2 Senior Communicatieadviseurs

Wil jij werken voor de mooiste provincie van Nederland? Reageer dan op deze vacature. Wij zoeken 2 proactieve en gedreven communicatieadviseurs met kennis en ervaring die een welkome aanvulling zijn op ons team Communicatie. Beide functies zijn voor 0,8 - 1 fte.

De focus van de ene functie ligt op energie, klimaatadaptatie en water. Het gaat hier om de vervanging van een collega die een baan heeft gevonden bij een andere organisatie. Deze functie is in eerste instantie tijdelijk voor een jaar, met een vast contract bij goed functioneren.

De focus van de andere functie ligt op economie, financiën, versterking en landelijk gebied. Het gaat hier om de tijdelijke vervanging van een collega die elders in de organisatie voor een programma aan de slag gaat. Deze functie is in eerste instantie tijdelijk voor twee jaar - met mogelijke verlenging bij continuering van het programma.

 

Wat ga je doen

Je bent een positief-kritische sparringpartner voor de bestuurder én de organisatie. Je geeft niet alleen advies, maar combineert dit met praktisch doen. Samen met de bestuursadviseur en je directe collega's van het team Communicatie zorg jij ervoor dat duidelijk is wat de provincie Groningen doet en waar de provincie Groningen voor staat. Daarnaast…

 • Geef je strategisch communicatieadvies over complexe dossiers en projecten.
 • Ben je verantwoordelijk voor één of meer interne communicatieopdrachten.
 • Maak je praktisch uitvoerbare communicatieplannen en monitor je het effect.
 • Schrijf je helder en ben je handig met beeld en socialmedia.
 • Weet je wat veranderingen en trends vragen van je vak als communicatieadviseur.

Dit vragen wij

Als strategisch communicatieadviseur ben je een ervaren generalist. Je hebt ruime ervaring in de communicatie, weet wat er leeft en hoe je communicatief beleid maakt of vertaalt naar een boodschap die geschikt is voor verschillende doelgroepen, kanalen en situaties. Je hebt ervaring met het werken in programma's en schakelt met gemak tussen langetermijnstrategie en de dagelijkse prioriteiten. En verder…

 • Heb je een academisch werk- en denkniveau en, bij voorkeur, een communicatieopleiding.
 • Heb je gewerkt als senior of strategisch communicatieadviseur bij de overheid.
 • Schakel je gemakkelijk tussen strategie en uitvoering.
 • Ben je, zowel binnen als buiten de organisatie, een verbinder en goede netwerker.
 • Heb je een goede antenne voor wat er speelt en leeft in de maatschappij.

 

Dit bieden wij

De provincie Groningen is ambitieus en kan het beste haar ambities verwezenlijken als haar medewerkers gedreven en betrokken zijn. En dat ook blijven. Daarom maken wij het onze medewerkers graag naar de zin. Zo werken we optimaal samen aan een mooie provincie. Dit betekent voor jou:

 • Een werkweek van 36 uur per week, inclusief 3,2 uur opbouw ATV per week
 • Een salaris tussen de € 3598 en € 5119 (functieschaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van je kennis en ervaring word je ingeschaald.
 • Bovenop je salaris ontvang je 22,37% Individueel Keuze Budget (IKB).
 • Vergoeding van woon-werkverkeer van 75%.
 • Je krijgt bij ons de middelen zodat je plaats- en tijdonafhankelijk kunt werken.
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000 per vijf jaar.

 

Over de provincie

De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven als leefbaarheid, milieu, arbeidsmarkt, ruimtelijke ontwikkeling, mobiliteit en wonen. Ons provinciehuis staat aan de voet van de Martinitoren in het hart van de stad Groningen. We werken met ruim 900collega’s aan de ontwikkeling van onze mooie provincie.

 Goed om te weten

Jouw sollicitatie met cv ontvangen wij graag uiterlijk 28 augustus 2022 via Werken bij provincie Groningen Je hoort voor 1 september of wij jou uitnodigen voor een gesprek. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 6 en 7 september. Aansluitend op het sollicitatiegesprek vindt een klikgesprek plaats met een of twee gedeputeerden.

Voor meer informatie over beide functies kun je contact opnemen met Irma Haan, coördinator bestuurscommunicatie, 0651511933). Voor meer informatie over de procedure kun je (na 15 augustus) contact opnemen met Wouter Coenders, HR-adviseur (0625762433), personeelsadviseur.

Voor deze functie is een Verklaring Omtrent  Gedrag (VOG) noodzakelijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.