Teammanager backoffice LIV

Zorg dat jouw backofficeteam de politie optimaal ondersteunt met de juiste info bij onderzoeken naar fraude en criminaliteit met voertuigen.

Als teammanager zorg je dat de backoffice van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) in Veendam soepel draait. En denk je mee over de beste koers van het LIV. Zodat jouw team de politie optimaal ondersteunt bij het bestrijden en voorkomen van criminaliteit waarbij voertuigen een rol spelen.
Lees meer over het LIV, het samenwerkingsverband tussen de RDW, de Politie en het Verbond van Verzekeraars.

Interessant aan deze baan volgens unitmanager Rudi
“Je gaat aan de slag in een interessante omgeving waar we als RDW samenwerken met de politie en verzekeraars. De kennis en expertise van jouw mensen dragen écht bij aan het oplossen en versnellen van opsporingsonderzoeken waarbij voertuigen betrokken zijn. Bovendien krijg je alle ruimte om met jouw leiderschap de samenwerking in het team, met andere afdelingen én met partners te versterken.”

Lees de verhalen van andere RDW’ers >

Werken aan de mobiliteit van morgen
Jouw team verzamelt op aanvraag gegevens voor politieonderzoeken, onder meer uit het kentekenregister. Dat is belangrijke info bij het opsporen én voorkomen van bijvoorbeeld plofkraken, overvallen, voertuigfraude en smokkel met behulp van voertuigen.

Liefst ook leveren je collega’s preventieve informatie. Denk aan voorspellingen op basis van data welke voertuigen voor smokkel interessant zijn. De forensisch voertuigonderzoekers in je team doorgronden de herkomst en samenstelling van een voertuig. Bij al deze taken speelt dynamische voertuigdata een steeds grotere rol.

Als teammanager coördineer jij de werkzaamheden, stimuleer je goede onderlinge samenwerking en stuur je op een eenduidige manier van werken. Ook zorg je dat iedereen zich blijft ontwikkelen, zeker op het gebied van dynamische voertuigdata.

Als team blijf je op de hoogte van technologische ontwikkelingen en thema’s die bij wetshandhaving prioriteit krijgen. Jij doet vervolgens binnen het MT voorstellen om de LIV-dienstverlening te versterken met een goede balans tussen vraaggerichte en preventiegerichte ondersteuning.

Hoe jouw werk er in de praktijk uitziet? Bekijk de video!

Dit is jouw thuisbasis
Je geeft leiding aan tien backofficemedewerkers en aan de vijf forensisch medewerkers die op onze keuringsstations voertuigen onderzoeken. Om snel bij te kunnen dragen aan de opsporing van daders bij uiteenlopende criminele activiteiten zijn we 24/7 bereikbaar. Allemaal hebben we veel kennis van zaken. Hoewel we over onze aanpak soms stevig discussiëren, zijn we supergemotiveerd om samen de beste dienstverlening te leveren.

Sfeer proeven?
Help jij met ons iedereen veilig en vertrouwd op weg? En spreekt deze functie je aan? Lees dan snel verder wat we jou te bieden hebben en solliciteer!

Zo helpen wij jou graag op weg
Bij de RDW werk je met ruim 1.700 collega’s aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw werk voortdurend in beweging. Om dat zo goed mogelijk en met plezier te doen, geven we je ruim baan voor jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld met interne stages en toegang tot ons leerplein. Daarnaast helpen we je vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:
 • Salaris tussen € 3.288,,- en € 5.269,- bruto per maand (op basis van fulltime).
 • 8% vakantiegeld en een dertiende maand.
 • Goede werk-privébalans: 36 uur is fulltime en je kunt deels thuis en 4 x 9 uur werken. Je krijgt een budget om een thuiswerkplek in te richten en een thuiswerkvergoeding.
 • Een fijne werkomgeving waarin je je eigen route mag uitstippelen en collega’s met je meedenken.
 • Pensioenregeling via het ABP: wij betalen 70% van de premie.
 • 6 weken verlof per jaar.
 • Bijdrage aan je reiskosten voor woon-werkverkeer en volledige ov-vergoeding.
 • Telefoon en laptop.

Zo breng jij ons verder
Jij bent een verbinder die open en eerlijk het gesprek aangaat om werkwijzen, het functioneren van collega’s en het hele team te verbeteren. En om de samenwerking met andere teams te versterken. Daarbij maak je gebruik van coachend leiderschap. Met lef zet je veranderingen in gang en stel je kaders die je ook bewaakt. Ook voel je haarfijn aan hoe je in een politiek-bestuurlijke omgeving het beste met verschillende partijen omgaat. Verder neem je mee:
 • Hbo-niveau.
 • Ervaring als teammanager.
 • Interesse in voertuigen en de mobiliteitssector.

Word onze nieuwe teamleider backoffice LIV
Werk jij met ons mee aan de mobiliteit van morgen? We zijn benieuwd naar je en verwelkomen je graag. Solliciteer voor 17 februari 2024 via de button op deze pagina. Bij vragen over de vacature kun je terecht bij Rudi Welling, unitmanager LIV, via 06 52 07 76 72 of R.Welling@liv.nl. Tot snel!

Goed om te weten
 • Je krijgt binnen 5 werkdagen een reactie op je sollicitatie.
 • De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken: een sollicitatiegesprek en een tweede gesprek waarin je je toekomstige collega’s leert kennen.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 • De eerste gesprekken vinden plaats op 15 en 16 februari.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Reageer op deze vacature