig met de meer complexe belastingzaken. Je bestudeert en analyseert de zaken en schrijft een instructies voor de afdoening. Tijdens de zitting treed je op als griffier. Vervolgens overleg je met de rechter over de uitkomst van de zaken en schrijf je de conceptuitspraken.

Naast deze kernwerkzaamheden heb je als senior juridisch medewerker ook andere taken. Je draagt bij aan kennisdeling en kwaliteit. Daarbij kun je denken aan beleidsmatige taken, het opleiden van nieuwe medewerkers of het screenen van nieuwe zaken.

Als (senior) juridisch medewerker is het natuurlijk belangrijk dat je jurisprudentie en vakliteratuur bijhoudt, zodat je kennis actueel is en blijft. Daarom neem je actief deel aan kennisgroepen, scholings- en jurisprudentiebijeenkomsten. Er is voldoende ruimte om trainingen, cursussen en opleidingen te volgen.

Onze organisatie

Rechtbank Noord-Nederland is een boeiend bedrijf waar iedereen bijdraagt aan efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit. We houden ons bezig met zaken die dagelijks in het middelpunt van de belangstelling staan. Kortom: interessant en maatschappelijk werk binnen een lerende organisatie in ontwikkeling.

Inclusiviteit en diversiteit zijn belangrijk binnen de rechtbank Noord-Nederland. Talent als basis, diversiteit als kracht.

Het cluster

De rechtbank Noord-Nederland heeft locaties in Assen, Groningen en Leeuwarden. Het cluster bestuursrecht, waar de belastingkamer onderdeel van is, is gevestigd op de locatie in Groningen. De meeste zittingen zijn in Groningen en sommige op de locaties Assen en Leeuwarden. We verwachten dat je op alle drie locaties inzetbaar bent.

Het cluster bestaat uit ongeveer 95 mensen (rechters en juridisch medewerkers) en wordt ondersteund door een team administratief medewerkers.

De belastingkamer houdt zich bezig met rijksbelastingen en lokale heffingen. Dit zorgt voor een heel divers werkpakket. Daarbij gaat het om zowel het formele recht als het materiële recht.

Naast een functie vol uitdaging, zorgen we natuurlijk ook voor goede arbeidsvoorwaarden die geregeld zijn volgens de CAO Rijk:

  • een bruto salaris tussen € 2.824,67 en € 3.990,93 schaal 9 (juridisch medewerker) of tussen € 2.756,75 en € 4.430,97 schaal 10 (senior juridisch medewerker), afhankelijk van je opleiding en werkervaring en op basis van een werkweek van 36 uur;
  • een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% van je jaarsalaris. Met dit IKB kun je keuzes maken die passen bij je eigen wensen. Zo kun je je budget laten uitbetalen of gebruiken voor fiscaalvriendelijke doelen zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of extra verlofuren;
  • een goede verlofregeling en flexibele werktijden die zorgen voor een plezierige balans tussen werk en privé;
  • pensioenopbouw volgens het ABP;
  • voldoende mogelijkheden voor het volgen van opleidingen, trainingen en cursussen, zowel incompany als buiten de deur en zowel individueel als met het cluster;
  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar om je geschiktheid te bepalen, waarna mogelijk een vaste arbeidsovereenkomst volgt;
  • een volledige vergoeding van het reizen met het openbaar vervoer voor het woon-werkverkeer. 

Wat vragen we?

Leuk en aardig die commerciële sector, maar daar word jij niet door geprikkeld.

Jij staat stevig in je schoenen en beschikt over een goed analytisch vermogen, kunt logisch redeneren en snel hoofd- van bijzaken scheiden. Je signaleert problemen, zoekt naar informatie en legt verbanden. Je bent niet bang om je mening te geven.

Je bent enorm zorgvuldig en hebt een vlotte manier van plannen en organiseren. Je hecht belang aan kwaliteit en je houdt je aan de afgesproken doorlooptijden. Je presteert onder tijdsdruk en kunt goed schrijven.

Je werkt zelfstandig én bent een teamplayer. Je hebt goede contactuele eigenschappen en een flexibele, nieuwsgierige en leergierige instelling. Je geeft en ontvangt makkelijk feedback.

Daarnaast vragen wij:

  • een afgeronde opleiding HBO rechten, een afgeronde studie fiscaal recht of een vergelijkbare studie;
  • een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Voor alle medewerkers van de rechtbank Noord-Nederland geldt dat zij zo nodig bereid zijn tot het volgen van een cursus Fries.

Interesse?

Solliciteer via de button ‘solliciteren’ op de site van de Rechtspraak tot en met 31 oktober 2021. Dit geldt ook voor interne kandidaten. Sollicitaties die via de mailbox binnenkomen, worden niet meegenomen.   

Geef in je motivatiebrief aan op welke functie je solliciteert (juridisch medewerker of senior juridisch medewerker).

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Het gaat hier om een fulltime functie voor onze locatie in Groningen. Indien nodig ben je ook inzetbaar op de locaties in Assen en Leeuwarden. Parttime werken is bespreekbaar.

Na sluiting van de reactietermijn vindt de eerste selectie plaats op basis van brief, CV, ervaring en opleiding. Daarna volgt een schrijftest. Deze test vindt plaats op 9 november 2021 om 15.00 uur. De geselecteerde kandidaten ontvangen de schrijftest per e-mail. Daarbij krijgen zij het verzoek om hun antwoord uiterlijk 45 minuten later terug te sturen naar het e-mailadres dat onderaan de schrijftest staat.

De kandidaten die de schrijftest het best hebben gemaakt, worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Een tweede gespreksronde behoort tot de mogelijkheden. In de uitnodigingsbrief vragen we de kandidaten om een aantal vragen te beantwoorden.

De leden van de sollicitatiecommissie krijgen de antwoorden. Op die manier kunnen zij zich alvast een beeld vormen van de kandidaten.

De gesprekken vinden plaats op 16 november 2021 op de rechtbank in Groningen. Eventuele vervolggesprekken worden op 18 november 2021 gehouden. Wij volgen vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan Zomer, hoofd juridische ondersteuning (06 50 53 43 24).

Het bijbehorende functieprofiel is op te vragen via sollicitaties.rb.nnl@rechtspraak.nl  

Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Dania Henrycoos, werving & selectie (06 52 83 00 16).

Als je niet aan de hierboven gestelde eisen kunt voldoen, raden wij je aan om niet te solliciteren.

Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en sociale netwerken, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.