Afstudeer of meewerkstage binnen de Rabobank regio Groningen-Drenthe en Friesland

ReVIEW your opportunities 

Je wil nu de theorie wel eens in de praktijk toepassen. De wereld ligt voor je open, je kunt alle kanten op. Met je brede interesse, creativiteit, je slimme aanpak van complexe problemen en omdat je het leuk vindt om met mensen samen te werken, heb je het voor het kiezen. Maar welk carrièrepad  kies jij? Kom als stagiair bij de Rabobank en word de beste versie van jezelf! Voor de regio’s Groningen-Drenthe en Friesland zijn we op zoek naar een afstudeer- of meewerk stagiair voor o.a. Bedrijven, Particulieren of Business Development. Wij bieden jou daarom vanaf februari 2022 de kans om een leerzame maar vooral te gekke stagetijd tegemoet te gaan.


ReSET your perceptions 

Het werken bij een bank is misschien niet het eerste waaraan je denkt. Maar heb je er weleens bij stilgestaan dat je juist bij onze bank kunt bijdragen aan een betere wereld en vanaf je eerste dag écht impact kunt maken? Bijvoorbeeld door vanuit jouw frisse kijk op de bank met nieuwe ideeën te komen.  

Bij de Rabobank hechten we veel waarde aan we onze verantwoordelijkheid voor de (lokale) samenleving. Bijvoorbeeld: 

 • Bijdragen aan een financieel gezond leven door inzicht en overzicht te bieden, tips te geven en het gesprek aan te gaan. Met o.a. onze workshops mobiel bankieren, deelname in lokale allianties tegen financieel misbruik van ouderen en gastlessen onder de noemer Bank voor de Klas stimuleren we de financiële redzaamheid.

 • Als maatschappelijke bank en grootste hypotheekverstrekker willen we onze bijdrage leveren aan de verduurzaming van de woningmarkt door o.a. de inzet van de Huisscan via homeQgo.

 • Wij delen onze kennis en zetten ons netwerk in om ondernemers bij elkaar te brengen om samen slimmer te innoveren en te verduurzamen. Zo koppelen wij met behulp van de regiocoöperatie studenten en ondernemers aan elkaar om innovatie op gang te brengen. Met het project Zon-op-dak geven we samen met de Energieke regio inzicht in de mogelijkheden voor zonnepanelen en SDE-subsidies (Stimulering Duurzame Energie).

 • Met een groeiende Tech industrie en vele mooie stakeholders zetten we ons in voor de kansen die onze regio heeft om een prominente rol te spelen in de energietransitie en zorginnovatie.

 • Onze bijdrage aan het voedselvraagstuk begint natuurlijk met onze grootste krachten: financiële oplossingen, kennis en netwerken. Met het Rabo Food Forward traject zoeken we samen met Food & Agri ondernemers, consumenten en medewerkers naar duurzame oplossingen en innovaties voor het voedselvraagstuk van morgen. Daarnaast faciliteren we de dialoog tussen land- en tuinbouw en de rest van de maatschappij, zodat de agrarische sector de regie op haar eigen toekomst in handen houdt en de waardering en het respect krijgt die ze verdient

 Verrassend? Dat is de Rabobank. 


ReTHINK the start of your career 

Als Stagiair ondersteun jij de adviseurs bij hun klantvragen en (financierings) vraagstukken. Op die manier kunnen zij  hun werk nóg beter kunnen doen en maak jij kennis met de diverse afdelingen binnen de bank. Met deze ervaring op zak creëer je mooie kansen voor het vervolg van jouw carrière!

Onze specialistenteams bieden een hoogwaardige dienstverlening en ondersteuning aan onze klanten in de regio.

 • Doordat je snel leert kun je al gauw werkzaamheden op de zakelijke afdeling oppakken, uiteraard is het mogelijk om mee te kijken op verschillende vlakken.

 • Doordat jij je goed verdiept in de producten, processen en diensten van de bank, weet je onze klanten in de basis al snel én goed telefonisch te woord te staan.

 • Doordat jij jezelf nieuwe zaken snel eigen maakt, heb jij al gauw door hoe onze bancaire processen in elkaar zitten en weet je ook conform deze processen te werken.

 • Je staat open om te leren en je vindt het hierdoor interessant en leuk om klantvragen op het gebied van financieren uit te zoeken en mee te denken in mogelijke oplossingen!


ReACT on new chances  

Grijp jij deze kans met beide handen aan? Jouw talenten en persoonlijkheid maken je bijzonder. Met jouw energie en enthousiasme help jij de Rabobank verder! Het is belangrijk dat je je in de onderstaande checklist herkent:

 • Je bent een hbo of wo-student, 3e of 4e jaars, bijvoorbeeld met een studie in de richting Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Finance, Financial Services Management, Business Development of Commerciële Economie;

 • Je hebt een bijbaan (gehad) in de horeca, binnen een callcenter, een administratief  bedrijf of in de retail;

 • Je houdt ervan samen te werken in een hecht team;

 • Je gaat zelfstandig aan de slag met je werkzaamheden;

 • Je bent een echte netwerker, jij daagt je collega’s uit met je nieuwsgierige vragen en je komt proactief met ideeën en oplossingen;

 • Je zoekt een meewerk-/afstudeerstage voor 4 tot 6 maanden, die van start gaat in februari 2022.


ReBRAND your growth 

De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en je te begeleiden tijdens je stageperiode. Daarbovenop kun je bij ons (op basis van een 36-urige werkweek) natuurlijk ook rekenen op een stagevergoeding van € 400,- (hbo) / € 500,- (wo) per maand


Let’s connect! 

Ben jij hem/haar? Onze nieuwe collega die de Rabobank wil versterken en zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie voor onze dynamische regio’s!

Handig om te weten:  

 • Solliciteren kan tot en met 1 december aanstaande. Reageer via de “Solliciteren” button met je CV en enthousiaste motivatiebrief.

 • Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature en de sollicitatieprocedure, kun je die stellen aan Bertine van Rijssen, recruiter Lokale Banken via bertine.van.rijssen@rabobank.nl

 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screeningprocedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten. 

 • Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan op deze link

 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent!