Projectleider Fysiek domein

Voor de Technische Pool van de provincie Fryslân zoeken we meerdere Ervaren Projectleiders op het gebied van civiele techniek, grond-, weg- en waterbouw, werktuigbouwkunde of aanverwant, die in staat zijn om multidisciplinaire projecten te leiden. We zoeken collega’s die goed de dialoog kunnen voeren met omgeving, en ook oog hebben voor doelstellingen op het gebied van circulariteit, klimaat, biodiversiteit en energie. Je bent een interessante kandidaat als je vaardig bent in het initiëren, opzetten, leiden én afronden van projecten in het fysiek domein.
Ook als je vanuit een startpositie als Junior-projectleider in enkele jaren kunt doorgroeien naar deze rol, komen we graag met je in gesprek.

Als projectleider in de Technische Pool stel je op basis van een vraag van de opdrachtgever een Plan van Aanpak op. Je richt de projectorganisatie in en zorgt dat de dekking (financieel, rechtmatig) op orde is. De samenstelling en aansturing van je projectteam is een belangrijk onderdeel van je taak. Dit omvat ook het uitbesteden en begeleiden van diensten door derden. Verwacht wordt dat je waar relevant ook grondverwervers en uitvoerders aanstuurt en de provinciale normen bewaakt.

Je bent je bewust van de belangen binnen het project en de daaruit voortvloeiende behoefte van bestuurders, collega’s (in- en extern), burgers en belangenorganisaties om geïnformeerd te blijven en geholpen te worden. Zorgvuldige afronding, oplevering en overdracht van het project richting onze Assetmanagers (beheer en onderhoud) is voor jou vanzelfsprekend.
Jouw verantwoordelijkheidsgevoel is groot, je zet al je kwaliteiten in om het project binnen scope, budget en planning te realiseren. Zo nodig schroom je niet om tijdig te escaleren. Besluitvaardig en communicatief sterk zijn, betekent ook opdrachtgevers en stakeholders tijdig informeren over afwijkingen binnen het project. Je hebt daarom uiteraard je projectadministratie op orde.

De projectleider die wij zoeken draagt - ook op eigen initiatief - bij aan het ontwikkelen van de vakdisciplines en het functioneren van de projectteams. Jouw creativiteit en initiatief worden gewaardeerd. Je bewaakt en ontwikkelt de kwaliteit van onze dienstverlening en de kwaliteit van te leveren producten.

Meer informatie over de vacature: klik op de sollicitatielink