Teamleider

Wie zijn wij?

Stichting Quiet Community Groningen biedt sinds 2017 armoedeverzachting en versterking voor mensen in een kwetsbare financiële situatie. Dankzij lokale sponsors kunnen we via ons deelplatform zo’n 450 Groningse huishoudens regelmatig een steuntje in de rug geven. Meer daarover kun je lezen op www.quiet.nl/groningen

Er zijn inmiddels verspreid over Nederland twaalf Quiet Community’s actief. Die uitrol wordt gecoördineerd en gefaciliteerd door Quiet Nederland.

Bij Quiet Groningen steken we graag de handen uit de mouwen om de negatieve effecten van armoede te beperken. Met een klein team van medewerkers (4 personen, gemiddeld 1,5 a 2 fte), een actief (onbezoldigd) bestuur en meerdere vrijwilligers. Samen streven we naar verbinding in de stad en doen dat laagdrempelig, saamhorig en slagvaardig.

Jouw plek in de organisatie?

Je wordt op hoofdlijnen aangestuurd door het bestuur, maar hebt een verregaande eigen verantwoordelijkheid. Je geeft direct leiding aan alle medewerkers. Dit betekent dat je zelfstandig beslissingen durft te nemen én inschat wanneer afstemming nodig is.

Jouw taken?

  • Samen met het bestuur werk je op basis van de visie het jaarplan uit. Jij draagt de verantwoordelijkheid voor het bereiken van de daarin gestelde doelen, en maakt de operationele vertaalslag naar het team.
  • Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van medewerkers. Hieronder vallen managementtaken zoals aansturing op taken en functie, en functionerings- en evaluatiegesprekken. Maar ook het motiveren, stimuleren en ontwikkelen van het team, het blijven werken aan teamspirit en het bewaken van de Quiet-cultuur behoren tot je kerntaken. Vergaderingen leid je op een prettige en efficiënte manier.
  • Bij Quiet Groningen is de dynamiek groot, met meerdere trajecten tegelijkertijd. Projectmanagement is dan ook een belangrijk deel van je functie waarbij we verwachten dat je kunt organiseren, delegeren, uitvoeren, overzien, controleren en daar waar nodig bijsturen. Je durft knopen door te hakken om het resultaat te halen.
  • Je werkt samen met Quiet Nederland en wisselt kennis en ervaring met de andere community’s uit. Tegelijkertijd is het koesteren en uitbouwen van ons lokaal netwerk met potentiële partners van belang.

Wat breng jij mee?

Je hebt een sociaal hart en wilt je graag inzetten voor mensen die in armoede leven. Je hebt minimaal een HBO-diploma. Ervaring met het aansturen van teams, bij voorkeur in een kleine organisatie, is een pre.
Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent altijd op zoek naar hoe het beter, efficiënter, effectiever kan. Belangrijk in een slagvaardige, op vernieuwing gerichte organisatie: je kunt goed switchen en multitasken. Je bent goed in plannen en organiseren, durft keuzes te maken en aan te sturen. Je zorgt voor verbinding, straalt energie uit en krijgt mensen makkelijk enthousiast voor jouw goed onderbouwde plannen, die je vlot presenteert aan groepen binnen én buiten Quiet.
Een netwerk van Groningse ondernemers en maatschappelijke organisaties, ervaring met fundraising en/of marketing/communicatie werkt in je voordeel.

Wat bieden wij?

Het gaat om een functie van 16 uur per week eerst voor de duur van een jaar.

Het brutomaandsalaris is afhankelijk van eerdere werkervaring en ligt tussen € 3.500 en € 4.300 (bij fulltime=36 uur). Daarnaast zorgen wij voor een laptop en een inspirerende werkplek.

Is je interesse gewekt? Mail dan uiterlijk 15 juli 2022 je motivatie en cv naar . De selectiegesprekken vinden in week 30 en week 31 plaats.

Quiet Community Groningen is gevestigd aan de Oosterhamriklaan 101-115, 9715PA Groningen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.