Recruiter Patiënten werving

Wil jij als recruiter aan de slag bij een groot en interessant internationaal bedrijf? Kom dan werken bij QPS! Met onze vestigingen in Groningen en Leeuwarden hebben wij ons gespecialiseerd in het faciliteren en uitvoeren van geneesmiddelenonderzoek bij gezonde vrijwilligers en patiënten.

Wat houdt patiënten werving in bij QPS?

Om geneesmiddelenonderzoek mogelijk te maken zijn vrijwilligers nodig. Vaak zijn dat gezonde vrijwilligers, soms zijn dit patiënten. Als recruiter patiënten werving ga jij dagelijks op zoek naar patiënten met bepaalde aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan ziekten als Alzheimer en Parkinson. Jij gaat (medische) specialisten informeren en adviseren over deelname aan de onderzoeken van QPS.

Wat ga je doen als recruiter patiënten werving?

Het rekruteren van patiënten is een vak apart. Jij weet als recruiter precies waar je moet zijn om patiënten te vinden die mee willen doen. Jij hebt een bestaand netwerk met huisartsen in Noord-Nederland en weet hoe je bij deze doelgroep een samenwerking kunt aangaan. Samen met de Project manager patient recruitment weet je het maximale uit deze samenwerking te halen en leg je contacten met patiënten, hun familie en naasten. Jij weet wat nodig is om de juiste informatie op het juiste moment voor te leggen bij de doelgroep. Verder:

  • ga je veel op pad om connecties op te bouwen met bijvoorbeeld huisartsen en overige medici;
  • ben jij het gezicht van QPS. Jij bent je ervan bewust dat jouw acties effect hebben op QPS als bedrijf;
  • informeer je medici, patiënten en hun familie en naasten van a tot z over deelname aan patiënten studies;
  • voel jij je medeverantwoordelijk voor het rekruteren van voldoende patiënten.

Welke skills neem jij mee?

Als recruiter patiënten werving ben je van nature geïnteresseerd in mensen. Jij onderstreept het belang van onderzoek naar mogelijk nieuwe medicijnen tegen soms zeer ernstige ziekten. Jij weet dat patiënten belangrijk zijn in de totstandkoming van nieuwe geneesmiddelen en je kunt dat op een heldere en overtuigende manier overbrengen.
Wij zoeken een recruiter met uitstekende communicatieve vaardigheden. Overtuigingskracht is zeer belangrijk, net als het bieden van een luisterend oor en het hebben van een flinke dosis inlevingsvermogen. Jij kunt je verder goed verplaatsen in een ander, zowel in patiënten als in medici die soms andere belangen kunnen hebben. Jij weet hier op een tactvolle en slimme manier mee om te gaan. Daarnaast begrijp je ook het belang van QPS. Jij begrijpt dat het zeer belangrijk is om deadlines te halen en onderzoeken zo snel mogelijk vol te krijgen. Verder heb je een actueel netwerk in de zorgwereld welke je direct kunt inschakelen, waaronder een netwerk van huisartsen in het Noorden en Noord Oosten van Nederland.

Wie ben jij?

Jij hebt bij voorkeur een (para)medische studie afgerond op minimaal hbo-niveau. Verder heb je enige jaren werkervaring opgedaan bij een (middel)groot en complex bedrijf. Het meest belangrijke is echter dat jij goed weet hoe je mensen kunt overtuigen en hoe je mensen in beweging krijgt.

Wat bieden wij je:

Jouw baan is belangrijk en dat belonen we daarom ook goed. Wij kunnen jou een contract bieden voor 32 tot 40 uren per week met een salaris dat afhankelijk is van jouw relevante werkervaring. Je werkplek bevindt zich in de QPS-kliniek op het terrein van het Medisch Centrum Leeuwarden. Hier krijg je alle ruimte om je werk zelf optimaal in te delen.

Overige informatie en je reactie:

Is deze functie jou op het lijf geschreven en wil je je inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe en betere medicijnen, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt deze per e-mail sturen naar t.a.v. afdeling HRM. Meer informatie over onze organisatie kan je vinden op onze website: www.qps.com en www.qpsvrijwilliger.nl. Ook kan je contact opnemen met al je vragen over de functie met Johan de Vries, Location Manager Patient Clinic of met de afdeling HRM van QPS Netherlands via tel. nr: 050-3048000.