Programmamanager Chemport Europe

Jij bouwt mee aan de vergroening van de industrie in Chemport Europe!

Waarom hebben we je nodig?

Chemport Europe is de naam van het groene chemie-ecosysteem in Noord-Nederland. Het bestaat uit een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen rond de twee geïntegreerde chemieclusters in Delfzijl en Emmen, kennisclusters Campus Groningen en Campus Emmen en recycling expertise rondom Heerenveen. Het ecosysteem Chemport is volop in ontwikkeling en breidt geografisch en inhoudelijk uit. Chemport beschikt over de programmalijnen circulaire kunststoffen, biomassa, CO2 als grondstof en H2 als grondstof. De ambitie van Chemport is helder: in 2030 koploper zijn op het gebied van groene Chemie in Europa. Dit door intensieve samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Aangezien de huidige programmamanager binnenkort met pensioen gaat, zijn we op zoek naar een enthousiaste programmamanager die zijn werkzaamheden wil voortzetten!

Wat ga jij doen?
Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor het Strategisch Plan Chemport Europe 2020-2024. Dit doe je vanuit het coördinatieteam bij Chemport Europe met circa 10 andere collega's waarvan vier andere programmamanagers. Deze zijn gedetacheerd vanuit de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM), provincie Drenthe, gemeente Emmen, Greenwise Campus, Campus Groningen, Universiteit van het Noorden, Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) en Groningen Seaports.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Acquireren van nieuwe groene industriebedrijven en business development bij bestaande industrie;
 • Ontwikkelen en versterken van netwerken binnen het Chemport Ecosysteem;
 • Helpen van bestaande en nieuwe ondernemers bijvoorbeeld bij het vinden van een geschikte locatie voor een bedrijf, met financiering en vergunningen.
 • Adviseren en geven van begeleiding over nieuwe subsidie- en financieringsmogelijkheden  zoals het Just Transition Fund en het Nationaal Groeifonds.
 • Het bestuur van de provincie Groningen informeren en adviseren over ontwikkelingen en op het juiste moment in positie brengen.

Waar ga je werken?

Je komt te werken in het team Regionale Economie, maar wordt namens de provincie Groningen gedetacheerd bij Chemport Europe. Het team levert een actieve bijdrage aan de concept- en beleidsontwikkeling op gebieden zoals arbeidsmarktbeleid, landbouw, vergroening chemie, circulaire economie en nog meer economische gerelateerde zaken.


Wat breng je mee?
Je bent strategisch ingesteld, resultaatgericht en vindt het samenwerken met collega's en externen erg belangrijk. Daarnaast ben je een echte netwerker en heb je een externe oriëntatie.

Daarnaast beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met de proces- en maakindustrie;
 • Werkervaring op het gebied van programmamanagement.

Dit bieden wij!
Bij ons krijg je de ruimte om je werk in te richten zoals past bij jouw behoefte. Je krijgt de mogelijkheid om deels thuis te werken, maar kunt ook op het provinciehuis werken. Hier ontmoet je jouw collega's en is in de pauze ruimte voor een wandeling in de binnenstad van Groningen of voor sporten. Je krijgt genoeg verlof om op een lange vakantie te gaan of wat vaker een middag vrij te nemen.

Daarnaast bieden wij:

 • Een werkweek van 36 tot 40 uren met de mogelijkheid om ATV uren op te bouwen
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 4466,67 en € 6323,27 (functieschaal 12 en peildatum 1-1-2023) bij een volledig dienstverband van 36 uur. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar en bij goed functioneren een vast dienstverband;
 • Bovenop je salaris een Individueel Keuze Budget van 22,37%;
 • Voor woon-werkverkeer een vergoeding van 75% voor de kosten van Openbaar Vervoer;
 • Vitaliteitsplan waarbij je een tegemoetkoming voor jouw sportabonnement kan krijgen;
 • De kans om aan maatschappelijke belangrijke projecten te werken waardoor je impact kan hebben op onze samenleving

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaren.

Goed om te weten
Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met teamleider Regionale Economie Hans Popken 06-15068066.
Wil je meer informatie over de procedure dan kun je contact opnemen met Madelief Kiel, Recruiter, 06-15068230

 • Jouw sollicitatie met cv ontvangen wij graag uiterlijk 27 november 2022 via Werken bij provincie Groningen.
 • Op 29 november 2022 word je geïnformeerd of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
 • De sollicitatiegesprekken staan voor vrijdag 2 december 2022 gepland.
 • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Over provincie Groningen
De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals versnelling woningbouw, de gevolgen van de gaswinning, de energietransitie, klimaatadaptatie en leefbaarheid. Met onze kernwaarden Plezier, Samen, Gedreven en Betrouwbaar maken we ons hard voor Stad en Ommeland. Ons provinciehuis staat aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. We werken met ruim 800 collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie.

We zijn georganiseerd in vier domeinen; Uitvoering, Beleid, Bestuurszaken en Ondersteuning. Je komt te werken in het domein Beleid. Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden worden zo laag mogelijk in de organisatie belegd. Daarnaast werken we aan een organisatie waarin gewerkt wordt in zelforganiserende teams. Het team Cultuur & Vrijetijdseconomie is één van de 15 teams in het domein Beleid. Het team houdt zich bezig met de voorbereiding, ontwikkeling en uitvoering van het cultuur-, erfgoed- & vrijetijdsbeleid van de provincie.

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal. Momenteel zijn vrouwen in onze hogere functies ondervertegenwoordigd. We doen daarom extra ons best om hiervoor talentvolle vrouwen aan ons te binden en worden tijdelijk op deze functies zo veel als mogelijk geschikte vrouwen benoemd.