Vergunningverlener Ontgrondingen

Jij bent net afgestudeerd of hebt al een aantal jaren kennis opgedaan met ontgrondingen! Graag werk je in een team en binnen een politiek gerelateerde organisatie. Ben jij goed in contact leggen met diverse partijen? Lees dan snel verder!

 

Wat ga je doen?

Als Vergunningverlener Ontgrondingen bestaat je werk voor 70% uit werkzaamheden die direct te maken hebben met vergunningverlening voor ontgronding. Daarnaast is er regelmatig overleg met collega's van diverse teams over vraagstukken die gerelateerd zijn aan ontgrondingen, zoals platform bodem en landschap/ archeologie. Daarnaast heb je veel contact met andere overheidsinstanties, particulieren en bedrijven over ontgrondingsvraagstukken.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • het proces van vergunningverlening ontgrondingen; het houden van een vooroverleg, een veldbezoek, het opstellen van de vergunning, het geven van advies over handhaving, het afhandelen van zienswijzen, bezwaar- en beroepsprocedures, etc.;
 • het opstellen van beschikkingen over de Ontgrondingenwet;
 • het meewerken aan de ontwikkelingen van beleid en beleidsvoorstellen, provinciale wetgeving, de implementatie en de uitvoering van het ontgrondingenbeleid, onder andere via het verlenen van vergunningen;
 • het volgen van beleidsontwikkelingen en hierover adviseren ten behoeve van het provinciaal ontgrondingen beleid- en wetgeving;
 • het adviseren van GS over ontgrondingsprojecten;
 • het meewerken aan de transitie en inpassing van het huidig provinciale beleid en wetgeving naar de Omgevingswet.

 

Waar ga je werken?

Je komt terecht in het domein Uitvoering in het basisteam VTH (Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving). Dit team bestaat uit zo'n 45 collega's. Als team VTH, verlenen we vergunningen en ontheffingen en zien we toe op en handhaven we deze vergunningen en regelgeving op verschillende gebieden. Denk aan natuur, zwemwater, zwembaden, ontgrondingen, nazorg stortplaatsen, bodem, (vaar) wegen, vuurwerk en kleine luchtvaart. Ook zijn we als team opdrachtgever van de omgevingsdienst (ODG) en zijn wij betrokken bij het oplossen van bestuurlijk gevoelige zaken op gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving die de omgevingsdienst uitvoert op de gebieden milieu en bouwen.

 

Wat breng je mee?

Als Vergunningverlener ben je een echte teamplayer die voor gezamenlijk succes gaat! Het is belangrijk dat je een goede beheersing van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) hebt, voor het opstellen van rapportages en daarna het adviseren van de Gedeputeerde Staten hierover. Hiervoor is het ook gewenst dat je inzicht en ervaring hebt in het functioneren van het openbaar bestuur en de politieke en maatschappelijke verhoudingen.

Daarnaast beschik je over:

 • Een HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding die bij voorkeur gericht is op bodem en milieu, zoals Milieukunde, Civiele techniek of Planologie.
 • Je hebt relevante ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt kennis van actuele wet- en regelgeving op het gebied van ontgrondingen.

 

Dit bieden wij

De provincie Groningen is ambitieus en kan het beste haar ambities verwezenlijken als haar medewerkers gedreven en betrokken zijn en dat ook blijven. Zo werken we optimaal samen aan en mooie provincie. Ontdek wat wij jou te bieden hebben:

 • Een leuke functie voor de duur van 1 jaar met zicht op vast.
 • Je ontvangt een bruto maandsalaris tussen de € 3.085,- en € 4.385 (functieschaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Combinatie van werken op kantoor en thuiswerken, je wordt voorzien van alle nodige thuiswerkmiddelen.
 • Een werkweek van 24 uur per week, inclusief 2,4 uur opbouw ATV (mogelijk om deze uren flexibel in te delen, bijvoorbeeld 4x6 uur).
 • Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop je salaris.
 • Woon-werk vergoeding van 75% op je OV kosten.

Persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Daarom ontvang je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- voor vijf jaren.

 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Teamleider VTH, Stephanie van der Lende, (niet bereikbaar tussen 25 juli t/m 21 augustus) tel. 06-52761684 of Marco Deenik Teamleider VTH, telnr. 0621844596 (bereikbaar vanaf 8 augustus). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Iris Peeks, HR adviseur, 06-51511974.

Goed om te weten

 • Jouw sollicitatie met cv ontvangen wij graag uiterlijk 27 augustus 2022. Solliciteren kan via www.werkenbijdeprovinciegroningen.nl
 • Het sollicitatiegesprek staat gepland op 5 september 2022 en vindt plaats op het provinciehuis.
 • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

 

De provincie Groningen is jouw werkplek

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals gaswinning, energietransitie, leefbaarheid en erfgoed. Onze organisatie wil toe naar een lerende, vernieuwende, toekomstbestendige organisatie. Een organisatie met oog en oor voor de samenleving, die integraal, strategisch en professioneel werkt en betrouwbaar is voor de omgeving. We zijn decentraal georganiseerd en ingedeeld in vier domeinen: uitvoering, beleid, bestuurszaken en ondersteuning. De taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden worden, waar mogelijk, zo laag mogelijk in de organisatie belegd. Het is de ambitie om in de teams zoveel mogelijk zelf organiserend te werken.

 

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom!