Interne Jobcoach Wet Banenafspraak

Waarom aan de zijlijn staan als je mee kan doen? Ben jij de coach, matchmaker en regelneef die we zoeken?

Waarom zoeken wij jou? 

In de Wet banenafspraak is het Sociaal Akkoord uit 2013 uitgewerkt om 125.000 extra banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. De provincie Groningen is overtuigd van het belang van deze wettelijke, maar vooral maatschappelijke taak. In de afgelopen jaren hebben we dan ook al meerdere collega's met een begeleidingsbehoefte of arbeidsbeperking mogen verwelkomen binnen onze organisatie. Omdat we in de komende periode extra stappen willen zetten op dit onderwerp zijn we ter uitbreiding van ons team op zoek naar een interne Jobcoach Wet banenafspraak.  

Wat ga jij doen?  

Jij wordt het aanspreekpunt voor alle collega's met een begeleidingsbehoefte. Jij coacht de collega's waar nodig en helpt hen bij uiteenlopende vragen die op hun pad komen in het werk bij de provincie.  

Daarnaast ondersteun jij teamleiders en ontzorg jij hen in personele zaken rondom de medewerker. Ook ga jij je bezighouden met het werven en selecteren van nieuwe collega's met een begeleidingsvraag. Momenteel matchen wij kandidaten op twee manieren:  

 • We komen in contact met een kandidaat en onderzoeken naar passende mogelijkheden binnen de organisatie;  
 • We hebben een takenpakket (of vacature) beschikbaar en zoeken daar gericht een kandidaat bij.  

Daarnaast maken ook de volgende taken onderdeel uit van jouw functie:  

 • Aanvragen en monitoren van arbeidsdeskundige onderzoeken, subsidieregelingen of looncompensatieregelingen 
 • Contact onderhouden met samenwerkingspartners zoals UWV, diverse gemeenten en re-integratiebureaus  
 • Het proactief ophalen van kans en mogelijkheden in de organisatie om nieuwe banen te creëren of aanpassingen te doen aan reeds bestaande banen.  

De functie van Jobcoach is een nieuwe positie binnen de provincie Groningen. In het begin zal je daarom ook bezig zijn met het opzetten en professionaliseren van werkwijzen en processen rondom het aantrekken en behoud van nieuwe collega's met een begeleidingsbehoefte. Dit zal je samen met de Projectleider gaan oppakken.  

Waar ga je werken?    

Je komt te werken in het domein Ondersteuning en gaat deel uitmaken van het team HRM Advies en Beleid. Je gaat binnen het team nauw samenwerken met de Projectleider Garantiebanen, de (corporate) recruiter en de HR-adviseurs. Het team werkt vanuit het provinciehuis aan de voet van de Martinitoren in het hart van het centrum van Groningen. Je wisselt jouw werkplek op het provinciehuis zo nodig af met de andere werklocaties van de provincie. Het is uiteraard ook mogelijk om deels vanuit huis werken.  

"Het vinden en behouden van een baan is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door creatieve oplossingen te bedenken en goed te kijken naar iemands talenten, maken we vaak mooie matches. Het is waardevol om iemand te zien ontwikkelen binnen een passende baan."  

Wat breng je mee?  

Je bent een stevige gesprekspartner die goed kan luisteren en kan doorvragen. Je weet iemand snel op het gemak te stellen en kan eenvoudig wisselen tussen verschillende niveaus. Je bent flexibel in gedrag, maar standvastig en daadkrachtig als het gaat om de inhoud. In deze functie is het van belang dat jij creatief bent en bruggen kan slaan tussen verschillende belangen.  

Daarnaast zien we in ieder geval de volgende punten terugkomen op jouw cv:   

 • HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in de richting van SJD, social work of HRM  
 • Ervaring met coaching en/of begeleiding van mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt;  
 • Kennis van regelgeving rondom uitkeringen zoals Wajong, WsW of de participatiewet  

Talenten die goed bij deze functie zouden kunnen passen zijn:  

 • Inlevend of empathisch  
 • Aanmoedigend  
 • Overtuigingskracht  
 • Verbindend kunnen communiceren   

Dit bieden wij! 

Je krijgt bij uitstek een baan waarin jij van betekenis kan zijn voor een ander. Je krijgt ruimte in de invulling van jouw werkzaamheden en kan rekenen op een professioneel team om je heen. Daarbij kan je rekenen op de volgende voorwaarden:  

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlening  
 • Een salaris conform functieschaal 9 van de cao Provinciale sector (min €3.099 - max €4.370 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur per week)  
 • Voor 32 tot 36 uur per week met de mogelijkheid om ATV uren op te bouwen 
 • Flexibele werktijden waarbij het ook mogelijk is om deels buiten 9 tot 5 te werken 
 • Bovenop het salaris ontvang je 22,37% Individueel Keuze Budget (IKB)  
 • 75% vergoeding van jouw reiskosten met het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer of een fietsleaseplan voor een (elektrische) fiets 
 • Vitaliteitsplan waarbij je een tegemoetkoming voor jouw sportabonnement kan krijgen  
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van €5.000,- per vijf jaar  
 • De mogelijkheid om (deels) thuis te werken  

Meer informatie   

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Irene Wolters (Projectleider Arbeidsmarktcommunicatie & Corporate Recruitment) via +31653103409 of i.r.wolters@provinciegroningen.nl of met Nanny Faber (Projectleider Wet Banenafspraak) via n.faber@provinciegroningen.nl  
 
Reageren  

Jouw cv en motivatie ontvangen wij graag uiterlijk op zondag 19 maart via Werken bij provincie Groningen De briefselectie en staat gepland op maandag 20 maart. Je hoort in de namiddag of je wordt uitgenodigd voor de gesprekken op woensdag 22 maart tussen 11:00 en 14:00. De tweede ronde is gepland op maandag 27 maart tussen 10:00 en 11:30.  
 

Een Verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.  

Over provincie Groningen 

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals versnelling woningbouw, de gevolgen van de gaswinning, de energietransitie, klimaatadaptatie en leefbaarheid. Met onze kernwaarden Plezier, Samen, Gedreven en Betrouwbaar maken we ons hard voor Stad en Ommeland. Ons provinciehuis staat aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. We werken met ongeveer 1000 collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie.  

Binnen de provincie hechten wij veel waarde aan gelijke kansen voor iedereen. Of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom!