Adviseur tolheffing

Ben jij de enthousiaste adviseur die vanuit expertise en interesse mee bouwt aan de in- en uitvoering van Tolheffing in Nederland? Lees dan vooral verder.

Wat ga je doen?
Nieuwe technologieën implementeren, financiële stromen inrichten, communicatiestrategieën ontwerpen of processen inrichten en optimaliseren; vanuit de meest diverse vakgebieden zijn er mooie mogelijkheden voor jou als adviseur bij de nieuwe divisie Tolheffing van de RDW. Vanuit jouw invalshoek, interesse en expertise draag je bij aan de invoering en uitvoering van twee nieuwe, specifieke manieren van tolheffing in Nederland. Zo betalen vrachtwagenchauffeurs vanaf medio 2026 een heffing per kilometer op het hoofdwegennet. De opbrengst gaat naar de verduurzaming van de transportbranche. En automobilisten betalen vanaf 2024 tol als zij gebruik willen maken van nieuwe, snelle verbindingen bij Rotterdam en in de regio Arnhem-Nijmegen. Zo worden deze verbindingen gefinancierd.

Wat nu precies jouw rol is en bij welke van de twee heffingstrajecten je wordt ingezet? Dat bepalen we samen met jou. Vragen die op jouw pad komen zijn bijvoorbeeld: hoe regel je tolheffing goed in wet- en regelgeving? Hoe bied je soepele dienstverlening aan? Hoe zorg je voor veilig en betrouwbaar dataverkeer en hoe regel je dit financieel? Of: hoe geef je klanten op een respectvolle en begrijpelijke manier informatie over de nieuwe dienstverlening?

Eén ding is zeker: jij hebt invloed op hoe je je werk uitvoert. Vanuit de nieuwe divisie krijg je de ruimte om jouw baan in te vullen. Afhankelijk van jouw rol kun je binnenkort al aan de slag of je stapt bijvoorbeeld halverwege of eind 2023 in. Een mooie toekomst met interessante uitdagingen bij de invoering en uitvoering van tolheffing, dus!

Met wie werk je?
De divisie Tolheffing is in 2022 gestart. Nu werken we met ruim 70 collega’s samen op ons kantoor in Veendam en we zullen groeien naar een divisie van ruim 150 medewerkers. We bouwen aan twee unieke tolprojecten in Nederland en brengen experts op allerlei vakgebieden samen. Soms voelt dat aan als een start-up. We zijn nu een jaar bezig en werken nog aan de optimale invulling van onze divisie. We hebben grote ambities én kunnen gebruikmaken van alle voordelen van het brede RDW-netwerk. Een zelfstandige, volwaardige RDW-divisie dus, waar jij vanaf het begin bij betrokken bent. Thuiswerken is voor een deel mogelijk. Tegelijkertijd vinden we het in de beginperiode voor de samenwerking belangrijk dat je regelmatig op kantoor bent.

Waarom past deze functie bij jou?
Ben je enthousiast geworden? Dan komen we graag met jou in gesprek. Het matcht als:
 • Je minimaal hbo-niveau hebt, door opleiding of ervaring.
 • Je de drive hebt om jouw kennis en ervaring in te zetten bij een nieuw onderdeel van de RDW.
 • Je werken in een gedreven team belangrijk vindt. Je kunt anderen inspireren, bent realistisch en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je goed bent in het bedenken van oplossingen én het implementeren ervan.

Wat hebben we jou te bieden?
Veel! Daar zijn we trots op en dat verdien jij ook.

We hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:
 • flexibel werken; mogelijkheid tot thuiswerken en werkdagen van 4 x 9 uur
 • goede pensioenregeling
 • 6 weken verlof per jaar
 • uitgebreid introductieprogramma waarbij je de hele organisatie leert kennen
 • tegemoetkoming woon-werkverkeer, volledige ov-vergoeding en een fietsplan
 • goede onkostenvergoeding
 • vitaliteitsprogramma met leuke activiteiten en een enthousiaste groep Jong RDW om je bij aan te sluiten
 • mogelijkheid tot zowel interne als externe stages
 • persoonlijk loopbaanbudget van € 1.000,- per twee jaar
 • veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden

Werk je 36 uur per week, dan kun je rekenen op een salaris van minimaal € 3.252,- bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering). Je salaris kan afhankelijk van je werkzaamheden, opleiding en ervaring oplopen tot maximaal € 5.782,-, schaal 9-11. Afhankelijk van je ervaring krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Om jou optimaal van start te laten gaan, ontvang je een telefoon en laptop van het werk.

Meer weten en solliciteren?
Als adviseur tolheffing werk je vanuit Noord-Nederland, op dit moment vanuit Veendam, later mogelijk elders in de regio Noord-Nederland. Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met Martine Oorburg, recruiter, via 06 - 15953619.

Interessante baan? Je reactie met motivatie en cv ontvangen we graag.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op zodra we je CV binnen hebben.

RDW werken aan een nieuwe tijd
De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Reageer op deze vacature