Medewerker Backoffice

Een rol waarin je ons wegverkeer veilig houdt én voor jezelf de basis legt voor een mooie carrière bij de RDW.

Wat ga je doen?
Werken bij een organisatie die dienstverlening op nummer 1 heeft staan en de belangrijkste registers in de mobiliteitsketen beheert. Je doet het als medewerker backoffice bij de RDW in Veendam. Je werkt bij de backoffice van het Expertisecentrum Rijbewijzen of van de unit Voerregistratie en -documenten. Extra boeiend aan deze job: los van het team waarvan je deel uitmaakt, krijg je hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Werk je bij het Expertisecentrum Rijbewijzen dan zorg je samen met je collega's voor het vlotte verloop van alle processen vanaf rijbewijsaanvraag tot en met -uitgifte. Je leidt de telefoontjes die binnenkomen bij onze helpdesk in goede banen. Zo help je een gemeenteambtenaar die vastloopt in het aanvraagsysteem en check je voor de politie een verdacht rijbewijs. Daarnaast beoordeel je fysieke rijbewijzen. Bij ons liggen rijbewijzen uit tweehonderd landen met de vraag die om te wisselen voor een Nederlands rijbewijs. Je checkt of het buitenlandse rijbewijs echt is en aansluit op de EU-regels. Zo bepaal je of iemand met dit rijbewijs ook bij ons de weg op mag.

Ga je aan de slag bij Voertuigregistratie en -documenten? Dan ben je lid van de unit die alles oppakt vanaf de registratie van een nieuwe auto en de verkoop of doorverkoop tot en met de export of sloop ervan. Hier controleer je samen met je collega's van het team Tellerstanden de doorgegeven standen. Wijkt een stand af omdat deze hoger of juist lager is dan verwacht dan onderzoek je de oorzaak ervan. Denk aan fraude of een typefout.

In welk team je ook zit, voor beide plekken geldt dat je eerst een uitgebreid introductieprogramma volgt zodat je goed beslagen ten ijs komt en ook de juiste juridische kennis hebt. Bovendien zijn beide rollen pas het begin van een mooie carrière bij de RDW. Ben je goed ingevoerd in het werk en onze processen, dan is er namelijk volop ruimte tot persoonlijke groei. Bij het Expertisecentrum Rijbewijzen kun je bijvoorbeeld je kennis verbreden door binnen het Fraudeteam op zoek te gaan naar vervalste rijbewijzen. En ook bij Voertuigregistratie en -documenten zien we graag dat je je blikveld verruimt en kennis opdoet van de andere processen. Denk aan het controleren van tellerstanden om onze voertuigregisters zuiver te houden en om voertuigcriminaliteit tegen te gaan.

Met wie werk je?
Bij het Expertisecentrum Rijbewijzen kom je terecht in een divers team met ruim veertig collega's. Omdat we werken met privacygevoelige informatie en fysieke rijbewijzen, werken we meestal op kantoor. We vormen een hechte club die graag met en van elkaar leert.

Bij Voertuigregistratie en -documenten werk je samen met vier collega's van het team Tellerstanden. Samen vormen we een betrokken team dat graag meters maakt. Met het oog op de onderlinge verbinding werken we minimaal de helft van de tijd op kantoor. Binnen de overkoepelende unit Voertuigregistratie en -documenten werken we met ruim zeventig collega's samen, in een betrokken en collegiale sfeer.

Waarom past deze functie bij jou?
 • Je hebt hbo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met administratieve werkzaamheden en processen.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
 • Je gaat zowel zelfstandig als samen met collega's aan de slag, en leert graag nieuwe vaardigheden.
 • Je werkt nauwkeurig, bent in staat het overzicht bewaren en kunt snel schakelen tussen verschillende taken.
Wat hebben we jou te bieden?
Veel! Daar zijn we trots op en dat verdien jij ook. We hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden, een schone en veilige werkomgeving en een gezonde werk-privébalans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt. Wat dacht je van:
 • flexibel werken; mogelijkheid tot thuiswerken en werkdagen van 4x9 uur
 • goede pensioenregeling via het ABP
 • zes weken verlof per jaar
 • tegemoetkoming woon-werkverkeer en een volledige ov-vergoeding.
 • uitgebreid introductieprogramma waarbij je de hele organisatie leert kennen
 • mogelijkheid tot zowel interne als externe stages
 • persoonlijk loopbaanbudget van € 1.000,- per twee jaar
 • veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt voor deze functie een salaris van Euro 2.797,- en kan oplopen tot Euro 3.632,- bij een 36-urige werkweek exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
RDW is voortdurend in beweging door gestaag verdergaande digitalisering en optimalisatie van werkprocessen.
R&I wil daarom ook anticiperen op de toekomst en is op zoek naar wendbare medewerkers met leervermogen en ontwikkelpotentieel die zich in eerste instantie als medewerker Backoffice uitvoering verder willen ontwikkelen. Daarom kan - afhankelijk van hoe je de invulling van de functie vorm geeft en hoe verantwoordelijkheden en complexiteit toenemen - je salaris uiteindelijk oplopen tot € 4.080,- bruto per maand.
 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van maximaal twee jaar. Als we allebei tevreden zijn, is de intentie om je na deze twee jaar een vaste arbeidsovereenkomst te bieden.
 • Je wordt R&I breed aangesteld. Dat betekent dat je binnen alle lijnafdelingen op de locatie Veendam kunt worden ingezet.
 • We vragen je om een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.
Om jou optimaal van start te laten gaan, ontvang je een telefoon en/of laptop van het werk.

Meer weten en solliciteren?
Als medewerker backoffice werk je in Veendam. Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met Martine Oorburg-Norder, recruiter, via 06 - 15 95 36 19
Interessante baan? Je reactie met motivatie en cv ontvangen we graag uiterlijk 29 maart.

Een goede kennismaking is belangrijk voor jou en voor ons. Daarom bestaat de procedure uit twee gesprekken. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Wij houden de gesprekken voor deze vacature in week 14.

RDW werken aan een nieuwe tijd
De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW'er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Reageer op deze vacature