Projectmedewerker Laadinfrastructuur & Innovaties

Jij legt graag contacten, bent op het raakvlak van Beleid en Uitvoering werkzaam om de duurzaamheidsdoelstellingen en ambities te realiseren!

Waarom zoeken we jou?

Wegens het vertrek van een collega zijn we binnen het programma Slim & Groen op zoek naar een  stevige projectmedewerker. Het programma Slim& Groen maakt onderdeel uit van het Team Mobiliteit. Binnen het programma zoeken we iemand die het interessant vindt om op het raakvlak van beleid en uitvoering te werken aan de duurzaamheidsdoelstellingen en ambities van onze provincie.

Wat ga jij doen?

Je gaat meewerken aan de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL). In het klimaatakkoord is afgesproken om een dekkend laadnetwerk te realiseren. Wij werken hierbij in regionaal verband met Friesland en Drenthe samen. De aanpak vraagt om diverse thema's die te maken hebben met het uitrollen en bestendigen van mobiliteit en laadinfrastructuur.

Je speelt een rol in de vertaling van de duurzaamheidsambities binnen de mobiliteits- en infrastructuursector naar concrete acties en eisen. Daarnaast werk je ook aan  het signaleren en in kaart brengen van interessante innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit en infrastructuur.

Vanuit deze rol werk je veel samen met de Adviseur Verduurzaming GWW binnen het Team Mobiliteit en de Projectleider van de RAL. Daarnaast draai je mee in diverse in -en externe werkgroepen en ben je aanspreekpunt voor de gemeenten in onze provincie op het gebied van laadinfrastructuur.

Binnen je werk krijg je veel verantwoordelijkheden en kan je zelf bepalen hoe je je kwaliteiten en talenten inzet.

Waar ga je werken?

Je werkt samen met veel verschillende collega's, binnen en buiten het eigen team. Binnen de provincie Groningen en ons team vinden we dienend leiderschap erg belangrijk en liggen de verantwoordelijkheden laag. Mede hierdoor heerst er een prettige, stimulerende en coachende werkomgeving.

Binnen de twee mobiliteitsteams werken we met ongeveer 35 collega's samen aan het (strategisch) mobiliteitsbeleid en kennen we een viertal programma's: Regie & Infra, Verkeersveiligheid en Slimme & Groene mobiliteit en Openbaar vervoer & Fiets

Wat breng je mee?

Jij houdt ervan om contacten te onderhouden en het maken van (menselijke) verbindingen. Daarin neem je zelf het initiatief om met collega's in gesprek te gaan over de verduurzaming van onze (infra) werken. Je bent in staat zijn om duurzame ambities naar concrete maatregelen te vertalen (o.a. innovatiedatabase en de routekaart Zero Emissie) en een echte aanjager die het leuk vindt om in breed regionaal verband dingen op te starten en te continueren.

Daarnaast beschik je over:

  • HBO werk en denkniveau;
  • Minimaal twee jaar werkervaring, bij voorkeur op het raakvlak van de mobiliteits-, infrastructuur- en energiesector.
  • Kennis op het gebied van laadinfrastructuur, mocht je daarnaast nog ervaring hebben met duurzame innovaties dan zou dat de perfecte combinatie zijn!

Talenten: Communicatie/ Netwerker / Actiegericht / Leergierig / Verantwoordelijkheidsbesef

Wat bieden wij?

Bij ons krijg je de ruimte om je werk in te richten zoals past bij jouw behoefte. Je krijgt de faciliteiten om thuis te werken, maar kunt ook op het provinciehuis werken. Hier ontmoet je jouw collega's en is in de pauze ruimte voor een (stads)wandeling, potje darten, poolen of voor sporten.

Daarnaast bieden wij:    

  • Werkweek van 18 uren met de mogelijkheid om ATV uren op te bouwen.
  • Bruto maandsalaris tussen de € 3.385,60 en € 4.778,94 (functieschaal 10) bij een volledig dienstverband van 36 uur. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
  • Arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met zicht op onbepaalde tijd.
  • Bovenop jouw salaris ontvang je 22,37% Individueel KeuzeBudget.
  • Voor woon-werkverkeer een vergoeding van 75% voor de kosten van Openbaar Vervoer, óf een fietsvergoeding óf een bijdrage voor een leasefiets.
  • Vitaliteitsplan waarbij je een tegemoetkoming voor jouw sportabonnement kan krijgen 
  • De mogelijkheid om (deels) thuis te werken 

Je ontvangt ook een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid van € 5000 in te zetten binnen 5 jaar. Hiermee kan je opleidingen of cursussen volgen of je duurzame inzetbaarheid bevorderen. 

Informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Cecile Clappers, teamleider Mobiliteit, 06-50059812. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Irene Wolters, 06-53103409 HRM-adviseur.

Reageren

Jouw sollicitatiebrief en cv ontvangen we graag uiterlijk op zondag 26 november 2023 via Werken bij provincie Groningen. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 8 december 2023.

Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

De provincie Groningen, jouw werkplek?

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals gaswinning, energietransitie, leefbaarheid en erfgoed. Onze organisatie wil toe naar een lerende, vernieuwende, toekomstbestendige organisatie. Een organisatie met oog en oor voor de samenleving, die integraal, strategisch en professioneel werkt en betrouwbaar is voor de omgeving. We zijn decentraal georganiseerd en ingedeeld in vier domeinen; uitvoering, beleid, bestuurszaken en ondersteuning.

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal.

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal.