Senior Functioneel beheerder HRM systeem

Als functioneel beheerder optimaliseer je onze (bedrijfs)processen en ben je betrokken bij het efficiënter en effectiever inrichten van de systemen.

Waarom zoeken wij jou?

In lijn met onze ambitieuze digitaliseringsstrategie heeft de provincie Groningen zich ten volle gewijd aan verdere digitalisering. Ter uitbreiding van het team en de herinrichting van specifieke processen, verwelkomen wij graag een nieuwe functioneel beheerder om deel uit te maken van ons team.

Wat ga jij doen?

Als Functioneel beheerder HRM-systemen zorg jij voor het optimaal functioneren van onze HRM-software. Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van systemen, het bieden van gebruikersondersteuning en het waarborgen van data-integriteit. Je zorgt voor een effectieve werking van het HRM-systeem en denkt mee over de mogelijkheden tot verbetering en efficiëntie van onze (bedrijfs)processen. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan het soepeler laten verlopen van het onboarding- en het off-boarding proces.

Je bent in staat om de dienst die je beheert integraal te benaderen. Dit houdt in dat je naast het primaire ook het beheer uitvoert van de diverse koppelingen met andere gerelateerde systemen van bijvoorbeeld een arbodienst, een leermanagementsysteem of het systeem voor werving en selectie.

Je bent betrokken bij eventuele implementatie van nieuwe systemen en/of updates en zorgt hierbij voor een soepele overgang en integratie. Je voelt je verantwoordelijk voor de nauwkeurigheid en consistentie van HR-gegevens, en wil ervoor zorgen dat de privacy en beveilig van gevoelige informatie wordt gehandhaafd. Je houdt hierbij rekening met de kwaliteit van de dienstverlening.

Je werkt hierbij samen met diverse afdelingen zoals IT, HRM en management, om de behoeften van de organisatie te begrijpen en te vertalen naar functionele oplossingen. Je werkt hierbij nauw samen met je collega's van functioneel beheerders en deelt je werk zo in dat je taken van elkaar over kunt nemen.

Waar ga je werken?  

De provincie Groningen is onderverdeeld in 4 domeinen Bestuurszaken, Beleid, Uitvoering en Ondersteuning. Je komt te werken binnen het domein Organisatieondersteuning en je maakt onderdeel uit van het Team FAB (Functioneel Beheer). Het team bestaat uit 12 functioneel beheerders die werken aan verschillende ICT diensten.

Wat vragen wij?

Je beschikt over kennis en praktische ervaring op het gebied van HRM & Payroll. Jij bent een ervaren professional met een bewezen staat van dienst in het uitvoeren en coördineren van taken zoals gebruikersondersteuning, gebruikerstraining, opstellen van (werk)instructies, oplossen van incidenten en behandelen van wijzigingsverzoeken. Je hebt aantoonbare ervaring in het uitvoeren en coördineren van testwerkzaamheden, met name op het gebied van Functionele Acceptatie Testen (FAT) en Gebruikers Acceptatie Testen (GAT), met betrekking tot een HRM-systeem. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is essentieel.

Daarnaast heb je:

 • Minimaal HBO- werk en -denkniveau
 • Kennis van/ in het bezit van certificering BiSL en/of BiSL Next
 • Kennis van/ in het bezit van certificering ITIL foundation
 • Affiniteit met HRM processen (inrichten, beheren, optimaliseren)
 • Ruime ervaring als functioneel beheerder (3-5 jaar)

Het is een pre als je ervaring hebt met:

 • Kennis en ervaring van LMS (Leer Management Systeem)
 • Het beheren van koppelingen met andere systemen
 • Afgeronde training AFAS Succesbeheerder of bereid deze te volgen

Dit bieden wij!

Bij ons krijg je de ruimte om je werk in te richten zoals past bij jouw behoefte. Je krijgt de mogelijkheid om deels thuis te werken, maar je kan ook op het provinciehuis werken. Hier ontmoet je jouw collega's en is in de pauze ruimte voor een wandeling in de binnenstad van Groningen of voor sporten. Je krijgt genoeg verlof om op een lange vakantie te gaan of wat vaker een middag vrij te nemen.

Arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast contract  

 • Een contract voor 32 tot 40 uur, met de mogelijkheid om ATV op te bouwen.
 • Een bruto maandsalaris tussen bij een volledig dienstverband van 36 uur in schaal 9 of 10 €3099,66 - €4778,94. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
 • Voor 32 tot 40 uur per week met de mogelijkheid om ATV uren op te bouwen
 • Bovenop het salaris ontvang je 22,37% Individueel Keuze Budget (IKB)
 • 75% vergoeding van jouw reiskosten met het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer of een fietsleaseplan voor een (elektrische) fiets
 • Vitaliteitsplan waarbij je een tegemoetkoming van €150 per jaar krijgt voor jouw sportabonnement.
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van €5.000,- per vijf jaar
 • De mogelijkheid om (deels) thuis te werken

Meer informatie 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Edwin Middeljans, Teamleider Functioneel Beheer op 06 52761495 (ook via WhatsApp bereikbaar). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Ingrid Bos, Recruiter op 06-50040630 (ook via WhatsApp bereikbaar).

Reageren

 • We hebben geen sluitingsdatum, zodra we de juiste kandidaat gevonden hebben sluit de vacature. 
 • Een Verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 • Reageren kan via www.werkenbijprovinciegroningen.nl

Over provincie Groningen

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals versnelling woningbouw, de gevolgen van de gaswinning, de energietransitie, klimaatadaptatie en leefbaarheid. Met onze kernwaarden Plezier, Samen, Gedreven en Betrouwbaar maken we ons hard voor Stad en Ommeland. Ons provinciehuis staat aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. We werken met ongeveer 1000 collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie.

Binnen de provincie hechten wij veel waarde aan gelijke kansen voor iedereen. Of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom!