Senior Beleidsmedewerker Cultuur/Erfgoed

Jij hebt een passie voor cultuur en erfgoed en ervaring op het gebied van beleid! Als Senior Beleidsmedewerker Cultuur/ Erfgoed neem je het voortouw in de verdere ontwikkeling van beleid voor gebouwd erfgoed in de provincie Groningen

 

Waarom zoeken we jou?

Groningen heeft met het gebouwd erfgoed, vele historische musea, het bijzondere landschap en de Groninger (ontwerp)cultuur goud in handen. De vele monumenten, de verhalen, de taal, de leefomgeving en het landschap van Groningen zijn uniek. Op dit prachtige beleidsterrein is een plekje vrij voor een gedreven Senior Beleidsmedewerker Cultuur/Erfgoed, binnen het basisteam Cultuur & Vrijetijdseconomie.


Wat ga je doen?

Jij neemt het voortouw in de verdere ontwikkeling van beleid voor gebouwd erfgoed in de provincie Groningen en de uitvoering van het Uitvoeringsprogramma Cultuur 2021-2024. Dit doe je in nauwe samenwerking met de erfgoedsector zelf, het team Cultuur & Vrijetijdseconomie en andere collega's binnen en buiten de provinciale organisatie. Hierbij werk je vooral 'van buiten naar binnen', vertaalt de maatschappelijke signalen en ontwikkelingen in beleid en maak je een inschatting hoe beleid doorwerkt in de praktijk.

De erfgoedinstellingen zijn verantwoordelijk voor de instandhouding en de presentatie van de Collectie Groningen. Als trekker op het dossier versterken erfgoedsector ben je intern en extern het centrale aanspreekpunt. Je krijgt volop ruimte om met de sector te bouwen aan professionalisering, samenwerking en vernieuwing. Je speelt een belangrijke rol in het goed conserveren en op inspirerende en eigentijdse manier toegankelijk maken voor het publiek. Digitalisering is hierin van groot belang. Het accounthouderschap voor een aantal erfgoedinstellingen zoals borgen en musea waarmee wij een subsidierelatie hebben is onderdeel van jouw functie. Je hebt een belangrijke adviserende taak naar de portefeuillehouder cultuur/erfgoed.

Wat breng je mee?
Ons team is op zoek naar iemand die beschikt over verschillende talenten, waaronder proactief handelen. Voordat er iets aan je gevraagd wordt heb je het gesignaleerd. Je bijt je vast in je werk en werkt graag doel- en resultaatgericht en met deadlines. Je bent flexibel, politiek-bestuurlijk sensitief, jong van geest en straalt werkplezier uit. Je bent een teamplayer. Op de juiste wijze communiceren met je interne en externe collega's is in deze functie cruciaal. Van nature breng je beweging mee!

Daarnaast beschik je over:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • (Stevige) ervaring op het beleidsveld cultuur/gebouwd erfgoed;
 • Een netwerker die goed weet te verbinden, ook met andere thema's/opgaven en schaalniveaus;
 • Trots op Groningen.

De provincie Groningen is jouw werkplek

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals versnelling woningbouw, de gevolgen van de gaswinning, de energietransitie, klimaatadaptatie en leefbaarheid. Met onze kernwaarden Plezier, Samen, Gedreven en Betrouwbaar maken we ons hard voor Stad en Ommeland. Ons provinciehuis staat aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. We werken met ruim 800 collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie

We zijn georganiseerd in vier domeinen; Uitvoering, Beleid, Bestuurszaken en Ondersteuning. Je komt te werken in het domein Beleid. Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden worden zo laag mogelijk in de organisatie belegd. Daarnaast werken we aan een organisatie waarin gewerkt wordt in zelforganiserende teams. Het team Cultuur & Vrijetijdseconomie is één van de 15 teams in het domein Beleid. Het team houdt zich bezig met de voorbereiding, ontwikkeling en uitvoering van het cultuur-, erfgoed- & vrijetijdsbeleid van de provincie.

Wat bieden we jou

Bij ons krijg je de ruimte om je werk in te richten zoals past bij jouw behoefte. Je krijgt de mogelijkheid om deels thuis te werken, maar kunt ook op het provinciehuis werken. Hier ontmoet je jouw collega's en is in de pauze ruimte voor een wandeling in de binnenstad van Groningen of voor sporten. Je krijgt genoeg verlof om op een lange vakantie te gaan of wat vaker een middag vrij te nemen.

Daarnaast bieden wij:

 • Een werkweek van 32 uren, bestaande uit 28,8 salarisuren en 3,2 uren opbouw ATV per week;
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.598 en € 5.119 (functieschaal 11) bij een volledig dienstverband van 36 uur. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar en bij goed functioneren een vast dienstverband;
 • Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop je salaris;
 • Voor woon-werkverkeer een vergoeding van 75% voor de kosten van Openbaar Vervoer.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaren.

Goed om te weten

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Nienk Hoepman teamleider Cultuur & Vrijetijdseconomie (06-46206857). Zie ook https://cultuurnotagroningen.nl/.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Chantal Stokebrook, HR-adviseur (06-29655223).

 • Jouw sollicitatie met cv ontvangen wij graag uiterlijk donderdag 30 juni 2022 via Werken bij provincie Groningen
 • Maandag 4 juli word je geïnformeerd of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
 • De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdagochtend 7 juli 2022.
 • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal. Momenteel zijn vrouwen in onze hogere functies ondervertegenwoordigd. We doen daarom extra ons best om hiervoor talentvolle vrouwen aan ons te binden en worden tijdelijk op deze functies zo veel als mogelijk geschikte vrouwen benoemd.