Scientist Ligand Binding Assays

Scientist Ligand Binding Assays

Heb jij een wo-achtergrond binnen de biochemie of een vergelijkbare richting en ervaring met de ontwikkeling en validatie van ELISA assays en wil je je kennis en ervaring graag inzetten om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de gezondheidszorg? Bij QPS Netherlands ga je in een informele sfeer meewerken aan een goede zaak: de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Wie zijn wij?
QPS Netherlands B.V. in Groningen is onderdeel van een internationale organisatie en voert geneesmiddelenonderzoek uit in opdracht van internationale farmaceutische en biotechnologische bedrijven.
Je komt als Scientist te werken in één van de teams binnen de divisie BDM (Bioanalysis and Drug Metabolism).

Wat ga jij doen?
Als Scientist kom je werken in ons laboratorium waar analyse van biologische monsters wordt uitgevoerd. Binnen het Competence Center Translational Medicine geef je wetenschappelijk-inhoudelijk en planningsmatig leiding aan de uitvoering van methodeontwikkeling-, validatie- en bioanalyseprojecten. Om goed op de hoogte te blijven van de processen in het laboratorium zal een deel van de tijd ook betrokken zijn bij de praktische uitvoering van de assays. De projecten worden vooral uitgevoerd in opdracht van wereldwijd actieve opdrachtgevers in het kader van (pre)klinische studies met nieuwe medicijnen. Intern werk je nauw samen met je collega (Senior) Scientists, de Laboratorium Analisten en met de Team Lead aan wie je rapporteert. Binnen ons laboratorium werken wij volgens Good Laboratory Practice (GLP).

Gevraagd wordt:
Een belangrijk aspect van je dagelijks werk is het onderhouden van contacten met de opdrachtgevers over de lopende projecten en de inrichting van nieuwe projecten, een aspect waarbij niet alleen jouw commerciële insteek, maar ook jouw communicatieve eigenschappen zeer goed van pas komen. Daarnaast ben je direct betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe methodes, waarbij een beroep wordt gedaan op jouw ervaring met biochemische analysemethoden (met name ELISA). Vanzelfsprekend ben je analytisch goed onderlegd en beheers je de Nederlandse en Engelse taal. Ervaring met Project Management is een pre.

Wat bieden wij?
Voor deze functie bieden wij je een fulltime baan met veel afwisseling binnen een dynamische internationale organisatie. Je komt te werken in een hecht team. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed.

Meer informatie:
Is bovenstaand profiel jou op het lijf geschreven en wil je je inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe en betere medicijnen, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet via het sollicitatieformulier.

Meer informatie over onze organisatie kan je vinden op onze website: www.qps.com. Ook kan je contact opnemen met al je vragen over de functie met Jelger Lijcklama a Nijeholt (Team Lead), of met de afdeling HRM van QPS Netherlands via telefoonnummer: 050-3048000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.