Toezichthouder/BOA Wet natuurbescherming (m/v)

Waarom zoeken wij jou?
Door het vertrek van een toezichthouder/boa Wet natuurbescherming zijn we op zoek naar een nieuwe collega. Binnen de provincie Groningen is het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving onder andere verantwoordelijk voor het houden van toezicht op het naleven van de Wet natuurbescherming, inclusief afgegeven ontheffingen en vergunningen. Bij het niet naleven wordt er handhavend opgetreden. Toezicht en handhaving gaan hand in hand.

Wat ga je doen?

Als toezichthouder/boa ben je o.a. verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

 • Toezicht houden op de naleving van de Wet natuurbescherming;
 • Toezicht houden op de door de provincie afgegeven ontheffingen en vergunningen in het kader van de natuurwetgeving;
 • Het voorbereiden van bestuurlijke en/of strafrechtelijke handhaving middels correcte verslaglegging van inspecties/interventies in "het veld";
 • Het in "het veld" direct uitvoeren van strafrechtelijke handhaving;
 • Voorlichting geven aan inwoners, organisaties over de natuurwetgeving;
 • Samen werken met ander toezichthoudende instanties.

Waar ga je werken?

Je maakt onderdeel uit van het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving. Dit team bestaat o.a. uit diverse vergunningverleners en toezichthouder/boa’s op het gebied van bodem, ecologie en scheepvaart en wordt ondersteunt door administratieve medewerkers. Samen zorgen we voor de uitvoering van de VTH-taken binnen de provincie. Binnen dit team werk je nauw samen met drie andere toezichthouder/boa’s, vergunningverleners Wet natuurbescherming en een administratieve ondersteuner. De meeste tijd breng je in "het veld" door. Daarnaast doe je op het provinciehuis of thuis de administratieve afhandelingen en voer je overleggen met collega's, organisaties en inwoners.

Wat breng je mee?

Je bent een sterke persoonlijkheid met overtuigingskracht - je laat niet over je heen lopen! Je hebt een goed gevoel wanneer een interventie opgeschaald moet worden. Omdat je vaak zelfstandig op pad bent is het van belang dat je zelfstandig taken op kan pakken en het geen probleem vindt om burgers aan te spreken en dit op de juiste wijze te doen. Daarnaast is ook essentieel dat je samen kan werken met je directe collega's en andere instanties. Het maken van verslagen hoort ook bij deze functie, het is daarom ook belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst.

Daarnaast zoeken we een professional met:

 • Een HBO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met natuur en natuurwetgeving;
 • Affiniteit met toezicht en handhaving;
 • Bevoegdheid om als buitengewoon opsporingsambtenaar in het betreffende domein op te treden (of de bereidheid de bevoegdheid te behalen);
 • Ook als je niet volledig voldoet aan het profiel nodigen we je uit om te solliciteren.

Dit bieden wij!

Werken bij de provincie Groningen betekent werken voor de Groningse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend. Daarnaast bieden wij:   

 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar en bij goed functioneren een vast dienstverband;
 • Een werkweek van 36 uur met de mogelijkheid om ATV uren op te bouwen;
 • Een salaris tussen de € 3.385,60,- en € 4.778,94 bruto per maand (functieschaal 10) bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald;
 • Boven op je salaris ontvang je 22,37% Individueel Keuze Budget (IKB);
 • Binnen deze functie maak je gebruik van een dienstauto;
 • Flexibele werktijden waarbij het ook mogelijk is om buiten 9 tot 5 te werken en gedeeltelijk thuis te werken;
 • Vitaliteitsplan waarbij je een tegemoetkoming van €150,- per jaar kan krijgen voor jouw sportabonnement;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000,- per vijf jaar;
 • De mogelijkheid om (deels) thuis te werken.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Meike Kompaan, teamleider VTH, via 06-31111907. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Kees van der Molen, HR-adviseur, via 06-06-50040621.

Reageren  

Jouw cv en motivatie ontvangen wij graag uiterlijk 11 juni a.s. via Werken bij provincie Groningen

De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 19 juni a.s.   

Een Verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.  

Over provincie Groningen 

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals versnelling woningbouw, de gevolgen van de gaswinning, de energietransitie, klimaatadaptatie en leefbaarheid. Met onze kernwaarden Plezier, Samen, Gedreven en Betrouwbaar maken we ons hard voor Stad en Ommeland. Ons provinciehuis staat aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. We werken met ongeveer 1000 collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie.  

Binnen de provincie hechten wij veel waarde aan gelijke kansen voor iedereen. Of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom!