Medewerker Klantenservice RDW Veendam

Wat ga je doen?

Als Klant Contact Center (KCC) zijn we hét aanspreekpunt van de RDW voor zowel onze particuliere als zakelijke klanten. We werken nauw samen met andere units om te zorgen voor correcte, volledige en eenduidige informatie voor onze klanten. We werken vanuit onze kernwaarden wendbaar, dienstbaar en betrouwbaar. We doen dit telefonisch, via e-mail, sociale media en onze informatiebalie. Bij ons staat kwaliteit hoog in het vaandel en de klant centraal.

Binnen het KCC helpen we dagelijks duizenden klanten. De vragen die binnenkomen zijn heel divers, van het ondersteunen bij de export van een auto of problemen bij het verlengen van een rijbewijs, tot aan vragen over de registratie van een drone. Hierin ga je veel kennis opbouwen en daarbij maak je onder andere gebruik van de informatie uit onze kennisbank en de expertise van je collega’s. De werkzaamheden zullen in het begin voornamelijk bestaan uit het afhandelen van telefonische vragen. Afhankelijk van je kennis en kunde kan je takenpakket aangevuld worden met het beantwoorden van e-mails en het behandelen van vragen via social media. 

Klik hier om te solliciteren!

Waar kom je te werken?

In de eerste week zal de training worden gegeven op onze locatie in Veendam. Vanzelfsprekend zullen daarbij de Coronamaatregelen in acht worden genomen. Na deze opleiding is thuiswerken voorlopig het uitgangspunt. Het is daarbij dan ook van belang dat je de mogelijkheid en faciliteiten hebt om vanuit huis te kunnen werken.

 Waarom past deze functie bij jou?

 • Je hebt minimaal een mbo-4 opleiding afgerond en/of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau;
 • Je denkt en handelt klantgericht met inlevingsvermogen;
 • Je luistert, vat samen en vraagt naar de behoeften van klanten, geeft correct en beknopt antwoord;
 • Je pakt snel nieuwe zaken op en kunt vlot zelfstandig aan de slag;
 • Aan de telefoon en per mail red jij je prima in het Engels. Duits is een pré;
 • Je bent flexibel beschikbaar tijdens kantooruren op werkdagen (08:00 - 17:00 uur);
 • Je wilt een vast aantal uur per week werken:;
 • Je hebt ervaring met klantcontact en serviceverlening, werkervaring in een klantcontactcentrum is een pré.

Wat hebben we jou te bieden?

Veel! Daar zijn we trots op en dan verdien jij ook.

Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt voor deze functie een startsalaris van 14,50 euro per uur, wat betekent een maandsalaris van 2.267 euro, bij een 36-urige werkweek. Hier komt de vakantietoeslag (8%) en de eindejaarsuitkering (8,33%) nog overheen!

We hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • 6 weken verlof per jaar;
 • Introductieprogramma, waarbij je de hele organisatie leert kennen;
 • Tegemoetkoming woon-werk verkeer, of bij reizen met OV volledige vergoeding;
 • vitaliteitsprogramma met leuke activiteiten en een enthousiaste groep “Jong RDW”;
 • veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Wanneer we allebei tevreden zijn is het uitgangspunt deze na dit jaar te verlengen.

Meer weten en solliciteren?

Als Medewerker Klantenservice is je standplaats Veendam.

Ben jij diegene die wij zoeken, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met Dirk Berkers, Teammanager KCC via telefoon  06 11 52 07 89.

Interessante baan? Je reactie met motivatie en CV ontvangen we graag uiterlijk 25 februari 2021.

Een goede kennismaking is belangrijk voor jou en voor ons. Daarom bestaat de procedure uit twee gesprekken. Een assessment kan ook onderdeel uitmaken van de procedure. Het eerste gesprek zal online plaatsvinden en bij een eventueel tweede gesprek, nodigen we je graag uit op onze locatie in Veendam.

RDW. Werken aan een nieuwe tijd

De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.