Algemene projectondersteuner

Een goede ondersteuner maakt het verschil! Herken jij je hierin?

Wij zoeken een nieuwe collega in de rol van projectondersteuner en ontvangen je graag met open armen! Benieuwd wat je gaat doen? Lees dan gauw verder!

In Groningen werken wij aan de toekomst van Nederland. Wil jij bijdragen aan het goed uitvoeren van diverse projecten in de Provincie Groningen? Lees dan verder.

Waarom zoeken wij jou?

Je gaat deel uitmaken van het basisteam Programma- en projectondersteuning. Vanuit dit basisteam ga je werken voor twee projecten binnen het domein beleid. Je gaat ondersteuning bieden aan het gebiedsproces in de Oostpolder. Daarnaast ga je ondersteuning bieden bij de ontwikkelingen ten westen van de stad Groningen.  

Wat ga je doen?

 • Jij gaat in deze functie zorgen dat er structuur en overzicht is en blijft in de verschillende onderdelen van de projecten. Concreet zijn dit de werkzaamheden die daarbij passen: 
 • Het ondersteunen van de projectmanagers bij de coördinatie van werkzaamheden en het behouden van overzicht.
 • Het ondersteunen van de projecten door agenda's en mailboxen te beheren en afspraken tussen allerlei partijen in te plannen.
 • Je zit bij allerlei overleggen waar je verslagen van maakt en actielijsten voor bijhoudt.
 • Je werkt mee aan de communicatie van de projecten onder andere door het organiseren van bijeenkomsten in-en extern.

Waar ga je werken?

Als projectondersteuner maakt je deel uit van het basisteam Programma- en projectondersteuning. In totaal werkt een kleine dertig collega's vanuit dit team aan programma's en projecten van de provincie Groningen. In deze rol heb je inhoudelijk te maken met meerdere projectmanagers en maak je daarmee ook deel uit van twee of meer projectteams.

Wat breng je mee? 

Jij bent een organisatietalent die nauwkeurig en gestructureerd kan werken. Ook durf je kritisch te zijn en ben je proactief. Daarnaast voldoe jij aan de volgende functie-eisen:

 • een MBO- werk- en denkniveau;
 • ervaring als projectondersteuner heeft de voorkeur;
 • je kan goed overweg met digitale systemen;
 • je bent communicatief vaardig en klantgericht

Dit bieden wij!

 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal €3.877,87  (functieschaal 8) bruto per maand bij een volledig dienstverband. 
 • De aanstelling is voor 1 jaar met zicht op vast.
 • Bovenop het salaris ontvang je 22,37% Individueel Keuze Budget (IKB).
 • Vergoeding van woon-werkverkeer van 75% voor het openbaar vervoer.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000 per vijf jaar.
 • Vitaliteitsbudget van € 150,- per jaar.

Voor deze functie heb je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Brigitte Niemeijer Teamleider projectondersteuning via telefoonnummer 06-29354349. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Wouter Coenders, personeelsadviseur via telefoonnummer 06-25762433.

Reageren

Jouw cv en motivatie ontvangen wij graag uiterlijk 4 juni 2023 via Werken bij provincie Groningen. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 12 juni 2023.

Over de provincie

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals versnelling woningbouw, de gevolgen van de gaswinning, de energietransitie, klimaatadaptatie en leefbaarheid. Met onze kernwaarden Plezier, Samen, Gedreven en Betrouwbaar maken we ons hard voor Stad en Ommeland. Ons provinciehuis staat aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. We werken met ruim 1000 collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie.  

Binnen de provincie hechten wij veel waarde aan gelijke kansen voor iedereen. Of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom!