Senior Projectmanager

Geef leiding aan uiteenlopende projecten in een dynamische en politiek-georiënteerde omgeving

Wat ga je doen?
De registratie van vliegbewijzen voor drones, een app op je mobiel in plaats van een rijbewijs, de kentekening van elektrische steps of het data-driven managementplatform. Op jouw eigen manier breng je als senior projectmanager verschillende projecten tot een succes. Je bewaakt de kwaliteit en de voortgang en je bent verantwoordelijk voor een efficiënte inzet van mensen, middelen en toegekende budgetten.
Jouw doel? De opdrachtgever van het project ontzorgen en het projectteam goed weten te managen. De opdrachtgever kan een manager van een RDW-afdeling zijn binnen of buiten jouw divisie Registratie & Informatie (R&I), maar bijvoorbeeld ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarbij heb Jij een frisse blik op projectmanagement en daar leren wij van. Jouw verbetervoorstellen spelen een belangrijke rol in de verdere professionalisering van het projectmanagement, de afdeling en de gehele RDW.

Met wie werk je?
Binnen de afdeling Projectmanagement & Support (P&S) bij de divisie R&I ontvangen we je met open armen: jij leert van je collega's en zij van jou als enthousiaste projectmanager. Op MT R&I niveau ben jij een belangrijke gesprekspartner en je vertegenwoordigt en onderhoudt in- en externe contacten op tactisch en strategisch niveau. Je bent de sturende kracht in de verschillende projectteams en werkt daarin nauw samen met collega's binnen en buiten de divisie. Wij geven je de vrijheid en verantwoordelijkheid om projecten die er voor de samenleving toe doen aan te sturen.

Waarom past deze functie bij jou?
 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en beschikt over relevante kennis op het gebied van projectmanagement.
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten.
 • Je bent een projectmanager in hart en nieren. Je brengt kwaliteiten bijeen, motiveert, faciliteert én creëert draagvlak. Met creativiteit, positiviteit en doorzettingsvermogen vind jij oplossingen en zet je stappen om dichter bij het gewenste eindresultaat te komen.
 • Organiseren zit in je bloed. Jij houdt van het dragen van verantwoordelijkheid en vindt het leuk om vanuit veel persoonlijke regelruimte projecten tot een goed einde te managen.
 • Je brengt nieuwe ideeën over projectmanagement in en je kunt anderen overtuigen van jouw visie. Ook kun je project én team naar een hoger plan tillen. Tegelijkertijd ben je bereid je verder te ontwikkelen, inhoudelijk en persoonlijk.
 • Je bent bekend met de meest voorkomende methodes: Prince2, PMI, Scrum, Agile software ontwikkelen en Lean.
 • In de projecten wordt veelal intensief samengewerkt met de divisie ICT van de RDW in Groningen. Kennis van en ervaring met ICT in projecten is dan ook een vereiste.
Wat hebben we jou te bieden?
We hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privébalans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt. Wat dacht je van:
 • flexibel werken; mogelijkheid tot - in overleg - thuiswerken en werkdagen van 4x9 uur
 • goede pensioenregeling via het ABP
 • zes weken verlof per jaar
 • uitgebreid introductieprogramma waarbij je de hele organisatie leert kennen
 • tegemoetkoming woon-werkverkeer, volledige ov-vergoeding en een fietsplan
 • vitaliteitsprogramma met leuke activiteiten en een enthousiaste groep Jong RDW om je bij aan te sluiten
 • persoonlijk loopbaanbudget van € 1.000,- per twee jaar
 • veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
Werk je 36 uur per week, dan kun je rekenen op een startsalaris vanaf minimaal € 3608,00,- bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering). Je salaris kan afhankelijk van je opleiding en ervaring oplopen tot € 6.312,00.

Meer weten en solliciteren?
Als Senior Projectmanager werk je in Veendam. Als Senior Projectmanager werk je in Veendam. Kijk voor informatie over ons op werkenbijderdw en bekijk het filmpje mobiliteit in beweging.

Heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met Marthe Oudega, afdelingsmanager Projectmanagement & Support, via 06 - 13 70 18 11 of moudega@rdw.nl.

Interessante baan? Je reactie met motivatie en cv ontvangen we graag.

Een goede kennismaking is belangrijk voor jou en voor ons. Daarom bestaat de procedure uit twee gesprekken. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

RDW werken aan een nieuwe tijd
De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW'er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Reageer op deze vacature