Communicatiemedewerker

(0,8 fte – tijdelijk voor een jaar)

 

Vind jij ook dat er niets boven Groningen gaat? En wil je een leuke baan in het centrum van Groningen? Lees dan verder. Wij zoeken een enthousiaste en gedreven communicatiemedewerker die van aanpakken weet.


Wat ga je doen?

Je pakt snel en proactief communicatieklussen op. Dit kan van alles zijn: het opzetten van een campagne, het organiseren van een feestelijke openingshandeling of afsluiting van een project, schrijven van een persbericht, content voor onze socialmediakanalen, noem maar op. Samen met je directe collega’s van het team Communicatie zorg jij ervoor dat duidelijk is wat de provincie Groningen doet en waar de provincie Groningen voor staat. Je werkt hoofdzakelijk voor de portefeuille van de gedeputeerde Klimaat, Energietransitie, Water, Nationaal Programma Groningen.

 

Dit vragen wij

Als communicatiemedewerker bij de provincie Groningen weet je van aanpakken en verzin jij communicatieacties die aansprekend en vernieuwend zijn. Je hebt een goed taalgevoel en begrijpt hoe beeld werkt. Je bent handig met de verschillende socialmediakanalen, waaronder TikTok, en je weet voortdurend nieuwe manieren te vinden om deze kanalen het beste in te zetten. Je bent proactief en werkt snel. Creatieve ideeën zet je moeiteloos om in online content, zowel in taal als in beeld. Je schrikt niet van deadlines en vindt het niet erg om ook buiten kantooruren te werken als dat nodig is of gevraagd wordt. En verder…

 • Ben jij een echte doener en een harde werker
 • Heb je minimaal een werk- en denkniveau op hbo-niveau
 • Voel je je thuis in de dynamiek van een politiek-bestuurlijke omgeving

 

Dit verdien jij

De provincie Groningen is ambitieus en kan het beste haar ambities verwezenlijken als medewerkers gedreven en betrokken zijn. En dat ook blijven. Daarom maken wij het onze medewerkers graag naar de zin. Zo werken we optimaal samen aan een mooie provincie. Dit betekent voor jou:

 • Een werkweek van 32 uur per week, inclusief 3,2 uur opbouw ATV per week
 • Een salaris tussen de € 3.085,- en € 4.386,- (functieschaal 10) bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van je kennis en ervaring word je ingeschaald.
 • Bovenop je salaris ontvang je 22,37% Individueel KeuzeBudget (IKB).
 • Vergoeding van woon-werkverkeer van 75% voor het openbaar vervoer.
 • Naast leuke collega’s in een hecht team en een fijne werkplek, bieden wij een baan binnen een dynamische organisatie waar geen dag hetzelfde is.
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000 per vijf jaar.

 

Over de provincie

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven als klimaatadaptie, energietransitie, leefbaarheid, ruimtelijke ontwikkeling, mobiliteit en wonen. Ons provinciehuis staat aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. We werken met ruim 800 collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie.

Over je domein

Het domein Organisatieondersteuning biedt optimale ondersteuning aan de besturende en primaire processen in onze organisatie zodat de provincie haar maatschappelijke rol kan uitvoeren. Dit doen we gedreven en resultaatgericht. Je gaat onderdeel uitmaken van het Team Communicatie.

 Goed om te weten

 • Jouw sollicitatiebrief en cv ontvangen wij graag uiterlijk op 24 mei.
 • Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met André Westra, coördinator Team Communicatie (0646154152).
 • Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Elias Kariman, personeelsadviseur 0629655220).
 • Voor deze functie heb je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.
 • Deze vacature wordt intern en extern uitgezet.

 

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal. Momenteel zijn vrouwen in onze hogere functies ondervertegenwoordigd. We doen daarom extra ons best om hiervoor talentvolle vrouwen aan ons te binden en worden tijdelijk op deze functies zo veel als mogelijk geschikte vrouwen benoemd.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.