Coöperatief Traineeship

ReView your opportunities  

De wereld ligt voor je open, je kunt alle kanten op. Met je inhoudelijke kennis binnen je vakgebied, servicegerichtheid, je slimme aanpak van complexe problemen en omdat je het leuk vindt om met mensen samen te werken, heb je het voor het kiezen. Maar welk carrièrepad kies jij? Kom bij Rabobank! Ons Coöperatieve Traineeship helpt je uit te blinken in je vak en jezelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak. Bij een bank die zich verantwoordelijk voelt voor de maatschappij en voor haar klanten. Een werkgever die jou alle ruimte biedt om het verschil te maken en de beste versie van jezelf te worden.  

Als Rabobank werken we in 14 kringen, verdeeld over de regio’s noord, midden en zuid. Om een beter beeld te krijgen van het werken in een van de kringen binnen onze organisatie, laten we je kennismaken met verschillende afdelingen op diverse locaties. Zo werk je onder andere voor particuliere en zakelijke Klanten. De kringen werken nauw samen met elkaar en ons hoofdkantoor in Utrecht, we laten je ook ervaren hoe het is om daar te werken. Tijdens het traineeship werk je op tenminste drie verschillende afdelingen binnen de kring. Altijd met de klant als uitgangspunt.  

De opdrachten kunnen uiteenlopen maar de coöperatieve thema’s van Rabobank staan altijd centraal. De thema’s zijn; Financieel gezond leven, Banking4food, Duurzaam wonen, Duurzaam ondernemen en Energietransitie. Hierbij verlies je de commerciële doelen van Rabobank niet uit het oog.

Voorbeelden van opdrachten zijn:

 • Meewerken aan de investeringsagenda voor duurzaam ondernemen waarbij je een marktonderzoek doet naar kansen en mogelijkheden voor Rabobank in jouw regio. Zo heeft de kring Midden Nederland ondernemers en klanten een stap verder geholpen met verduurzamen door daken van agrarisch ondernemers beschikbaar te stellen voor zonnepanelen.  
 • Vanuit jouw Food & Agri achtergrond of intrinsieke motivatie breng je in kaart welke stakeholders er zijn met betrekking tot Banking4food en hoe wij als Rabobank een belangrijke speler kunnen worden om de ketens te verkorten.  
 • In het kader van Financieel Gezond Leven betrek je belangrijke stakeholders uit de regio bij de coöperatieve plannen van Rabobank. Denk hierbij aan hogescholen, overheidsinstanties en ondernemers.
   

Naast de opdrachten die je uitvoert neem je deel aan een uitgebreid trainingsprogramma. Je gaat, samen met andere talentvolle starters binnen Rabobank, aan je persoonlijke ontwikkeling werken. Daarnaast krijg je trainingen die jou gaan helpen om een vliegende start te maken, op bancair gebied, maar bijvoorbeeld ook projectmanagement skills. De totale duur van dit programma is anderhalf jaar, waarin je steeds na vier maanden van plek en opdracht wisselt. Zo ben je in korte tijd helemaal klaar voor een mooie volgende loopbaanstap binnen de kring en word je als coöperatieve bankier het gezicht van onze bank in de regio!  

ReSet your perceptions  

Werken bij een bank is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar heb je er weleens bij stilgestaan dat je juist bij onze bank kunt bijdragen aan een betere wereld en vanaf dag 1 impact kunt maken? Bijvoorbeeld door vanuit jouw frisse kijk op de bank met nieuwe ideeën te komen. Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor meer dan 8,5 miljoen klanten in 40 landen, wist je vast al. Maar we nemen ook onze verantwoordelijkheid voor de samenleving heel serieus. Dit doen we op 101 manieren, zoals:  

 • Als sponsor van Kunstbende en Lowlands laten we zien dat cultuur in onze ogen van grote maatschappelijke waarde is.  
 • In een project met Humanitas helpen we mensen met financiële problemen hun thuisadministratie op orde te krijgen.  
 • We financieren de onderwijssector in Nederland met vijfhonderd miljoen euro per jaar. Want goed onderwijs is het fundament voor de maatschappij van de toekomst. 
   

Verrassend? Dat is Rabobank.  

ReThink the start of your career  

Haal alles uit jezelf bij de Rabobank. Ons Coöperatieve Traineeship biedt jou de kans om jezelf in anderhalf jaar te ontwikkelen tot expert in een kring binnen de Rabobank. Dat doe je samen in een groep met andere trainees. Daarbij helpt je buddy, een senior collega, je je eigen weg te vinden binnen de bank en bestaat jouw vangnet uit coaching door een talent manager en begeleiding door een mentor.  

