Adviseur business operations tolheffing

De juiste businessinformatie, zodat de dienstverlening van de divisie tolheffing verbeterd en geoptimaliseerd wordt. Daar ga jij voor!

Van tolheffing een succes maken. Dat is jouw missie als adviseur business operations bij de RDW. Vanuit ons kantoor in Groningen en soms vanaf huis zorg je samen met collega’s voor de juiste informatievoorziening die helpt bij de besluitvorming over en optimalisatie van onze dienstverlening. Een uitdagende én afwisselende baan!

Interessant aan deze baan volgens Paul, afdelingsmanager e-Tol
“In deze functie heb je veel impact! Je bent betrokken bij alle dienstverleningsprocessen van het tolsysteem. En werkt samen met leuke collega’s aan een goede inrichting van de interne informatievoorziening. Is onze divisie operationeel? Dan bouw je deze verder uit.”

Lees de verhalen van andere RDW’ers >

Werken aan de mobiliteit van morgen
Een baan vol uitdaging? Reken maar! De RDW is de centrale uitvoerder van tijdelijke tolheffing via e-Tol. Met deze inkomsten investeert de overheid in wegen die zorgen voor kortere reisafstanden en betere bereikbaarheid van stedelijke gebieden.

Om de tolheffing goed te laten verlopen, bouwen we aan een nieuwe divisie. En daar draag jij volop aan bij! Als adviseur business operations zet jij de hele informatievoorziening op en draag je bij aan de verdere inrichting van processen. Is onze divisie operationeel, dan verschuift je rol naar de beheersing en optimalisatie hiervan.

Als adviseur heb jij een sleutelrol in het leveren en managen van bedrijfsinformatie van de operationele afdelingen. Jouw missie? Inzicht geven in de prestaties en kwaliteit van de dienstverleningsprocessen en -systemen en deze optimaliseren. Je haalt de informatiebehoefte op en creëert datamodellen die hierop aansluiten. Daarmee verzamel, analyseer en interpreteer je relevante data, die je verwerkt in adviezen en rapportages.. Daarnaast ben je voor je collega’s het aanspreekpunt voor vragen over data en businessinformatie.

Dit is jouw thuisbasis
Onze gloednieuwe divisie Tolheffing groeit de komende jaren naar zo’n 150 medewerkers. En dus zijn we volop in ontwikkeling! Je werkt nauw samen met de managers en adviseurs en bent de linking pin naar de afdeling Control, met wie je rapportages opstelt en interne controleprocessen uitvoert. Samen werken we met veel energie en enthousiasme aan de groei van onze afdeling. De sfeer? Die is open en toegankelijk. We hebben veel contact en spreken elkaar makkelijk aan. En iedereen is in voor een praatje!

Help jij met ons iedereen veilig en vertrouwd op weg? En spreekt deze functie je aan? Lees dan snel verder wat we jou te bieden hebben en solliciteer!

Zo helpen wij jou graag op weg
Bij de RDW werk je met ruim 1.700 collega’s aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw werk voortdurend in beweging. Om dat zo goed mogelijk en met plezier te doen, geven we je ruim baan voor jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld met interne stages en toegang tot ons leerplein. Daarnaast helpen we je vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:
 • Salaris tussen € 3.908,- en € 5.986,- bruto per maand (op basis van fulltime).
 • 8% vakantiegeld en een dertiende maand.
 • Goede werk-privébalans: 36 uur is fulltime en je kunt deels thuis en 4 x 9 uur werken. Je krijgt een budget om een thuiswerkplek in te richten en een thuiswerkvergoeding.
 • Een fijne werkomgeving waarin je je eigen route mag uitstippelen en collega’s met je meedenken.
 • Pensioenregeling via het ABP: wij betalen 70% van de premie.
 • 6 weken verlof per jaar.
 • Bijdrage aan je reiskosten voor woon-werkverkeer en volledige ov-vergoeding.
 • Direct een vast contract
 • Telefoon en laptop.

Zo breng jij ons verder
Jouw visie op business operations helpt ons verder! Met jouw analytische blik kom je snel tot de kern van vraagstukken. Je denkt in oplossingen, waarbij je rekening houdt met het belang van je klanten. Je pioniert graag, houdt ontwikkelingen scherp in de gaten en ziet uitdagingen als kansen. Daarnaast toon je lef en neem je snel initiatief. Ook ben je een sparringpartner voor collega’s en kun je je boodschap helder overbrengen. Verder neem je mee:
 • Hbo-niveau.
 • Minimaal drie jaar ervaring als adviseur.
 • Ervaring met business intelligence (BI).
 • Kennis van ondersteunende processen binnen de bedrijfsvoering en de informatievoorziening die daarbij hoort.

Word onze nieuwe adviseur business operations
Werk jij met ons mee aan de mobiliteit van morgen? We zijn benieuwd naar je en verwelkomen je graag. Solliciteer voor 20 februari 2024 via de button op deze pagina. Bij vragen over de vacature kun je terecht bij Paul Ploeger, afdelingsmanager e-Tol, via 06 – 29 33 91 16 of pploeger@rdw.nl. Tot snel!

Goed om te weten
 • Je krijgt binnen enkele werkdagen een reactie op je sollicitatie.
 • De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken: een sollicitatiegesprek en een tweede gesprek waarin je je toekomstige collega’s leert kennen.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Reageer op deze vacature