Traineeship Toekomst van Groningen

Grijp deze kans om als trainee aan een mooiere (Groningse) maatschappij te werken en tegelijk jezelf te ontwikkelen tot een complete professional!

Waarom zoeken wij jou?

We werken aan de toekomst van Groningen en willen met ons tweejarig traineeship jou als starter op de arbeidsmarkt een goede start geven en je sneller klaarstomen tot een uitstekende professional, om zo de overheid in Groningen een impuls te geven!

Wat ga jij doen?

Binnen dit traineeship geven we jou als starter de mogelijkheid om naast je nieuwe werk je verder te ontwikkelen en word je intensief begeleid met een afwisselend programma, samen met de andere trainees. Dit programma bestaat o.a. uit trainingen, (groeps)opdrachten, coaching en intervisie en andere activiteiten zoals excursies. De opleidingsinhoud gaat zowel over persoonlijke- en professionele ontwikkeling, maar ook over ambtelijke vaardigheden en kennis die je nodig hebt om een uitstekende professional binnen de overheid te worden.

Samen vorm je een hechte groep en bouw je een groot netwerk op in Groningen!

Waar ga je werken?   

De provincie Groningen zet zich in voor een prettige werk- en leefomgeving voor alle Groningers! De provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeenten te klein. Maar dit doen wij niet alleen. We werken samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties hard aan alle uitdagingen waar we in Groningen voor staan. Zo verzilveren we kansen op het gebied van leefbaarheid, economie, vergroening, digitalisering en ecologie.

Binnen de provincie Groningen zijn 37 verschillende teams die zich met verschillende onderwerpen bezighouden. Elke 8 maanden zit je op een andere plek, waar je een uitdagende opdracht uitvoert en meedraait in het team. Je begint je traineeship met een opdracht binnen de provincie Groningen, gaat daarna extern bij een andere organisatie aan de slag en sluit de laatste 8 maanden weer af binnen de provincie Groningen.

De externe opdrachten zullen bij andere overheidsorganisaties zijn, dit kan een gemeente of andere (semi) overheidsinstelling in de provincie zijn. Zo leer je de overheid goed kennen waardoor je een breed netwerk ontwikkelt en je werk beter kan doen. We helpen je met het zoeken van de externe opdracht, maar je hebt zelf ook een belangrijke rol in het tot stand laten komen van jouw opdrachten. Samen met onze programmamanager Randy bekijk je of de inhoud van de opdracht aan kan sluiten bij jouw interesse en talenten zodat je maximaal energie uit je werk haalt

Op de vrijdagen ontwikkel je je samen met de traineegroep van circa 14 mensen.

Check de voorbeeldopdrachten om te weten hoe je eerste opdracht eruit zou kunnen zien via deze link.

"Ons doel is om samen met de trainees te bouwen aan een overheidstraineeship dat zich kan meten met de beste programma's van Nederland''.

Wat breng jij mee?

Het belangrijkste is dat je intrinsiek gemotiveerd bent om bij te dragen aan de uitdagingen waar de provincie Groningen voor staat. Binnen alle opdrachten heb je veel contact met andere collega's, teams en externe partijen en willen we dat je die verbinding ook opzoekt!

We vragen:

  • Een afgeronde wo of hbo-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van Economie/ Bedrijfskunde, Financieel, IT, Rechten, Mobiliteit, Planologie, Duurzaamheid, Ruimtelijke Ordening of Milieu
  • 0-3 jaar werkervaring

We vinden Talentmanagement erg belangrijk en gebruiken daarvoor de theorie van Gallup, als trainee zouden we een set van deze talenten van nature in je willen zien:

Communicatie/ Actiegerichtheid/ Verantwoordelijkheidsbesef/ Positivisme / Analytisch/ Leergierigheid/ Aanpassingsvermogen/ Ideeënvorming / Strategisch (voor de uitleg van deze talenten kijk op de website).

Dit bieden wij!

Door het traineeship bouw je veel werkervaring op binnen de drie opdrachten, bieden we een hoogstaand programma en coaching aan. Je start op 1 maart 2024 en begint dan aan de Sint Jansstraat 4, in het centrum van Groningen! Op het provinciehuis ontmoet je jouw collega's en is in de pauze ruimte voor een (stads)wandeling, potje darten, poolen of om te sporten.

Daarnaast bieden wij:

  • Een salaris conform functieschaal 9 van de cao Provinciale sector (€3099,66 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur per week)
  • Bovenop het salaris ontvang je 22,37% Individueel Keuze Budget (IKB)
  • Een arbeidsovereenkomst vanaf 1 maart voor de duur van 2 jaar
  • Voor 36 per week met de mogelijkheid om ATV uren op te bouwen
  • Flexibele werktijden waarbij het ook mogelijk is om buiten 9 tot 5 te werken
  • 75% vergoeding van jouw reiskosten met het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer of een fietsleaseplan voor een (elektrische) fiets
  • Vitaliteitsplan waarbij je een tegemoetkoming voor jouw sportabonnement kan krijgen
  • De mogelijkheid om deels thuis te werken

Naast de interne trainingen die je tijdens het traineeship volgt ontvang je net als alle andere collega's van de provincie Groningen ook een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid van € 5000 in te zetten binnen 5 jaar! Hiermee kan je aanvullende opleidingen of cursussen volgen of je duurzame inzetbaarheid bevorderen.

Er is volop perspectief na het traineeship. Na afloop van het twee jarige programma is ons uitgangspunt dat je als trainee instroomt in een overheidsdienst door te solliciteren op reguliere vacatures naar keuze. Het programma begeleidt jou hier ook in tijdens de laatste periode.

Meer informatie 

Wil je meer weten over het traineeship of je alvast aanmelden voor de informatiebijeenkomst op donderdag 14 december? Kijk dan op onze website https://www.werkenbijprovinciegroningen.nl/trainees. Daarnaast kan je met vragen contact opnemen met de programmamanager Randy Martens (r.o.martens@provinciegroningen.nl). 

Reageren

Jouw cv en motivatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk 7 januari 2024 via werkenbijprovinciegroningen.nl. 

Zet de volgende data alvast in je agenda.

•           15 en 17 januari: Sollicitatiegesprek op locatie.

•           18 of 19 januari: Capaciteitentest, online

•           22 en 24 januari Praktijkopdracht op locatie.

Let op: voor het sollicitatiegesprek en de praktijkopdracht word je voor één van de twee genoemde data uitgenodigd.

Een Verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Over Provincie Groningen

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals versnelling woningbouw, de gevolgen van de gaswinning, de energietransitie, klimaatadaptatie en leefbaarheid. Met onze kernwaarden Plezier, Samen, Gedreven en Betrouwbaar maken we ons hard voor Stad en Ommeland. Ons provinciehuis staat aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. We werken met ruim 800 collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie.

Binnen de provincie hechten wij veel waarde aan gelijke kansen voor iedereen. Of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom!