Inkoopadviseur

Inkooptalent gezocht!
Zorg jij er met jouw inkoopkennis voor dat (onder meer) drones veilig kunnen vliegen en auto's in de toekomst autonoom kunnen rijden? Werk jij samen met ons aan een nieuwe tijd?

Wat ga je doen?
Jij adviseert jouw interne klanten en begeleidt uiteenlopende inkooptrajecten die ervoor zorgen dat onze unieke producten en diensten met een maatschappelijke bijdrage geleverd kunnen worden. Wij zien inkoop als een nauwe samenwerking met de interne klant. Hierdoor realiseren wij het beste inkoopbeleid, waardoor de verschillende afdelingen binnen de RDW tot een topdienstverlening kunnen komen. Dat betekent dat jij je als inkoop professional verdiept in de specifieke elementen die het betreffende organisatieonderdeel kenmerkt. Je krijgt een vast aandachtsgebied, zodat je expertise optimaal kunt inzetten voor de interne klant. Projecten zoals de inkoop van cards om rijbewijzen te maken, tot het inkopen van middelen om tolheffing mogelijk te maken zijn voorbeelden van unieke projecten waar je mee te maken kan krijgen.

Vanuit de inkoopdiscipline toon jij eigenaarschap met oog voor de bedrijfsvoering van het betreffende bedrijfsonderdeel. Het management en de budgethouders zien jou als hun businesspartner. Je geeft onderbouwde adviezen en weet hen te overtuigen van jouw oplossingen. Daarbij zorg je er vanzelfsprekend voor dat er binnen de kaders van ons inkoopbeleid en wet- en regelgeving wordt gewerkt. En met jouw werk en inzicht draag je ook nog eens bij aan de verdere ontwikkeling van de afdeling Inkoop.
Al in de beginfase van de inkooptrajecten monitor je het vaststellen van de behoefte. Je stelt aanbestedingsstukken op en begeleidt de (Europese) aanbestedingen. Ook voer je de onderhandelingen met leveranciers en stel je de contracten op.

Met wie werk je?
Het inkoopteam is onderdeel van de stafafdeling Finance & Control. Het team bestaat uit zes inkoopadviseurs en drie operationele inkopers, mannen en vrouwen van halverwege de twintig tot in de veertig die verspreid werken over onze locaties in Veendam en Zoetermeer. Elke maandag hebben we een gezamenlijke kick-off van de week; een digitaal koffiemoment waarin we bijpraten en zaken delen waar we in het werk tegenaan lopen. Een keer per zes weken hebben we een uitgebreid werkoverleg. En tussendoor weten we elkaar te vinden om te sparren of elkaar te helpen. Gevoelsmatig ben je echt onderdeel van die afdeling. We werken nu overigens nog vanuit huis. Als de omstandigheden het weer toelaten, gaan we hybride werken.

Waarom past deze functie bij jou?
Je hebt al ervaring opgedaan als inkoper en wil een volgende stap maken naar een organisatie waarin inkoop goed staat en waar op een moderne manier gewerkt wordt. Je bent in staat om te schakelen op verschillende niveaus zowel intern als extern. De RDW is een publieke organisatie, hierdoor krijg je te maken met invloed vanuit politiek en andere belanghebbenden. Je kunt omgaan met tegengestelde belangen, communiceert open en bent een kei in het opbouwen en onderhouden van (interne en externe) relaties. Afhankelijk van je ervaringsniveau krijg je die uitdagende projecten die bij je past.
 • Je hebt minimaal HBO- of WO-niveau en een opleiding in een relevante richting. Heb je deze aangevuld met bij voorkeur NEVI 2 of een vergelijkbare opleiding? Dat beschouwen wij als een pré.
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare ervaring in het zelfstandig begeleiden en uitvoeren van Europese aanbestedingen waarbij je de strategie en inkoopprocessen tot in detail overziet.
 • Je hebt ervaring met inkoopsoftware, wij werken met Negometrix.
 • Je bent je bewust van het organisatiebelang en werkt proactief.
 • Je hebt een gezonde overtuigingskracht waardoor je anderen kunt anderen overtuigen van jouw ideeën die soms out-of-the-box zijn.
Wat hebben we jou te bieden?
Veel! Daar zijn we trots op en wij vinden dat jij dat als professional ook verdient!

We hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden, een schone en veilige werkomgeving en een gezonde werk-privébalans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt en blijft. Wat dacht je van:
 • Een salaris van € 3.052, - € 5.484 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur
 • 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Mogelijkheid tot hybride werken, parttime werken en werkdagen van 4x9 uur
 • Een goede pensioenregeling via het ABP en zes weken vrij per jaar
 • Vergoeding woon-werkverkeer, volledige ov-vergoeding en fietsplan
 • Een goede onkostenvergoeding
 • Veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden tot zowel interne als externe stages
 • Een vitaliteitsprogramma met leuke activiteiten en een enthousiaste groep Jong RDW om je bij aan te sluiten.
Meer weten en solliciteren?
Als inkoopadviseur werk je voor ons bedrijfsonderdeel in Veendam of Zoetermeer.

Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met Ezra den Broeder, Den Broeder Recruitment via 06 82 502 646.

Interessante baan? Je reactie met motivatie en cv ontvangen we graag uiterlijk 3 oktober.

Een goede kennismaking is belangrijk voor jou en voor ons. Daarom bestaat de procedure uit meerdere gesprekken. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

RDW. Werken aan een nieuwe tijd
De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW'er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Reageer op deze vacature