Beleidsondersteunend medewerker

Jij brengt graag je kennis en ervaring met financiële en administratieve afhandeling van beleidsnotities, projecten en subsidies mee naar de provincie Groningen!

Waarom zoeken wij jou?

Vanwege de pensionering van de huidige collega's, zijn wij op zoek naar 2 proactieve en betrouwbare beleidsondersteunend medewerkers om de posities weer in te vullen.

 

Wat ga je doen?

Als beleidsondersteunend medewerker geef je ondersteuning aan diverse projecten en programma's en zorg je voor doorgeleiding van nota's en notities richting het provinciaal bestuur. Meer in detail betekent dat:

 • Je houdt je bezig met het monitoren van de voortgang van verschillende subsidierelaties.
 • Je maakt verplichtingen aan, wat inhoudt dat je een bedrag reserveert voor een concreet subsidieverzoek of opdracht
 • Behandelt voorschotverzoeken en eindafrekeningen en draagt zorg voor verwerking in verschillende (financiële) systemen.
 • Na accordering door de projectmanager werk je aan het opstellen van opdrachten aan derden en je draagt zorg voor de financiële en administratieve afhandeling daarvan. Een voorbeeld hiervan is onder andere het afhandelen van facturen en het opvragen van voortgangs -en tussenrapportages
 • Je hebt een redactionele rol in beleidsstukken en notities en zorgt via een zaaksysteem voor doorgeleiding richting het bestuur

 

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag binnen 2 verschillende teams, namelijk Regionale Economie en Programma- en Projectfinanciering, welke beiden met name op het economisch terrein actief zijn.

Het team Regionale Economie levert een actieve bijdrage aan de concept- en beleidsontwikkeling op gebieden zoals arbeidsmarktbeleid, landbouw, vergroening chemie, circulaire economie en nog meer economische gerelateerde zaken.

Team Programma- en Projectfinanciering houdt zich met name bezig met het beheer van (Europese) subsidieprogramma's, het vormgeven van passende subsidiemaatregelen en instrumenten en het werven en subsidiegereed maken van projecten. Daarbinnen is het werkveld digitalisering/ ICT een belangrijk speerpunt als enabler voor economische en maatschappelijke ontwikkelingen en opgaven.

Hoewel de nadruk bij beide teams  ligt op het economische veld is integraal werken zowel intern als met de omgeving het uitgangspunt. De beide teams zijn onderdeel van het Domein Beleid, waarin alle provinciale beleidsvelden zijn vertegenwoordigd.

 

Wat breng je mee?

Nauwkeurigheid staat bij jou voorop in je werk. Of het nu gaat om planning of financiële administratie, je doet dit graag precies. Jij vindt het daarnaast leuk om veel informatie op te slaan en dit om te zetten in een goed verslag en eventuele acties. Je hebt een MBO+ werk- en denkniveau en hebt (enige) ervaring in een rol als ondersteuner.

 

Verder neem jij deze talenten met je mee:

 • Je bent proactief. Voordat er iets aan je gevraagd wordt heb je het gesignaleerd. Je vindt het een uitdaging om steeds een stap vooruit te denken en zo je collega's optimaal te ontzorgen.
 • Jij bent niet onder de indruk van chaos of complexe situaties. Je bent hierin flexibel en probeert uit te zoeken hoe je het beste zaken voor elkaar krijgt.
 • Collega's kunnen op jou bouwen. Dit betekent dat wanneer jij iets zegt, dan doe je het ook. Maar ook in je werk probeer je zo zorgvuldig mogelijk alles te regelen. Als collega's iets aan je vragen dan hebben zij alle vertrouwen in jou!
 • Je brengt veel positiviteit en hebt een echte teamspirit! Een beetje humor op het werk maakt jou gelukkig.

Dit bieden wij!

Werken bij de provincie Groningen betekent werken voor de Groningse samenleving. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt veel verantwoordelijkheid.

Daarnaast kan je rekenen op de volgende voorwaarden:

 • Het betreft een functie van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband.
 • Een werkweek van maximaal 32 uur, met de mogelijkheid om ATV uren op te bouwen  
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2496,78 en € 3545,12 functieschaal 8 (bij een dienstverband van 36 uur per week). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop jouw salaris.
 • Reiskostenvergoeding van 75% voor de kosten van Openbaar Vervoer.
 • Mogelijkheid en middelen om thuis te werken worden gefaciliteerd.
 • Flexibel werken, zowel qua tijd als locatie.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000,- per vijf jaar.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans Popken (Teamleider Regionale Economie, 06 15068066), of Hans Hermse (Teamleider Programma- en Projectfinanciering, 06 15068178). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Madelief Kiel (Recruiter, 06-15068230).

Reageren

 • Jouw sollicitatiebrief en cv ontvangen we graag uiterlijk op maandag 3 oktober 2022 via www.werkenbijprovinciegroningen.nl
 • Op 4 oktober word je geïnformeerd of je wordt uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek
 • De sollicitatiegesprekken worden gehouden op vrijdagochtend 7 oktober 2022
 • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

 

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom!