Inkoper ICT

Leid uitdagende ICT inkoopvraagstukken in goede banen bij dé voertuigautoriteit van Nederland

Wat ga je doen?
Van nieuwe voertuigen die rijden op waterstof of elektriciteit tot smartcards en mobile documents. En van onbemande luchtvaartuigen tot 'mobility as a service'. We kunnen het met zekerheid zeggen: als Inkoper ICT bij de RDW in Groningen ben je omringd door innovatie. En dat betekent dat je te maken krijgt met uitdagende inkoopvraagstukken en de bijbehorende ICT-aspecten.

Als tactisch Inkoper ICT ben je verantwoordelijk voor het middels (Europese) aanbestedingen inkopen van hardware, software en ICT gerelateerde dienstverlening voor de hele RDW. Je bent in een vroeg stadium betrokken bij het vaststellen van diverse inkoopbehoeften op het gebied van ICT. Je hebt een actieve rol in het projectteam dat de (Europese) aanbesteding voorbereidt. Je stelt aanbestedingsstukken en contracten op en adviseert stakeholders bij te maken inkoopkeuzes. Je voert de (Europese) aanbesteding uit en werkt samen met contractmanagers bij het implementeren van het contractmanagement op de afgesloten contracten. Tot slot werk je mee aan de verdere professionalisering van zowel de tactische als operationele inkoopfunctie, waarbij ook je eigen ontwikkeling een belangrijk onderdeel is.

Kortom: een dynamische baan waarin je jouw talenten op inkoopgebied kunt laten zien en waarin je wordt aangemoedigd om jezelf verder te ontwikkelen.

Met wie werk je?
ICT speelt bij de RDW een cruciale rol. Steeds meer ICT wordt gebruikt in de dienstverlening aan onze afnemers. De divisie ICT verzorgt de ICT dienstverlening voor de RDW en is volop in ontwikkeling. We zijn getransformeerd naar een agile organisatie, werken in DevOps-teams, passen Cloud technologie toe en gaan mee in nieuwe ontwikkelingen.

Gezien de snelheid waarmee ICT dienstverlening wordt ontwikkeld en de ICT markt verandert, heeft de divisie ICT zelf tactisch inkopers in dienst, die gespecialiseerd zijn in het inkopen van alle ICT gerelateerde producten en diensten voor de hele RDW.

De groep tactisch inkopers en contractmanagers, waar je als Inkoper ICT onderdeel van uitmaakt, is ondergebracht bij het team Inkoop & Financiën (I&F), binnen de afdeling Bedrijfsvoering & Ondersteuning (B&O). Het team I&F bestaat uit 18 enthousiaste collega's die samen verantwoordelijk zijn voor de werkterreinen financiën, planning & control, inkoop en contractmanagement.

Waarom past deze functie bij jou?
 • Je bent een teamspeler, bent samenwerkingsgericht en blinkt uit in het opbouwen en onderhouden van (interne) relaties.
 • Je communiceert open, bondig en helder en bent je bewust van het organisatiebelang.
 • Je overziet strategie en inkoopprocessen tot in de details.
 • Je stelt prioriteiten, bent resultaatgericht, denkt out-of-the-box en pakt door.
 • Je bent proactief, durft initiatieven te tonen, weet van aanpakken en kunt aantoonbaar iets neerzetten.
 • Je bent betrouwbaar, accuraat en gaat voor degelijke kwaliteit.
Verder beschik je over de volgende (werk)ervaring:
 • Je bent een enthousiaste inkoper die enkele jaren relevante werkervaring heeft opgedaan in een vergelijkbare functie en/of organisatie.
 • Je hebt een hbo- of wo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt een inkoop gerelateerde opleiding met goed gevolg afgerond (bijvoorbeeld NEVI II), of bent bereid tot het volgen van deze opleiding.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het begeleiden/uitvoeren van Europese aanbestedingen.
Wat hebben we jou te bieden?
Veel! Daar zijn we trots op en dat verdien jij ook.

We hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:
 • flexibel werken; mogelijkheid tot thuiswerken en werktijden van 4 x 9 uur
 • 6 weken verlof per jaar
 • introductie programma, waarbij je de hele organisatie leert kennen
 • tegemoetkoming woon-werk verkeer, volledige vergoeding met OV
 • goede onkostenvergoeding
 • vitaliteitsprogramma met leuke activiteiten en een enthousiaste groep "Jong RDW"
 • mogelijkheid tot zowel interne als externe stages
 • veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
Werk je 36 uur per week, dan kun je rekenen op een salaris van minimaal € 3.608,- bruto per maand. Je salaris kan afhankelijk van je opleiding en ervaring oplopen tot € 5.566,- (exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering).

Om jou optimaal van start te laten gaan, ontvang je een mobiele telefoon en laptop van het werk.

Meer weten en solliciteren?
Als Inkoper ICT werk je in Groningen. Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met Tim van der Werf, teammanager B&O, via 06 - 11 44 92 05, of Harno Schoel, senior Inkoper ICT, via 06 - 51 56 52 40.

Interessante baan? Je reactie met motivatie en cv ontvangen we graag uiterlijk 29 mei 2022.

Een goede kennismaking is belangrijk voor jou en voor ons. Daarom bestaat de procedure uit meerdere gesprekken. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

Wij houden gesprekken voor deze vacature op woensdag 8 juni 2022 in Groningen.

RDW werken aan een nieuwe tijd
De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW'er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Reageer op deze vacature