(Junior) Werktuigbouwkundig ingenieur

Kun je bruggen bouwen tussen de collega's van de inhoud en de uitvoering van verschillende projecten?

Waarom hebben wij je nodig?

In verband met een aanstaande deelpensionering, willen we graag een (junior) werktuigbouwkundig ingenieur de kneepjes van het vak bijleren, zodat onze collega zijn werk goed kan overdragen en zelf minder kan gaan werken. Daar nemen wij graag de tijd voor, want het is niet niks wat je gaat doen!

Wat ga je doen?

Als werktuigbouwkundig ingenieur ben jij medeverantwoordelijk voor het ontwerpen en (laten) realiseren van beweegbare bruggen, sluizen, VRI's en aanverwante werktuigbouwkundige constructies van infrastructurele werken. Dit doe je in nauwe samenwerking met collega-specialisten uit de eigen vakgroep, maar ook uit de vakgroepen wegenbouw en beton- en waterbouw. Samen met dit team lever je de werktuigbouwkundige inbreng voor diverse (grote) projecten. Binnen een project ben jij in staat om verschillende alternatieven af te wegen en de verschillende belangen voor het voetlicht te brengen zodat de optimale keuzes worden gemaakt ten behoeve van de doelen en randvoorwaarden van het project. Je voert zelfstandig (groot) onderhoudsprojecten uit en je bent betrokken als werktuigbouwkundig adviseur binnen nieuwbouwprojecten. Andere taken zijn onder andere:

 • Bijeenbrengen en analyseren van (technische) belangen;
 • Het adviseren over de contractvorm op basis van technische aspecten;
 • Je zorgt ervoor dat de kaders op het gebied van ontwerp, effecten of techniek in het (prestatie)contract worden toegepast en dat ze vertaald worden in de uitvoering;
 • Je bent verantwoordelijk voor het coördineren en het (laten) uitvoeren van technisch en inhoudelijke onderzoeken, benodigd voor de ontwikkeling, voorbereiding en uitvoering van het project.
 • Je zorgt voor veiligheids- en duurzaamheidsaspecten in de technische kant van het project.

Waar ga je werken?

Je komt terecht in het team ingenieursbureau van het domein Uitvoering. Dit team bestaat uit ongeveer 50 collega's. Het ingenieursbureau is in de voorbereiding en uitvoering van projecten de autoriteit op het gebied van wegenbouw, beton- en waterbouw, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en natuurontwikkeling. Daarnaast wordt het team ingehuurd voor klussen van Blauwestad, provincie Drenthe, diverse gemeenten en Rijkswaterstaat. Voor onze vakgroep werktuigbouw, elektrotechniek en industriële automatisering zoeken wij een junior werktuigbouwkundig ingenieur.

Quote van een collega:

Jan Hiddingh; "ik vind mijn werk afwisselend, verantwoordelijk en ben elke keer weer blij met het resultaat"

Wat breng je mee?

We zoeken een werktuigbouwkundige die zowel de inhoud goed kan coördineren als de mensen motiveren. In je werk zoek je actief de samenwerking op, niet alleen binnen jouw eigen vakgebied maar ook daarbuiten. Ook weet je een netwerk op te bouwen en in te zetten binnen je werk. Je stuurt op de kwaliteit van de inhoudelijke expertise. Je bent oplossingsgericht; zoekt naar het optimum tussen kosten - kwaliteit en duurzaamheid en bent creatief in het vinden van oplossingen. Je bent innovatief; je stelt je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of weet dit binnen het project en je team te mobiliseren. Je bewaakt de voortgang en de kwaliteit nauwgezet.

Daarnaast heb je:

 • een afgeronde HBO- of WO opleiding, (op het gebied van werktuigbouwkunde)
 • ervaring met AutoCAD en Autodesk Inventor of vergelijkbare tekenpakketten is een pré
 • ervaring met MathCad, SCIA Engineer of vergelijkbare rekenpakketten is een pré
 • kennis van hydraulische techniek en affiniteit met elektrotechniek/besturingstechniek

Ben je net afgestudeerd op het gebied van werktuigbouwkunde en op zoek naar je eerste baan? Dan kan je ook zeker solliciteren en zorgen we ervoor dat je intern verder opgeleid wordt.

Dit bieden wij!

Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor jouw creativiteit. Verder bieden wij:

 • Ben je nog een junior, dan start je in schaal 9 (bruto maandsalaris tussen €3099,66,- en €4.370,42) en is er de mogelijkheid om door te groeien naar schaal 10. Heb je al meer ervaring dan begin je in schaal 10 (bruto maandsalaris tussen €3385,60 en €4778,94. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
 • Een 40-urige werkweek, opgebouwd uit 36 salarisuren en 4 ATV-uren, minder werken behoort tot de mogelijkheden;
 • Individueel KeuzeBudget van 22,37% boven op je salaris;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met zicht op een vast dienstverband;
 • Vitaliteitsbudget van € 150,- per jaar;
 • Voor woon-werkverkeer een vergoeding van 75% van de kosten voor OV óf een fietsvergoeding óf je kunt gebruik maken van onze Leasefietsregeling.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkel budget van €5.000,- per vijf jaar. De organieke functiebeschrijving is Specialist.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Reinder Lanting, teamleider ingenieursbureau, op tel. nr. 06-52761703 (ook via WhatsApp bereikbaar). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Madelief Kiel, Recruiter, op tel. nr. 06-15068230 (ook via WhatsApp bereikbaar). Wij ontvangen jouw brief met cv graag uiterlijk zondag 4 juni 2023 via Werken bij provincie Groningen. Uiterlijk 6 juni 2023 hoor je van ons of wij jou uitnodigen voor een sollicitatiegesprek met aansluitend een rondleiding langs het team op donderdag 15 juni 2023.

Over provincie Groningen

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals gaswinning, energietransitie, leefbaarheid en erfgoed. Onze organisatie wil toe naar een lerende, vernieuwende, toekomstbestendige organisatie. Een organisatie met oog en oor voor de samenleving, die integraal, strategisch en professioneel werkt en betrouwbaar is voor de omgeving. We zijn decentraal georganiseerd en ingedeeld in vier domeinen; uitvoering, beleid, bestuurszaken en ondersteuning.

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal.