Junior beleidsmedewerker/ -ster

Jij verbetert de mobiliteit binnen de provincie Groningen! Door bij te dragen aan diverse beleids- en programmaontwikkelingen, zie je jouw werk terug in het Groninger landschap. Binnen de afdeling Mobiliteit Beleid zijn we op zoek naar enthousiaste starters die nieuwe kennis meebrengen op dit gebied.

Waarom hebben we jou nodig?

Voor de ondersteuning van een aantal programma's en programmaonderdelen zijn wij op zoek naar jou. Als junior beleidsmedewerker ondersteun je programmaleiders en beleidsmedewerkers voor in ieder geval de volgende onderwerpen:

-          Het nieuw op te stellen beleidsdocument Mobiliteit

-          Het Goederenvervoer

-          De Regionale Agenda Laadinfrastructuur

-          De mobiliteitslobby

-          Het BO Mirt proces

-          Het ondersteunen van verantwoording richting subsidieverstrekkers

De bovenstaande taken zullen tussen jou en de trainee van de afdeling, worden verdeeld.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Binnen de afdeling Mobiliteit Beleid werk je aan het regionale verkeers- en vervoerbeleid en het ontwikkelen van (strategisch) beleid. Dit is van toepassing op het gebied van infrastructuur, openbaar vervoer, fiets-, ketenmobiliteit, verkeersveiligheid en slimme & groene mobiliteit. In de functie van junior beleidsmedewerker werk je samen met vele collega's aan verschillende opdrachten binnen meerdere programma's. Je ondersteunt programmaleiders en beleidsmedewerkers bij bijvoorbeeld de dagelijkse voortgang van processen en ook bij overlegsituaties. Door het inhoudelijk voorbereiden van vergaderstukken, bijdragen aan de verslaglegging, het signaleren van knelpunten en het aandragen van oplossingen. Je functie is erg divers en elke dag is anders!

Het ene moment schrijf je mee met besluitvormingsstukken, (project)opdrachten en beleidsnotities, afgewisseld met het inventariseren en verwerken van gegevens. Het andere moment pak je zelfstandig een uitwerkingsvraagstuk op of begeleid je (een deel van) een uitwerkingstraject.

Wat breng je mee?

Je hebt kennis en affiniteit met mobiliteit. Jouw kennis heb je bij voorkeur opgedaan tijdens jouw studie op het gebied van verkeer of vervoer, planologie en/of geografie aan de Hogeschool of Universiteit. Je bent een starter op de arbeidsmarkt met 0 á 3 jaar werkervaring. Je bent in staat om te plannen en organiseren in alle (administratieve) ondersteuning dat programmatisch werken met zich meebrengt. Als junior beleidsmedewerker is het belangrijk dat je het beleid op de juiste wijze kunt vertalen naar de praktijk en dat je in staat bent ontwikkelingen te begeleiden.

Verder neem jij deze talenten mee:

-          Jij focust je op het werk dat gedaan moet worden en steekt graag je handen uit de mouwen. Je leert en bereikt je doelen door zelf actie te nemen.

-          Als jij wat belooft dan doe je het ook. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en je bent daardoor flexibel. Je staat bekend als een betrouwbaar iemand en je bent gemotiveerd om ijverig te werken.

-          Je bent voortdurend bezig met leren en jezelf verbeteren. Je voelt je prettig in situaties waarin je je talenten of uithoudingsvermogen op de proef kunt stellen om te ontdekken hoeveel je kunt bereiken.

-          Je gaat graag goede relaties aan met jouw collega's en klanten, hier haal je veel plezier uit! Jij zoekt altijd naar de overeenkomsten en slaat bruggen.

Het heeft de voorkeur dat je op korte termijn beschikbaar bent.

De provincie Groningen is jouw werkplek

Werkplezier staat voorop en samen met de ruim 850 collega’s werk je aan de ontwikkeling van onze mooie provincie. Met onze kernwaarden Plezier, Samen, Gedreven en Betrouwbaar maken we ons hard voor Stad en ommelanden. Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Groningen.

Momenteel werken wij zoveel mogelijk thuis, maar we spreken af en toe in kleine groepjes af op kantoor. Het inwerkproces zal dan ook in samenspraak deels op kantoor zijn, maar vooral ook vanuit huis. Wij hanteren de regels van het RIVM.

 

Wat bieden wij?

Naast goede faciliteiten, leuke collega's en een goede werksfeer bieden we je ook nog dit:

  • Een bruto voltijd maandsalaris tussen de € 2.417,17 en € 3.453,08 (schaal 8 - peildatum 1 juli 2020). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
  • Een 40-urige werkweek, opgebouwd uit 36 salarisuren en 4 ATV-uren (minder uren is bespreekbaar tot 28,8 salarisuren);
  • Een individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop je salaris;
  • Een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer (75% wordt vergoed);
  • Een persoonlijk ontwikkel budget van €5.000,- per vijf jaar. Omdat we aandacht voor persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk vinden;
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar, met zicht op verlenging.

Heb je nog vragen?

Voor Inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Andre Buikhuizen, tel. 06-46344469. Vragen over de sollicitatieprocedure? Bel Madelief Kiel, Recruiter 06-15068230

 

Solliciteren?

Voor deze sollicitatieprocedure vragen we jou op welke manier jij graag het sollicitatiegesprek op een creatieve en corona manier wil voeren. Geef in je brief aan hoe jij je wilt presenteren en het gesprek met ons wilt voeren. Een wandeling, presentatie of op je favoriete plek… Verras ons!!!

  • Solliciteren kan tot 16 april 2021 via deze link
  • De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 23 april 2021
  • Het kan zijn dat wij jou voor het sollicitatiegesprek een talentscan aanbieden, die we dan graag in het sollicitatiegesprek met jou bespreken
  • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Deze zullen wij aanvragen als je geplaats wordt.

 

Deze vacature vervullen we graag zelf, mocht je vragen hebben omtrent de procedure dan kun je altijd contact opnemen met Madelief Kiel