Technisch ICT Projectleider (1 fte)

De provincie Groningen is op zoek naar een ervaren en gedreven Technisch ICT Projectleider die de digitaliseringsambities mee helpt te realiseren. De provincie timmert op allerlei gebieden aan de weg zoals big-data, internet of things, DevOps, agile en scrum, maar ook de traditionele ICT. We zoeken een projectleider die ook gevoel en ervaring heeft voor innovatie en dit  kan omzetten in nieuwe ICT-producten en nieuwe vormen van dienstverlening. 

De afdeling Informatie- en Communicatietechnologie is één van de vijf stafafdelingen en is verantwoordelijk voor het leveren van applicaties en infrastructuur aan de organisatie. De afdeling bestaat uit enthousiaste medewerkers die open staan voor nieuwe onderwerpen en nieuwe werkwijzen en bestaat uit twee clusters: Service & Projectmanagement en ICT Operatie. Binnen het cluster Service & Projectmanagement is een tijdelijke functie ontstaan voor een Technisch ICT Projectleider. 

Wat vragen wij?

Een echte allrounder die minimaal 5 jaar ervaring heeft als Technisch ICT Projectleider op de volgende gebieden:

 • Software-ontwikkelprojecten (bij voorkeur innovatief)
 • Pakketimplementaties (al dan niet met een maatwerkcomponent)
 • Infrastructuur- en onderhoudsprojecten
 • Realisatie van grotere projecten 

De functie-eisen zijn:

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Kennis en ervaring van relevante methodes, technieken en tools voor projectmanagement
 • Kennis van ontwikkelaanpak gebaseerd op scrum en agile
 • Goede beheersing van stakeholdermanagement
 • Goed kunnen plannen en organiseren
 • Goed risico's kunnen managen
 • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden 

Je bent een uitgesproken teamspeler en netwerker die over aanstekelijke energie en beïnvloedingsvaardigheden beschikt om de verschillende belangen binnen en buiten de organisatie met elkaar te verbinden. Daarnaast ben je een goede gesprekspartner (ook technisch inhoudelijk) van alle betrokkenen. 

Het gevraagde competentieprofiel: doelgericht handelen, klantgerichtheid, netwerkvaardigheid, integraal werken, samenbindend leiderschap, initiatief en flexibel gedrag. 

Wat bieden wij?

Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4.545,42 (functieschaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband. Bovenop jouw salaris ontvang je 21,62% Individueel KeuzeBudget (IKB). 

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging met nog een jaar. De aanstelling is 36 uren per week (feitelijke werktijd is 40 uur per week, inclusief 4 uur opbouw ATV). De organieke functiebeschrijving is Projectleider B. 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Agnes Lenstra-Knijpstra, clustercoördinator, tel. 050 - 316 4553. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Gerwin de Boer, P&O-medewerker, tel. 050 - 752 7100. 

Sollicitatie

Jouw sollicitatie met cv ontvangen wij graag uiterlijk zondag 11 september 2016. Solliciteren kan via deze link. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op donderdag 22 september 2016.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten van de provincie Groningen volgens de 'procedure werving en selectie provincie Groningen' voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.