Beleidsmedewerker Fiets

Wat ga jij doen?
Het thema 'fiets' is nadrukkelijk een thema dat veel verder gaat dan de reguliere taken van de afdeling waar je terecht komt. Je wordt onderdeel van het 'fietsteam' van de afdeling, maar gaat veel samenwerken met collega's die werkzaam zijn binnen andere beleidsterreinen. Ook werk je nauw samen met andere organisaties die zich met deze thema's bezighouden, zoals gemeenten, Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland, Huis voor de Sport, Groningen Bereikbaar, etc. In je werk ga je zelfstandig projecten en activiteiten oppakken die uit ons nieuwe uitvoeringsprogramma komen. Dit nieuwe uitvoeringsprogramma moet kort na de zomer van 2020 klaar zijn. De exacte werkzaamheden zullen we in overleg bepalen, maar de focus zal liggen op projecten op het gebied van fietsstimulering en het versterken van de samenwerking met andere organisaties.

Wat breng je mee?
Je hoeft voor deze functie geen verkeerskundige te zijn. We zoeken een collega die zowel goed zelfstandig als in teamverband werkt. Je ziet de verbanden tussen 'jouw' thema en die van anderen, waardoor je op een efficiënte manier samenwerkt aan goed beleid! Uiteraard is affiniteit en kennis van het thema fiets en gedragsbeïnvloeding wel wenselijk en ben je vooral op zoek naar duurzame, innovatieve ideeën die je in samenwerking kunt uitvoeren. We zijn vooral ook benieuwd naar jouw visie op het beïnvloeden van fietsgedrag en welke creatieve oplossingen je daarvoor ziet. Verder:

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je bent goed in organiseren en communiceren. Je bent in staat om te netwerken en goede relaties te onderhouden.
 • Je hebt ervaring in het zelfstandig leiden van projecten en doet dit met overtuigingskracht.
 • Je weet hoe je gedrag bij mensen kunt beïnvloeden.
 • Kennis van het thema fiets en een relevant netwerk zijn een pré voor deze functie.

Waar kom je terecht?
Onze afdeling Mobiliteit Beleid levert een actieve bijdrage aan de economische ontwikkeling en leefbaarheid van onze provincie door het verplaatsen van mensen en goederen te faciliteren. Als regisseur van het regionale verkeers- en vervoerbeleid ontwikkelt de afdeling (strategisch) beleid op het gebied van verkeer en vervoer. De ambities van de provincie op het terrein van mobiliteit zijn ambitieus! We oefenen ons vak uit in het provinciehuis, aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. We werken met ruim 850 collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie. Samen en gedreven maken we ons hard voor stad en ommelanden.

Wat bieden wij?
Naast leuke collega's, goede koffie/thee en uitdaging in je werk bieden wij ook het volgende:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.241,86 (functieschaal 10). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Individueel KeuzeBudget van 22,37% bovenop je salaris.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar, met de mogelijkheid om deze te verlengen met nog twee jaar.
 • Een 32 tot 40-urige werkweek, opgebouwd uit 28,8 tot 36 salarisuren en 3,2 tot 4 ATV-uren.
 • Reiskostenvergoeding van 75% o.b.v. openbaar vervoer.
 • Flexibel werken, zowel qua tijd als locatie.

Aandacht  voor  persoonlijke  ontwikkeling  vinden  we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000,- per vijf jaar.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rolf Dijkstra, Coördinator fietsbeleid, op tel nr. 06-52761648. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Carmen Kral, organisatieadviseur, op tel. nr. 06-25762444.

Goed om te weten

Jouw sollicitatie met cv ontvangen wij graag uiterlijk 5 juni 2020. Solliciteren kan via deze link. De sollicitatiegesprekken vinden online plaats op 16 en 18 juni 2020.


 

Deze vacature wordt in- en   extern uitgezet.

Acquisitie naar aanleiding van   deze vacature wordt niet op prijs gesteld.