Vergunningverlener

Ben jij bekend met een politiek-bestuurlijke cultuur en heb jij affiniteit met bescherming van natuur? Leef je op bij de gedachte aan de vele fantastische natuurwaarden van Fryslân met zijn bijzondere soorten en veel Natura2000 gebieden? Sta jij stevig in je schoenen? Kom jij goed tot je recht in een baan met veel ruimte voor eigen invulling? En werk je graag in een vakgebied met toekomstperspectief? Dan gaat jouw hart ongetwijfeld sneller kloppen van de rol als vergunningverlener Wet Natuurbescherming binnen onze organisatie!


‘Ik wurd bliid fan de tinzen oan Fryslân’. 
Die ene zin zegt alles. Jij houdt ervan om te reizen en nieuwe indrukken op te doen, je horizon te verbreden. Want er is meer op de wereld dan alleen Fryslân. Maar uiteindelijk geeft niets je zo’n fijn gevoel als het werken voor de provincie. De provincie Fryslân is gevarieerd. De Friese meren, het waddengebied, de elfstedenstadjes en de Fryske Wâlden. Er is zoveel moois te zien en te doen! Je geniet ervan in je vrije tijd en draagt eraan bij als professional. Ja, jij mag gerust stellen dat je een belangrijke bijdrage levert aan de harmonie tussen natuur, landschap en economie in Fryslân.

De combinatie van natuur en maatschappelijke betrokkenheid vind je fantastisch. Net als de diversiteit die je in je werk bij Provincie Fryslân ervaart: Gisteren keek je samen met een ecoloog naar een dossier over schadebestrijding, vandaag spar je met een collega van soortenbeleid over de positie van weidevogels bij een nieuw aan te leggen zonnepark. Je krijgt energie van het schakelen tussen collega’s, aanvragers en initiatiefnemers, maar ook partijen als terreinbeherende organisaties, agrarische collectieven, gemeenten, waterschap en de faunabeheereenheid. 

Als je zo terugkijkt op de zaken waarmee je bezig bent geweest de afgelopen tijd, en op jouw inbreng in het behoud van natuur en landschap in Fryslân, dan voel jij je best wel ‘grutsk’. Misschien toch maar eens op reis door eigen provincie…

Meer informatie over de vacature: klik op de sollicitaitielink