Lotte Faasen, Trainee Lokale Banken: “Het leuke van dittraineeshipis dat je alle ruimte krijgt om je eigen interesse te volgen. Ik richt me naast het inhoudelijk leren over zaken binnen de bank op projecten rondom duurzaamheid. Hier ligt mijn interesse en ik ervaar vanaf het begin dat collega’s en leidinggevenden me alle ruimte en hulp bieden om mezelf te ontwikkelen.”  

Vinay Moennasing, Trainee Lokale Banken: “Dit traineeship is voor mijn een ideale mogelijkheid geweest om te ontdekken waar mijn kracht ligt. Daarnaast biedt het traineeship de mogelijkheid om snel kennis te maken met verschillende werkvelden binnen de Rabobank. Hierdoor heb ik een goed beeld van de organisatie gekregen en weet ik in welk domein ik mij verder wil ontwikkelen.” 

ReAct on new chances   

Grijp jij deze kans met beide handen aan? Jouw talenten en persoonlijkheid maken je bijzonder. Daarom pas jij bij de Rabobank. Zeker als je ook nog eens klantgericht bent en graag samenwerkt, creatief, vasthoudend en gefocust bent en het enthousiasme hebt om het maximale uit jezelf te halen. Daarbovenop is het belangrijk dat je dit in je bagage hebt:  

 • een hbo- of wo-diploma. Ook als je die bijna op zak hebt, maken we graag kennis met je;  
 • ongeveer 0 tot 2 jaar werkervaring;  
 • maatschappelijke betrokkenheid, aantoonbaar doordat je bijvoorbeeld nevenactiviteiten verricht;  
 • de skills om in het Engels te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.
   

Meld je nu aan voor het coöperatief Traineeship en versterk ons per 1 oktober 2021, zodat jij de coöperatieve bankier wordt!  

ReCeive the best  

De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen, helpen we je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kunt groeien als Trainee. Daarbovenop kun je bij ons (op basis van een 36-urige werkweek) ook rekenen op:  

 • een startsalaris van € 2.750,-;  
 • een 13e maand en vakantiegeld;  
 • een Employee Benefit Budget (8% van je maandinkomen). Hoe jij dit budget inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen, een extra storting in je pensioen of zelfs het maandelijks laten uitbetalen van dit budget;  
 • een persoonlijk budget dat je kunt besteden aan activiteiten gericht op jouw ontwikkeling en loopbaan;  
 • 100% vergoeding van woon-werkverkeer als je met het openbaar vervoer reist! Toch met auto of motor? Kies dan voor een tegemoetkoming woon-werkverkeer; 
 • een pensioenregeling waar je zelf maar 3.5% aan bijdraagt.  
   

Let’s connect!  

Ben jij hem/haar? Onze nieuwe collega die de Rabobank wil versterken als Trainee? En zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature.  

Handig om te weten:  

 • Solliciteren kan tot en met 25 juli 2021. Reageer via de “Solliciteren” button op onze website, stuur je cv en een motivatie mee. In je motivatie zien we graag terug hoe jij je bijdrage gaat leveren aan de coöperatieve thema’s binnen jouw regio. Je mag voor je motivatie kiezen uit twee vormen;  
  1. Maak een filmpje van maximaal 3 minuten waarin jouw motivatie op een persoonlijke manier naar voren komt. Zet in dit geval een link naar YouTube, waar jouw filmpje staat, op je cv.   
  2. Schrijf een motivatiebrief.  
 • We werven landelijk, in meerdere regio's, voor deze vacature. Geef in je motivatie aan in welke regio('s) jij graag aan de slag wilt gaan. 
 • Als je op basis van je motivatie en cv wordt geselecteerd, nodigen we je uit voor een online assessment. De tweede stap is een online interview met een recruiter en een oud trainee. Na de laatste stap, de virtuele eindselectiedag, hoor je of je een aanbieding krijgt.
 • De sollicitatiegesprekken en selectiedagen zullen in augustus plaatsvinden. Houd hier vast rekening mee in je agenda.
 • Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature en de sollicitatieprocedure, kun je die stellen aan Emilie Lamers, Recruiter, via 06 - 15 67 01 44 of Emilie.Lamers@Rabobank.nl of Fleur Miltenburg, Recruiter, via 06 – 21 35 86 42 of Fleur.Miltenburg@Rabobank.nl.  
 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screeningprocedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.  
 • Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan op deze link.  
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent!