Jurist bezwaar en beroep

Wat ga je doen?

Vanaf 1 januari 2021 start een registratieplicht voor landbouwvoertuigen. Jouw focus als jurist van ons team in Veendam ligt op het behandelen van bezwaren en beroepen naar aanleiding van deze  registratieplicht.

Hoeveel aanvragen voor registratie we verwachten? Zo’n 550.000. Stroop je mouwen dus maar alvast op! Je organiseert zelf de – in de huidige omstandigheden telefonische –hoorzittingen om al die verschillende mensen hun bezwaren te laten toelichten. Jij neemt hen mee in je schriftelijke beslissingen. En reken maar dat je bijzondere gevallen tegenkomt waarover nog geen duidelijkheid bestaat. Samen met je andere juridische collega’s kom je tot de juiste oplossing.

Stromen alle aanvragen voor registratie vanaf 1 januari massaal binnen? Goede vraag. Dat kunnen we natuurlijk niet voorspellen. Heb je het minder druk met bezwaren als gevolg van de registratieplicht, dan zorgen we voor nóg meer afwisseling in je werk met reguliere dossiers. Denk aan geweigerde afgiften voor kentekenbewijzen, vervallen tenaamstellingen of ingetrokken erkenningen voor bijvoorbeeld garages. Ook ga je af en toe naar de rechtbank om beroepszaken tot een goed einde te brengen. 

Met wie werk je?

De afdeling Juridische en Bestuurlijke Zaken heeft een team in Zoetermeer en Veendam. Jij gaat aan de slag in ons team van zeven juristen in Veendam. Een betrokken team met korte lijnen waarin iedereen voor elkaar klaar staat. Een ideale omgeving dus om jezelf verder te ontwikkelen als jurist. Onder andere door betrokken te zijn bij projecten en advisering over de juridische en bestuurlijke kant van de bedrijfsvoering.

Waarom past deze functie bij jou?

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma Nederlands recht, en een WO diploma is een pré. Verder heb je drie tot vijf jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt grondige en actuele kennis van de Algemene wet bestuursrecht en relevante kennis van het formele (proces)recht.
 • Je kunt mondeling en schriftelijk helder en overtuigend communiceren in het Nederlands over je keuzes en beslissingen. Bij voorkeur kun je dat ook in het Engels of het Duits.
 • Je weet van aanpakken, kunt goed individueel en samenwerken, neemt graag het initiatief en werkt effectief met oog voor het resultaat.
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt met empathisch vermogen de belangen afwegen van de belanghebbende en de RDW.

Wat hebben we jou te bieden?

Veel! Daar zijn we trots op en dat verdien jij ook.

We hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • flexibel werken; mogelijkheid tot thuiswerken en werktijden van 4 x 9 uur
 • 6 weken verlof per jaar
 • introductie programma, waarbij je de hele organisatie leert kennen
 • tegemoetkoming woon-werk verkeer, volledige vergoeding met OV
 • goede onkostenvergoeding
 • vitaliteitsprogramma met leuke activiteiten en een enthousiaste groep “Jong RDW”
 • mogelijkheid tot zowel interne als externe stages
 • veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Als we allebei tevreden zijn, is de intentie om na dit jaar een vaste arbeidsovereenkomst aan te bieden. Om jou optimaal van start te laten gaan, ontvang je een telefoon en laptop van het werk. Ook is er een regeling voor aanschaf van apparatuur voor je werkomgeving thuis. 

Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt voor deze functie een salaris van Euro 2.906,- en kan oplopen tot Euro 4.700,- bij een 36-urige werkweek exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Meer weten en solliciteren?

Als Jurist bezwaar en beroep is je standplaats Veendam. Er zijn ook mogelijkheden om deels vanuit huis te werken.

Ben jij diegene die wij zoeken, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met Miranda Brouwer, via het secretariaat JBZ, telefoon 079-3458248.

Interessante baan? Je reactie met motivatie en CV ontvangen we graag uiterlijk 11 december aanstaande.

Een goede kennismaking is belangrijk voor jou en voor ons. Daarom bestaat de procedure uit twee gesprekken. Een assessment kan ook onderdeel uitmaken van de procedure.

Wij houden gesprekken voor deze vacature op 15 en 17 december in Veendam.

RDW. Werken aan een nieuwe tijd

De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers