Inkoopadviseur

Wat ga je doen?

Als inkoopadviseur ben je binnen de kaders van het vastgestelde inkoopbeleidsplan verantwoordelijk voor het op tactisch niveau inkopen van leveringen en diensten voor de RDW-divisie R&I. Je zorgt ervoor dat je in een vroeg stadium betrokken bent bij het vaststellen van de behoefte. Je begeleidt (Europese) aanbestedingen en/of voert deze uit. Je stelt aanbestedingsstukken en contracten op, voert onderhandelingen met leveranciers en adviseert het management en/of budgethouders. Je leidt of ondersteunt aanbestedingsteams. Tot slot werk je mee aan de verdere professionalisering van zowel het tactische als operationele inkoopproces en begeleid je hierin de operationele inkopers. Tevens lever je een belangrijke bijdrage aan de strategische ontwikkeling van de afdeling Inkoop binnen RDW door mee te denken en verbeteringen te zien, oplossingen te bedenken en te implementeren.

Met wie werk je?

Je gaat aan de slag in een team van negen personen. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de inkoop van goederen en diensten voor zowel de primaire als de secundaire bedrijfsprocessen en diverse interne opdrachtgevers. Dat zorgt ervoor dat je de organisatie steeds beter leert kennen. Het totale inkoopvolume van de RDW bedraagt circa 90 miljoen euro per jaar. De afdeling F&C-Inkoop richt zich op strategisch niveau op het ontwikkelen van een professionele inkooporganisatie met een herkenbaar toegevoegde waarde aan de hand van prestatie indicatoren en kengetallen. Op tactisch niveau worden Europese aanbestedingen uitgevoerd, ondersteund en het contractmanagement geïmplementeerd. F&C-Inkoop staat bekend als een team dat verbindingen legt binnen de hele organisatie. Als Inkoopadviseur draag je daaraan bij en werk je intensief samen met de andere Inkoopadviseurs en jullie vervangen en ondersteunen elkaar. Op de locatie Veendam werken nog twee andere collega's uit het team.

Waarom past deze functie bij jou?

Wij zoeken een enthousiaste adviseur die klantgericht werkt.

 • Je hebt een relevante hbo/wo-opleiding aangevuld met bij voorkeur NEVI 2 of een vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in het zelfstandig begeleiden/uitvoeren van Europese Aanbestedingen en je overziet strategie en inkoopprocessen tot in de details.
 • Je bent behendig in Microsoft Office (Excel) en inkoopsoftware Negometrix.
 • Je bent een teamspeler en blinkt uit in het opbouwen en onderhouden van (interne) relaties.
 • Je communiceert open en helder en bent je bewust van het organisatiebelang.
 • Je werkt zelfstandig, stelt prioriteiten, bent resultaatgericht en proactief, denkt ‘out-of-the-box’ en pakt door.

Door jouw persoonlijkheid en werkwijze ben je een prettige collega en een aanvulling op ons team.

Wat hebben we jou te bieden?

Veel! Daar zijn we trots op en dat verdien jij ook.

We hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • flexibel werken; mogelijkheid tot thuiswerken en werktijden van 4 x 9 uur
 • 6 weken verlof per jaar
 • introductie programma, waarbij je de hele organisatie leert kennen
 • tegemoetkoming woon-werk verkeer, volledige vergoeding met OV
 • goede onkostenvergoeding
 • vitaliteitsprogramma met leuke activiteiten en een enthousiaste groep “Jong RDW”
 • mogelijkheid tot zowel interne als externe stages
 • veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden

Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt voor deze functie een salaris van Euro 3.468,- en kan oplopen tot Euro 5.350,- bij een 36-urige werkweek exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Meer weten en solliciteren?

Als Inkoopadviseur is je standplaats Veendam

Ben jij diegene die wij zoeken, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan voor 28 februari a.s. contact op met Ezra den Broeder, Den Broeder Recruitment, telnr. +316 82502646 of edb@denbroederrecruitment.nl .

Een goede kennismaking is belangrijk voor jou en voor ons. Daarom bestaat de procedure uit meerdere gesprekken waarvan het eerste gesprek met externe kandidaten gevoerd wordt door Den Broeder Recruitment. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

RDW. Werken aan een nieuwe tijd

De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.