Beleidsmedewerker Mobiliteit

Winsum werd twee jaar geleden uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. In dat mooie dorp gaan wij graag in gesprek met jou! Wellicht ga jij straks aan de slag als Beleidsmedewerker Mobiliteit van de provincie Groningen. Bij één van de teams Mobiliteit-Beleid werken wij samen aan het verbeteren van de infrastructuur en logistiek in onze provincie. Dat doen we onder andere aan met het project N361, de provinciale weg tussen Groningen en Lauwersoog. Samen met andere partijen zoals gemeenten, de politie en het Openbaar Ministerie werken we daar aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Door groot onderhoud uit te voeren en door de weg opnieuw in te richten, maken we de weg veiliger en overzichtelijker. De afgelopen jaren is daar al veel werk verzet, zo ook in Winsum. Graag gaan we samen met jou op werkbezoek bij dit project en verkennen we met jou wat jij kunt betekenen voor de provincie. Word jij hier enthousiast van?

Hoe ziet je werkdag eruit?

Binnen het team Regie & Infra (één van de vier teams binnen Mobiliteit-Beleid) werken we aan de beleidsontwikkeling en programmering van o.a. infrastructuur en logistiek, als onderdeel van de totale mobiliteitsopgave. In de functie van beleidsmedewerker werk je samen met veel verschillende collega's aan diverse beleidsmatige vraagstukken binnen het programma. Je werkt mee aan beleidsstukken zoals de wegennota en adviseert over vraagstukken die hier uit voortkomen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld over verkeerskundige, logistieke en infrastructurele onderzoeken, analyses en adviezen zoals beleidskeuzes, verkeerskundige uitwerkingen, verkeersmodellen en -intensiteiten en weginrichting. Tevens sluit je aan bij landelijke en regionale overleggen, volg je landelijke ontwikkelingen en innovaties of adviseer je de bestuurder(s) op je vakgebied. Trotst zijn wij op het programma Mobiliteit, hierover is meer te vinden op de website www.gaaningroningen.nl.

Wat breng je mee?

Je hebt ervaring als beleidsmedewerker en met verkeerskundige, infrastructurele vaagstukken. Jouw vakkennis heb je opgedaan tijdens je vorige functie('s) in je vakgebied binnen een andere bestuurlijke organisatie of adviesbureau en bent een vraagbaak voor collega's. Je bent analytisch, doelgericht, proactief en creatief ingesteld. Je kunt goed schrijven en pakt proactief en zelfstandig taken op.

Verder neem jij deze werkervaring en talenten mee:

 • Een afgeronde HBO/ WO opleiding, richting verkeerskunde, civiele techniek of een soortgelijke opleiding.
 • Ervaring met verkeersmodellen, -beleid en -analyses en in staat om hierover mondeling en schriftelijk te adviseren.
 • Het aanvoelen van en omgaan met de verhoudingen binnen een politiek-bestuurlijke organisatie.
 • Met jouw communicatietalent breng je externe partijen zoals de inwoners, politie, ANWB, gemeenten en de belangengroepen bij elkaar. Je bent een echte verbinder.
 • Je hebt een proactieve instelling, pikt snel nieuwe ontwikkelingen op en kan goed zelfstandig werken.

Wat bieden wij?

Bij ons krijg je de ruimte om je werk in te richten zoals past bij jouw behoefte. Je krijgt de faciliteiten om thuis te werken, maar kunt ook op het provinciehuis werken. Hier ontmoet je jouw collega's en is in de pauze ruimte voor een (stads)wandeling, potje darten, poolen of voor sporten.

Daarnaast bieden wij:     

 • Een werkweek van 32 uren, bestaande uit 28,8 salarisuren en 3,2 uren opbouw ATV. In overleg zijn er mogelijkheden om hier enigszins van af te wijken.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.085 en € 4.386 (functieschaal 10) op voltijdbasis. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Een arbeidsovereenkomst voor twee jaar met zicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. 
 • Bovenop jouw salaris ontvang je 22,37% Individueel KeuzeBudget. 
 • Voor woon-werkverkeer een vergoeding van 75% voor de kosten van Openbaar Vervoer, óf een fietsvergoeding óf een bijdrage voor een leasefiets. 
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaren. 

De provincie Groningen is jouw werkplek

Werkplezier staat voorop! Samen met de ruim 850 collega’s werk je aan de ontwikkeling van onze mooie provincie. Met onze kernwaarden Plezier, Samen, Gedreven en Betrouwbaar maken we ons hard voor Stad en Ommeland. Ons provinciehuis is gevestigd in het centrum van Groningen en is ingericht als een ware ontmoetings- en inspiratieplek, zodat je als medewerker wordt gefaciliteerd om overal optimaal te kunnen werken. Daardoor is het ook mogelijk om structureel een aantal dagen thuis te blijven werken en een aantal dagen op het provinciehuis.

Je werkt samen met veel verschillende collega's, binnen en buiten het eigen team. In je werk krijg je veel verantwoordelijkheden en kan je zelf bepalen hoe je je kwaliteiten en talenten inzet. Bij de provincie Groningen vinden we dienend leiderschap erg belangrijk en liggen de verantwoordelijkheden laag. Mede hierdoor heerst er een prettige, stimulerende en coachende werkomgeving. Je staat zelf aan het roer om je richting en ontwikkeling te bepalen. Mobiliteit-Beleid bestaat uit twee mobiliteitsteams, waarbij we met ongeveer 35 collega's samenwerken aan het (strategisch) mobiliteitsbeleid. Daanaast kennen we een viertal programma's: Regie & Infra, Verkeersveiligheid,  Slimme & Groene mobiliteit en Openbaar Vervoer & Fiets.

Goed om te weten 

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Paul Nijland, Programmaleider Regie & Infra, 050 316 4364. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Guus Kuizenga, 0646593754, HRM-adviseur.

 • Jouw sollicitatiebrief en cv ontvangen we graag uiterlijk op zondag 23 oktober 2022 via Werken bij provincie Groningen 
 • Op dinsdag 25 oktober 2022 informeren we je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Het informele gesprek zal in Winsum plaatsvinden als onderdeel van een werkbezoek aan het project N361 veilig. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek ontvang je daarover meer informatie.
 • De gesprekken staan gepland op vrijdag 28 oktober 2022. 
 • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. 

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal.

Momenteel zijn vrouwen in onze hogere functies ondervertegenwoordigd. We doen daarom extra ons best om hiervoor talentvolle vrouwen aan ons te binden en worden tijdelijk op deze functies zo veel als mogelijk geschikte vrouwen benoemd. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.