IT medewerker/Functioneel beheerder

Wat ga je doen?
Wist je dat de RDW een innovatieve werkomgeving is? Zo registreren we al lang niet meer alleen auto's, maar ook drones en snelle motorboten. En wat dacht je van de kenteken- en rijbewijscard met e-ID? In alles wat we doen speelt IT een belangrijke rol. Als functioneel beheerder (parttime of fulltime) ben je dan ook onmisbaar. Het mooiste? In deze functie in Veendam krijg je alle kansen om je op het gebied van IT te ontwikkelen, door te groeien en veel te leren van ervaren collega's.

Alleen al in 2020 heeft de RDW 3,4 miljoen tenaamstellingen bij een voertuig geregistreerd. En sinds dit jaar zijn we ook verantwoordelijk voor de registratie van 40.000 drone-exploitanten. Belangrijk, omdat we zonder deze data niet weten wie aansprakelijk is voor al deze voertuigen. Je kunt je voorstellen dat de IT achter deze databases cruciaal is om ze 24/7 goedwerkend in de lucht te houden. Als functioneel beheerder ben je belangrijk bij het oplossen van IT- of procesvraagstukken bij de klant. Jij zoekt naar dat laatste puzzelstukje voor de oplossing als andere collega's er niet uitkomen.

Bij complexe gevallen zoek je, eventueel in samenwerking met andere afdelingen, externe partijen en vaak ook met de klanten zelf, naar een goede oplossing. Ook kun je gevraagd worden om deel te nemen aan projecten als IT-deskundige, en om managementinformatie te verwerken in dashboarding of gebruikers- en acceptatietesten uit te voeren. Met jouw IT-kennis draag je bij aan de RDW van de toekomst!

Met wie werk je?
Binnen de divisie Registratie en Informatie start je bij de afdeling Registratie Voertuigen, unit APR. Hier werk je samen met twee adviseurs ICT en een collega die hetzelfde werk doet als jij. Nu we thuiswerken, merken we dat het nog belangrijker is om elkaar digitaal op de hoogte te houden van onze werkzaamheden. We werken slim, willen continu blijven leren en vinden een goede werksfeer erg belangrijk. Want alleen samen bereiken we resultaten. Overigens kan het ook zijn dat je in de toekomst voor andere afdelingen aan de slag gaat, zoals de afdeling Handhaving, Rijbewijzen en Parkeren of de afdeling Informatieverstrekking en Analyse.

Waarom past deze functie bij jou?
 • Je hebt een hbo-opleiding afgerond in een IT-richting of aantoonbaar HBO niveau;
 • Je hebt kennis van SQL;
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar vindt samenwerken ook belangrijk;
 • Je blijft nieuwsgierig en leert graag nieuwe vaardigheden;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en zoekt de verbinding met je collega's.
Wat hebben we jou te bieden?
Veel! Daar zijn we trots op en dat verdien jij ook.

We hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden, een schone en veilige werkomgeving en een gezonde werk-privébalans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt. Wat dacht je van:
 • flexibel werken; mogelijkheid tot thuiswerken en werkdagen van 4x9 uur
 • zes weken verlof per jaar
 • tegemoetkoming woon-werkverkeer, volledige ov-vergoeding of een fietsplan
 • goede onkostenvergoeding
 • vitaliteitsprogramma met leuke activiteiten en een enthousiaste groep Jong RDW om je bij aan te sluiten
 • persoonlijk loopbaanbudget van € 1.000,- per twee jaar
 • veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
Werk je 36 uur per week, dan kun je rekenen op een salaris van minimaal € 2832,- bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering). Je salaris kan afhankelijk van je opleiding en ervaring oplopen tot € 3847,-.
 • Als functioneel beheerder val je onder de functiegroep medewerker uitvoering. Dit is een Registratie- en Informatie-brede aanstelling waardoor je op termijn ook binnen andere afdelingen ingezet kunt worden. Voor je persoonlijke ontwikkeling óf organisatorische ontwikkelingen. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg.
 • Je krijgt een aanstelling voor maximaal twee jaar binnen de divisie Registratie en Informatie met uitzicht op een vast dienstverband.
 • We vragen je om een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.
Meer weten en solliciteren?
Als medewerker uitvoering werk je in Veendam.

Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met Eddie Sillius, teammanager APR, 06-22390233. Interessante baan? Wanneer we je sollicitatie ontvangen hoor je binnen twee werkdagen van ons. Reageren kan tot 1 augustus. Een goede kennismaking is belangrijk voor jou en voor ons. De procedure bestaat uit een gesprek en eventueel een assessment.

RDW. Werken aan een nieuwe tijd
De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW'er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Reageer op deze vacature