Managementassistent Agenda voor de Veenkoloniën

Een goede ondersteuner maakt het verschil! Herken jij je hierin? Wij zoeken een nieuwe collega in de rol van managementassistent en ontvangen je graag met open armen!

Benieuwd wat je gaat doen? Lees dan gauw verder 

 

 Wat ga je doen?

In deze functie ga je het team ondersteunen met allerlei voorkomende werkzaamheden. Jij gaat in deze functie zorgen dat er structuur en overzicht is en blijft in de verschillende onderdelen van de programma's. Je zorgt ook dat er afspraken gepland worden, verslaglegging is en organisatorisch de zaken goed geregeld zijn. Verder zijn dit de werkzaamheden die daarbij passen:  

 • Het ondersteunen van de programmamanager en projectmedewerker bij de  werkzaamheden en het behouden van overzicht.
 • Je bent het visitekaartje van het programmabureau. Dit betekent dat je het (telefonisch) aanspreekpunt bent voor externe relaties. Daarnaast ben je ook vraagbaak voor alle vragen die telefonisch of per mail binnenkomen. Jij schat deze vragen in op urgentie en zorgt dat het bij de juiste personen terecht komt.
 • Je zorgt voor verslaglegging van overleggen en zorgt dat de stukken op tijd geagendeerd zijn. Daarnaast verzorg je ook de vergaderschema.
 • Je werkt de website en sociale media bij. Daarnaast zorg je ook voor nieuwsbrieven.
 • Allerlei voorkomende administratieve werkzaamheden zoals facturatieafhandeling en het bijhouden van contactpersonen.

 Wie ben jij?

Vanuit een intrinsieke drive ben je geïnteresseerd in de maatschappelijke onderwerpen van het programma. Je hebt gevoel bij het thema en het is een pré als je de omgeving kent. Dit kun je goed toepassen in de praktijk, want in deze functie krijg je veel inhoudelijke informatie mee. Jij vindt het leuk om veel informatie op te slaan en dit om te zetten in een goed verslag en acties. Je hebt een MBO + werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur enige ervaring in een rol als ondersteuner.

Verder neem jij deze talenten met je mee:

 • Je bent proactief. Voordat er iets aan je gevraagd wordt heb je het gesignaleerd. Je vindt het een uitdaging om steeds een stap vooruit te denken en zo je collega's optimaal te ontzorgen.
 • Jij bent niet onder de indruk van chaos of complexe situaties. Je bent hierin flexibel en probeert gewoon uit te zoeken hoe je het beste zaken voor elkaar krijgt.
 • Collega's kunnen op jou bouwen. Dit betekent dat wanneer jij iets zegt, dan doe je het ook. Maar ook in je werk probeer je zo zorgvuldig mogelijk alles te regelen. Als collega's iets aan je vragen dan hebben zij alle vertrouwen in jou!
 • Van nature vind je het prettig om goede relaties op te bouwen. Dit maakt ook dat je anderen ook steeds betrekt. Je brengt veel positiviteit en hebt een echte teamspirit!

Waar kom je terecht?

Je maakt onderdeel uit van het basisteam "Managementondersteuning", een team van circa 15 ondersteuners. Vanuit het basisteam ga je werken voor andere teams en projecten. In dit geval kom je terecht bij het programmabureau Agenda voor de Veenkoloniën in Valthermond. Een samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke partijen. Het programmabureau ondersteunt het netwerk dat zich richt op het verder versterken en profileren van de landbouw in de Veenkoloniën. Concreet geeft het programmabureau uitvoering aan de coördinatie van de Regio Deal Natuurinclusieve Landbouw voor de gebieden Veenkoloniën, Westerwolde en Oldambt. Je komt te werken in een klein team van op dit moment twee personen, waar jij er één van bent. Je werkt zeer nauw samen met de programmamanager. Benieuwd wat wij nog meer doen? Bekijk dan onze website.

 

Dit bieden wij!

De provincie Groningen is ambitieus en kan het beste haar ambities verwezenlijken als haar medewerkers gedreven en betrokken zijn en dat ook blijven. Zo werken we optimaal samen aan en mooie provincie. Ontdek wat wij jou te bieden hebben:

 • Een werkweek van 24 tot 28 uur per week, inclusief opbouw ATV;
 • De werkzaamheden zullen voornamelijk vanaf locatie in Valthermond geschieden. Dit kan uiteraard deels hybride, maar wezenlijk is minimaal 2 dagen inzet vanuit Valthermond.
 • Een arbeidsovereenkomst bij de provincie Groningen voor een jaar (met zicht op verlenging);
 • Een bruto voltijd maandsalaris tussen de € 2.210,- en € 3.136,- (functieschaal 7). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
 • Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop je salaris;
 • Woon-werk vergoeding van 75% op je OV kosten.
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Daarom ontvang je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- voor vijf jaren.
 • En een goede werksfeer in een fijn team!

 

Antwoord op je vragen

Geïnteresseerd, en toch een paar inhoudelijke vragen? Bel gerust met Peter Gelling, Programmamanager Agenda voor de Veenkoloniën, tel. 06-2963 0764. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of werken bij de provincie? Bel dan met Agnes Lenstra, teamleider Managementondersteuning, tel. 06-1506 8133.

 

De procedure

 • De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.
 • Solliciteren kan tot en met 15 mei 2022 via www.werkenbijprovinciegroningen.nl
 • Na deze datum laten wij je per mail weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
 • De gesprekken staan gepland op 24 mei 2022

 

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.