Adviseur planning & control

Wat ga je doen

Samen met jouw collega adviseurs uit het team P&C ben je verantwoordelijk voor het in control blijven van de organisatie.

Dit doe je onder andere door:

 • Sturingsinformatie en adviezen te leveren aan het management van de rechtbank Noord-Nederland.
 • Bij te dragen aan, en controle te houden op, een correcte registratie van personeels- en productiegegevens, financiële gegevens en ICT middelen.
 • Gegevens om te zetten in bruikbare informatie voor de diverse planning en control producten (begroting, verantwoordings- rapportages en de jaarrekening).
 • Nieuwe managementrapportages te ontwikkelen en onderhouden doormiddel van query’s.

Daarmee maak je de resultaten en effecten van werkprocessen zichtbaar. Jouw doel? Het management ondersteunen door heldere informatie, knelpunten in beeld te brengen en mogelijke scenario’s voor een adequate aanpak aan te reiken. Kortom: een functie die van belang is voor de sturing van de organisatie.

Het team

Het team bestaat uit 6 adviseurs en een teamleider en werkt nauw samen met de controller. Het team is onderdeel van het cluster bedrijfsvoering, samen met andere teams o.a. communicatie, personeel & organisatie en functioneel beheer. Met elkaar leveren wij een professionele en klantgerichte bijdrage aan de clusters bestuursrecht, strafrecht en civielrecht en aan het bestuur van de rechtbank.

De rechtbank verzorgt vanuit drie volwaardige locaties in Assen, Groningen en Leeuwarden de rechtspraak in de drie Noordelijke provincies. Met ruim 750 medewerkers behandelen wij jaarlijks ongeveer 190.000 zaken

Wat we je bieden

Om te beginnen een leuke, informele werksfeer in een team waarin een sterke verbondenheid is tussen de collega’s. We doen het samen en hebben plezier met elkaar. Ook in deze Corona tijd, waarin we voornamelijk thuiswerken, weten we elkaar te vinden.

De arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld volgens de CAO Rijk. Wat belangrijke punten op een rij:

 • een salaris in schaal 8 (minimaal € 2.623,34 en maximaal € 3.546,17 op basis van 36 uur);
 • een individueel keuzebudget (IKB-budget) van 16,37% van je jaarsalaris. Dit is inclusief je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt dit budget bijvoorbeeld laten uitbetalen of in vrije dagen omzetten of je gebruikt het voor fiscaalvriendelijke doelen, zoals een fiets of studie;
 • een goede verlofregeling en flexibele werktijden zorgen voor een plezierige balans tussen werk en privé;
 • pensioenopbouw volgens het ABP;
 • een tijdelijk contract voor een jaar om je geschiktheid te bepalen en daarna eventueel een vast contract;
 • er zijn voldoende mogelijkheden voor het volgen van opleidingen, trainingen en cursussen, zowel in company als buiten de deur en zowel individueel als met het team;
 • jouw standplaats is Groningen, maar je werkt ook op de andere locaties Assen en Leeuwarden;
 • wij stimuleren het reizen met OV! Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis naar je werk reist.

Wat breng je mee

Heb jij het in je? Stel jij met jouw kennis & ervaring gerichte vragen om daarmee de informatiebehoefte vanuit het management in kaart te brengen en de vertaling te maken, zie jij het als een uitdaging om met cijfers en analyses bezig te zijn en schakel je makkelijk met collega’s? Dan kan dit jouw baan zijn.

Wat we verder van jou vragen:

 • MBO+ werk- en denk niveau;
 • een paar jaar werkervaring, liefst in een zelfde soort functie;
 • kennis en ervaring van Excel;
 • dat je nauwkeurig werkt, problemen analyseert, beoordeelt en aanpakt en daarbij samenwerkt met het team; 
 • handigheid in het verzamelen, interpreteren en samenstellen van data en dit vertalen in relevante (management-) informatie;
 • ervaring in de verwerking van geautomatiseerde gegevens;
 • affiniteit met boekhouding / financiële administratie.

Voor alle medewerkers van de rechtbank Noord-Nederland geldt dat zij de Friese taal (passief) beheersen of – zo nodig – de bereidheid hebben tot het volgen van een cursus Fries verstaan en lezen.

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging in jouw vakgebied en wil jij meewerken aan een rechtvaardige samenleving? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou. Solliciteer via de button ‘solliciteren’ op de site van de rechtspraak. Dit kan tot 4 maart 2021.

Werknemers met een verplichte VWNW-status en medische herplaatsingskandidaten hebben voorrang. Na toepassing van de VWNW-voorrangsregels hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid de voorkeur.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Nanda de Jong, teamleider op tel.nr. 06-29299034.

Het functieprofiel kun je opvragen via sollicitaties.rb.nnl@rechtspraak.nl.  

Heb je vragen over de procedure, bel dan met Dania Henrycoos, werving & selectie, op tel.nr. 06-52830016.

De sollicitatiegesprekken zijn op vrijdag 12 maart aanstaande. Wij volgen vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM.

We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken.

We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen