Allround Jurist

Jij haalt energie uit het geven van juridisch advies en het geeft je voldoening om met verschillende casuïstiek bezig te zijn!

Waarom zoeken wij jou?

Als Allround jurist werk je vanuit het Team Juridische Zaken aan verschillende beleids- en uitvoeringsopgaven van de Provincie Groningen. Als meedenkend jurist met gedegen, vakkundige en specialistische kennis bied je eerstelijns juridische ondersteuning aan de provinciale organisatie. Je staat 'met één poot in de klei' en werkt gedreven, met hart voor Groningen, oog en oor voor de omgeving en passie voor het werk. Spreekt deze omschrijving jou aan? Lees dan snel verder!

Wat ga jij doen?
Tot jouw takenpakket hoort in ieder geval de ondersteuning van team Vergunningverlening Toezicht en Handhaving bij het opstellen, toetsten en uitvoeren van de provinciale handhavingsstrategie. In nauw overleg met de toezichthouder zorg je voor een goede afhandeling van handhavingsverzoeken. Hieronder vallen onder meer het opstellen van een (vooraankondiging) last onder dwangsom en -gerelateerde bezwaar- en beroepszaken.

Daarnaast verleen je juridische ondersteuning aan het team Subsidies en Inkoop. Hier vallen onder meer juridische toetsten op subsidiebesluiten, het behandelen bezwaar- en beroepsprocedures  en het opstellen van subsidieregelingen en -verordeningen.

Van jou wordt verwacht dat je op een proactieve en zelfstandige wijze op deze thema's de verschillende processen van deze thema's ondersteunt.

Je bent zo nodig inzetbaar bij de andere provinciale vraagstukken en opgaven waar juridische ondersteuning wenselijk is. Denk hierbij aan het opstellen van provinciale verordeningen en beleidsregels, maar ook aan het toetsten van ruimtelijke plannen of behandelen van verzoeken tot nadeelcompensatie.

Waar ga je werken?
Je komt terecht in het basisteam Juridische Zaken van het Domein Organisatie Ondersteuning, dit team bestaat uit zo'n 20 collega's. Als team Juridische Zaken, verlenen we juridische ondersteuning aan de overige domeinen binnen de provincie. In nauwe samenwerking met het team Kwaliteit en Control zijn wij verantwoordelijk voor de juridische kwaliteitszorg en juridische control. De eerstelijns juridische advisering behoort primair tot het takenpakket van het team waar je in terecht komt.

De provincie Groningen is jouw werkplek
We zijn een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals gaswinning, energietransitie, leefbaarheid en erfgoed.
Onze organisatie wil toe naar een lerende, vernieuwende, toekomstbestendige organisatie met oog en oor voor de samenleving, die integraal, strategisch en professioneel werkt en betrouwbaar is voor de omgeving. We zijn decentraal georganiseerd en ingedeeld in vier domeinen: uitvoering, beleid, bestuurszaken en ondersteuning.

De taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden worden, waar mogelijk, zo laag mogelijk in de organisatie belegd. Het is de ambitie om in de teams zoveel mogelijk zelf organiserend te werken.

Wat vragen wij?
In de functie van Allround jurist is het belangrijk dat je snel kunt schakelen en je nieuwe zaken snel eigen kunt maken. Samenwerken is je op het lijf geschreven en je bent dienstbaar ingesteld. Je bent creatief en meedenkend, maar ook duidelijk over wat realiseerbaar is. Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen, zowel mondeling als schriftelijk.

Daarnaast beschik je over:

 • Afgeronde WO rechten;
 • Relevante werkervaring is een pré;
 • Algemene kennis van bestuursrecht.

Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Groningen betekent werken voor de Groningse samenleving. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit.

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, tussen € 3598 en € 5119 bruto per maand (functieschaal 11, afhankelijk van ervaring norm 01-07-2021 op basis van 36 uur).
 • Een 32-urige werkweek met de optie om ATV uren op te bouwen
 • Boven op het salaris ontvang je 22,37% Individueel Keuze Budget (IKB).
 • 75% vergoeding van jouw reiskosten met het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer of een fietsleaseplan voor een (elektrische) fiets 
 • Vitaliteitsplan waarbij je een tegemoetkoming voor jouw sportabonnement kan krijgen  
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar  
 • Flexibele werktijden waarbij het ook mogelijk is om buiten 9 tot 5 te werken
 • De mogelijkheid om (deels) thuis te werken  


Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Helen Krans-Kors, Teamleider Juridische Zaken, op tel. nr. 06-50743499. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Marian van Linge, HR Adviseur a.i.  op tel. nr 06-21944368.

We staan ook open voor andere manieren van solliciteren. Wil je liever eerst een kop koffie komen drinken, een voorstelfilmpje delen of heb je andere ideeën? Dat kan! Neem dan even contact op met Marian van Linge (HR Adviseur a.i.) op tel. nr. 06-21944368. 

Solliciteren?

 • Solliciteren kan uiterlijk 5 oktober 2022 via Werken bij provincie Groningen
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 14 oktober 2022
 • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Deze zullen wij aanvragen als je geplaatst wordt.

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal. Momenteel zijn vrouwen in onze hogere functies ondervertegenwoordigd. We doen daarom extra ons best om hiervoor talentvolle vrouwen aan ons te binden en worden tijdelijk op deze functies zo veel als mogelijk geschikte vrouwen benoemd.