Communicatieadviseur, cluster bedrijfsvoering

Wat je gaat doen

Je kent ze wel van vanuit de media: rechtszaken met impact op de samenleving. Wil jij van dichtbij een bijdrage leveren aan de informatievoorziening aan de media? Krijg je energie als je snel moet schakelen en zaken moet regelen? Houd je van logistieke uitdagingen en vind je het leuk om veel contact te hebben met mensen? Dan zoeken we jou.

Je begeleidt media rond rechtszaken, beantwoordt vragen van journalisten, werkt nauw samen met persrechters en werkt aan een goede reputatie van de rechtspraak. Dit doe je onder andere door proactief te reageren op signalen vanuit de (sociale) media en samenleving. Het schrijven van nieuwsberichten of realiseren van andere communicatieproducten, al dan niet in samenwerking met je collega’s, is daar een onderdeel van. Ook behandel je verzoeken tot reportages en interviews. Vanuit je rol lever je ook een bijdrage aan bij publieksvoorlichting.

Cluster bedrijfsvoering

Het cluster bedrijfsvoering voert werkzaamheden uit die ondersteunend en adviserend zijn aan het bestuur en het primaire proces. Het cluster bestaat uit de teams planning & control, communicatie, personeel & organisatie, B.O.N.G, functioneel beheer, secretariaat, facilitair beheer, archief, veiligheid en het informatiecentrum.

Team communicatie

Het team communicatie bestaat op dit moment uit twee adviseurs en drie medewerkers verdeeld over een aantal aandachtsgebieden: pers- en publieksvoorlichting, in- en externe communicatie. Naast deze vacature werven we op dit moment ook een senior communicatieadviseur.

 Het team houdt zich o.a. bezig met advisering over communicatievraagstukken, communicatie rond projecten, crisiscommunicatie, pers- en publieksvoorlichting, externe communicatie, arbeidsmarktcommunicatie, het schrijven van teksten en realiseren van video’s en drukwerk, het beheer van intranet en de externe website en de ondersteuning bij publieksactiviteiten.

Wat we je bieden

Je gaat werken in een enthousiast team dat volop in ontwikkeling is. Wij bieden ruimte voor eigen initiatief en zelfstandigheid. Een veelzijdige functie binnen een organisatie die werkt aan een rechtvaardige samenleving.

 Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de CAO Rijk. Hieronder de belangrijke punten op een rij:

 • Een salaris in schaal 9 (minimaal € 2.805,03 en maximaal € 3.963,19 op basis van 36 uur).
 • Een individueel keuzebudget (IKB-budget) van 16,37% van je jaarsalaris. Met dit IKB kun je keuzes maken die passen bij je eigen wensen. Zo kun je je budget laten uitbetalen of gebruiken voor fiscaalvriendelijke doelen, zoals een fiets of studie of het opnemen van extra uren.
 • Een goede verlofregeling en flexibele werktijden zorgen voor een plezierige balans tussen werk en privé.
 • Pensioenopbouw volgens het ABP.
 • Voldoende mogelijkheden voor het volgen van opleidingen, trainingen en cursussen, zowel in company als buiten de deur en zowel individueel als met het team.
 • Volledige vergoeding van het reizen met het openbaar vervoer voor het woon/werkverkeer.
 • In verband met corona werken we op dit moment zoveel mogelijk thuis. Om je werk goed te kunnen doen, faciliteren we je met een goede laptop, mobiele telefoon en thuiswerkplek.

Wat we van jou vragen

We zoeken een communicatieadviseur met als aandachtgebied persvoorlichting, die stressbestendig is, die overzicht houdt, en graag de handen uit de mouwen steekt. Je beschikt over een politiek-bestuurlijke antenne, signaleert tijdig belangrijke ontwikkelingen en onderneemt daar actief actie op. Daarnaast kun je goed samenwerken en ben je flexibel en ook inzetbaar op de andere aandachtsgebieden van het team.

 • hbo/wo werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde hbo-opleiding communicatie of journalistiek;
 • meer dan twee jaar relevante werkervaring;
 • je haalt de kern uit complexe teksten en weet deze te vertalen naar leesbare teksten voor iedereen;
 • je bent goed thuis in online- en sociale media;
 • je werkt zowel in Groningen, Assen als Leeuwarden;
 • minimaal passieve beheersing van de Friese taal of bereid zijn tot het volgen van een cursus Fries verstaan en lezen;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Kom je bij ons werken? Dan vragen we ook altijd om een Verklaring Omtrent Gedrag.

Interesse?

Solliciteer via de button ‘solliciteren’ op de site van de Rechtspraak tot 3 december 2020. Dit geldt ook voor interne kandidaten. Sollicitaties die via de mailbox binnenkomen, worden niet meegenomen.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.                                                                                 

Het gaat hier om een parttime vacature van 32 uur. Als je wordt aangenomen krijg je eerst een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar om je geschiktheid te bepalen waarna mogelijk een vaste arbeidsovereenkomst volgt. Voor kandidaten die reeds ervaring hebben binnen het team, kan een uitzondering worden gemaakt op het tijdelijk karakter van de arbeidsovereenkomst.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Serge Zom, senior communicatieadviseur, op tel.nr. 06-11375169. Het bijbehorende functieprofiel is op te vragen via sollicitaties.rb.nnl@rechtspraak.nl

Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Dominique Lammers, adviseur werving & selectie, op tel.nr. 06-21715525.

 De sollicitatiegesprekken zijn op 16 of 17 december aanstaande. Wij volgen vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken.

We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.