Vergunningverlener Wet natuurbescherming stikstof

Wij werken samen aan een mooi en sterk Fryslân
Wy binne provinsje Fryslân. Wa bisto?

Provincie Fryslân en natuur
Provinsje Fryslân en natuer

De provincie is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wet Natuurbescherming. Als team verrichten wij taken op het gebied van houtopstanden, soorten, gebiedsbescherming en wadlopen. Onder gebiedsbescherming valt ook stikstof. Door het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een enthousiaste vergunningverlener met interesse in het stikstofdossier die zich wil inzetten voor het beschermen van Natura 2000-gebieden.

Een functie met impact
In funksje mei impact

Als vergunningverlener ben jij de spil tussen natuurbescherming en ons provinciaal beleid. Je waarborgt ecologische waarden door vergunningen te beoordelen en flexibel om te gaan met veranderend stikstofbeleid. Als adviseur voor collega's, management en de gedeputeerde speel je een belangrijke rol voor weloverwogen beslissingen en lokale natuurbescherming. Kortom, een uitdagende functie en een mooie opdracht waarbij we jouw expertise goed kunnen gebruiken!

Het werk in de praktijk
It wurk yn de praktyk

Als vergunningverlener behandel je vanuit zowel inhoudelijk als juridisch oogpunt vergunningsaanvragen in het kader van de Wet natuurbescherming. Als vergunningverlener beoordeel je de aanvraag en de bijbehorende onderzoeksrapporten, je wint de nodige adviezen in bij andere onderdelen van de organisatie en weet de inbreng van andere disciplines op juiste waarde te schatten. Je stemt af met collega’s en bewaakt de integraliteit van vergunningen/ontheffingen en de samenhang met het provinciale beleid. Daarnaast spelen ook de politiek-bestuurlijke aspecten een rol in deze functie en de werkzaamheden zullen met name plaatsvinden binnen het team stikstof. Afspraken over stikstofbeleid kunnen snel veranderen. Kaders moeten hierdoor steeds opnieuw gesteld worden, waardoor een aanvraag over het algemeen meer tijd kost dan voorheen en iedere aanvraag is uniek.

Verder kom je werken in een enthousiast, jong en gedreven team. Samen met collega vergunningverleners, juristen en beleidsmedewerkers werken je aan de uitvoering van het stikstofdossier. Je bent inhoudelijk sparring-partner van de overige vergunningverleners binnen team Groende Regelgeving en collega’s die betrokken zijn bij de uitvoering van de Wet natuurbescherming. Je adviseert het management en de betrokken gedeputeerde over belangrijke onderwerpen/kwesties.

Wie ben jij?
Wa bist do?

De vergunningverlener die wij graag willen toevoegen aan ons team beschikt over goede communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en besluitvaardigheid. Je hebt technisch inzicht, analytisch vermogen en hebt een open houding gericht op samenwerking. Hiernaast kun je goed in teamverband werken, heb je ook voor kwaliteit en steek je graag je handen uit de mouwen. Naast dat je een fijne collega bent, beschik je over:

 • Een afgeronde relevante hbo opleiding, bijvoorbeeld in de richting van milieukunde, planologie of landbouw;
 • Aantoonbare kennis van milieu en natuur.

En beschik je bij voorkeur over:

 • 3 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van de wet- en regelgeving en aantoonbare ervaring op het gebied van gebiedsbescherming en in het bijzonder de PAS;
 • Ervaring met Aerius.

Wat bieden wij
Wat biede wy

Je stapt in een uitdagende rol binnen dynamische en gedreven afdeling. Verder is er binnen provincie Fryslân veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast krijg je:

 • Salaris van minimaal €3.385,60 en maximaal €4.778,94 (schaal 10) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Boven op je salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een jaarcontract voor 36 uur met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband;
 • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en goede doorgroeimogelijkheden.

Reageren
Reagearje

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie uiterlijk 15 november 2023 via de volgende link: https://bitly.ws/XGmf.

Meer informatie
Mear ynformaasje

Als je nog vragen hebt over deze functie kun je contact opnemen met Antje Tack, teamleider Groene regelgeving, via 058-2928140 of mail naar a.j.tack@fryslan.frl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Vera Abresch, corporate recruiter, via 06-29737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.


Fryslân heeft een uitgesproken eigen identiteit en die koesteren we. Daarom is tweetaligheid bij provincie Fryslân een basisprincipe. Foar dy ek?